نشست علمی« بررسی هنر مرثیه خوانی» در قم برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ نشست علمی«بررسی هنر مرثیه خوانی» 17 تیرماه با حضور«مهدی امین فروغی» از استادان هنر در ساختمان انجمن های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مرتضی وافی، دبیر شورای فرهنگی مسجد جمکران در نشست«بررسی هنر مرثیه خوانی» در سخنانی عنوان کرد: مرثیه خوانی به هنگام اشغال وطن و وفات بزرگان اقوام و قبیله ها در طول تاریخ وجود داشته اما ماندگار نبوده است اما مراثی که برای اهل بیت(ع) بیان شده ماندگار است.
وی با اشاره به ممنوعیت موسیقی در مقاطعی از تاریخ اسلام ادامه داد: در مقاطعی موسیقی شرق و ایران به دلیل فضای دینی و نوع نگاه متدینین به جریان موسیقی دچار ممنوعیت شد.
مدیر مسؤول نشریه خیمه تصریح کرد: این نگاه به دلیل اینکه موسیقی عمدتا در خدمت لهو و لعب و دربار و سلاطین قرار گرفت و مسیر زلال موسیقی در خدمت جریانی قرار گرفت که کاربرد صحیحی برای آن پیدا نمی شد حاکم شد.
وی تصریح کرد: موسیقی بما هو موسیقی در اسلام دچار مشکل نیست اما چون عمدتا در خدمت اهداف غیراسلامی و غیر انسانی بوده است در مقاطعی از سوی متدینین با ممنوعیت مواجه شده است.
حجتالاسلام وافی با تاکید بر لزوم بهره مندی مداحان و مرثیه خوانان از مطالعات گسترده در این حوزه بیان کرد: اشعار زیادی مانند منطق الطیر عطار نیشابوری وجود دارد که می تواند مورد استفاده مرثیه خوانان قرار گیرد که البته نیازمند آشنایی با این منابع است.
وی در پایان نوحه را میراث فرهنگی جامعه برشمرد و بر لزوم توجه بیشتر به آن تاکید کرد./925/پ202/ص
ارسال نظرات