۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۷۸۶۲۱۱
رئیس مرکز آمار قوه قضاییه:

آیین‌نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین باعث سرعت و دقت در رسیدگی‌ها می‌شود

آیین‌نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین باعث سرعت و دقت در رسیدگی‌ها می‌شود
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: اجرای آیین نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین باعث سرعت و دقت در رسیدگی‌ها می‌شود. مثلاً قاضی در انتخاب کارشناس از سامانه می‌خواهد کارشناسی معرفی کند که پرونده کمتری به او ارجاع شده و در مدت زمان کوتاه می‌تواند پاسخگو باشد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درباره جزئیات مصوبه جدید قوه قضاییه که در آن رئیس قوه قضاییه آیین نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین در فرایند‌های قضایی را تصویب کرده است، اظهار کرد: صدور آیین نامه اجرایی نحوه استفاده از فناوری‌های نوین عملاً یک اقدامی است برای ورود دستگاه قضایی به استفاده از هوش مصنوعی و فناوری نوین در فرایند‌های قضایی به منظور اینکه این فرایند‌ها سریع‌تر شود و رسیدگی‌ها را بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان انجام دهیم.

وی افزود: بر اساس ماده ۱۱۳ بند الف برنامه هفتم پیشرفت تکالیفی را برعهده داریم بدین صورت که مواردی مانند ارجاع پرونده‌ها، تعیین وقت پرونده‌ها، انتخاب کارشناس و امور مشابه را با حفظ مسئولیت قاضی با کمک فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی انجام دهیم. این بند نیاز به یک آیین‌نامه داشت تا روش کار را در آن انجام دهیم.

کاظمی فرد گفت: در این آیین نامه به امور مختلفی پرداخته‌ایم اینکه چه فرایند‌هایی را می‌توانیم با کمک فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی عملیاتی کنیم تا ماشین این موارد را انجام دهد بحث آموزش این هوش مصنوعی چگونه است، نظارت بر نتایج آن چگونه است و اینکه فرایند‌ها را برای کاربران این موضوع شخصی سازی کنیم و اختیار قاضی را بتوانیم در رد تا تایید پیشنهاد‌هایی که سامانه می‌دهد حفظ کنیم. اینکه سامانه بتواند به قاضی اعتمادسازی کند و نتایج تحلیل خود را توضیح دهد و مواردی از این قبیل را در آیین نامه به عنوان یکی از معدود آیین نامه‌هایی که روش کار و روش حفظ مسئولیت کاربران را در استفاده از این فناوری‌ها توضیح می‌دهد شرح داده شده و توسط رئیس قوه قضاییه ابلاغ شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: اجرای این آیین‌نامه باعث سرعت و دقت در رسیدگی‌ها می‌شود. مثلاً قاضی در انتخاب کارشناس از سامانه می‌خواهد کارشناسی معرفی کند که پرونده کمتری به او ارجاع شده و در مدت زمان کوتاه می‌تواند پاسخگو باشد، همچنین سامانه این امکان را می‌دهد که به نظرات دیگران در مورد کارشناسان دسترسی داشت.

وی درباره اینکه نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه بر عهده کدام بخش است، گفت: نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه برعهده معاون اول قوه قضاییه است و گزارشات باید به وی ارائه شود تا بر حسن اجرای آیین‌نامه نظارت داشته باشد.

کاظمی فرد اظهار کرد: در برخی موارد منتظر صدور اجرای این آیین نامه نشدیم مثلا در زمینه کارشناس، ۵۰ درصد ارجاعات در کارشناسی‌های قوه قضاییه از طریق سامانه و هوشمند انجام می‌شود در سایر موارد نیز شروع به پیاده سازی کرده‌ایم و ان‌شاءالله به تدریج در مقاطع مختلف به هموطنان تقدیم خواهیم کرد.

ارسال نظرات