گزاره های «منشور دوم روحانیت» باید در قالب پروژه های تحقیقاتی گسترده تحلیل و بررسی شوند

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدحسین صاعد رازی استاد سطح عالی حوزه علمیه در نشست تحلیل و بررسی «پیام رهبر معظم انقلاب همایش به ملی صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم» که به همت اندیشکده اخلاق و معنویت اندیشگاه گام دوم انقلاب در خبرگزاری رسا برگزار شد، به ارائه پیشنهادی مهم درباره نحوه مواجهه با این پیام رهبر معظم انقلاب به همایش ملی «صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه» پرداخت و گفت: باید گزارههای مطرحشده در پیام «منشور دوم روحانیت» بهصورت مدخلهای متعدد استخراج شود و در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. این بررسیها میتواند در قالب یادداشت، مقاله یا حتی پروژههای تحقیقاتی گسترده انجام پذیرد.
حجتالاسلام صاعد رازی در ادامه با اشاره به فعالیتهای پژوهشی انجامشده در راستای تبیین «منشور دوم روحانیت» اظهار داشت: تاکنون سه مدخل از این پیام را استخراج کردهام و برای هر کدام یادداشتی نگاشتهام که در پایگاه اندیشگاه منتشر شدهاند.
وی نخستین یادداشتی را که به بررسی دستاوردهای حوزههای علمیه در قرن اخیر میپردازد، معرفی کرد و گفت: این یادداشت به تحلیل موفقیتهای علمی، تربیتی و تبلیغی حوزههای علمیه پرداخته و سعی کرده است این دستاوردها را در قالب منظومه فکری رهبر معظم انقلاب مورد بررسی قرار دهد.
حجتالاسلام صاعد رازی دومین یادداشت خود را مربوط به موضوع «همکاری حوزه و دانشگاه» دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه در پیام منشور به این موضوع اشاره شده اما در منظومه فکری رهبر انقلاب نگاه عمیقتر و واقعبینانهتری وجود دارد؛ ایشان در کنار دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) که بر «ذوب دو نهاد در یکدیگر» تأکید داشتند بر حفظ روششناسیهای مستقل حوزه و دانشگاه با هدف مشترک و همکاری سازنده میان آنها تأکید میکنند.
وی با اشاره به سومین یادداشت خود با عنوان «حوزه علمیه و علوم انسانی»، گفت: در بخشی از پیام منشور دوم روحانیت به ضرورت تولید علوم انسانی با رویکرد اجتهادی اشاره شده و این یادداشت نیز با محوریت همین موضوع به نگارش درآمده است.
توفیقات حوزههای علمیه در منظومه فکری رهبر انقلاب
حجتالاسلام صاعد رازی در ادامه به برخی از توفیقات حوزههای علمیه از منظر رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: تحقیق و تولید اندیشه دینی، تربیت عالمان و مبلغان دینی، تبلیغ دین و تعلیم و تربیت اخلاقی جامعه و همچنین مدیریت اجتماعی و سیاسی از جمله این دستاوردها هستند.
استاد حوزه علمیه همچنین به بحث همکاری حوزه با آموزش و پرورش و دانشگاه پرداخت و افزود: رهبر انقلاب در این زمینه تنها به توصیف بسنده نکردهاند، بلکه به الزامات فکری، انگیزشی و ساختاری نیز اشاره کردهاند که باید مورد توجه قرار گیرد. این مسئله نشان میدهد هر یک از مدخلهای موجود در پیام ظرفیتهای نظری، اجرایی و ساختاری قابلتوجهی برای بررسی و اقدام دارند.