۱۹ تير ۱۳۸۹ - ۲۱:۴۷
کد خبر: ۸۰۵۳۷
امام جمعه آبادان:

حوزه علمیه نقش خود را در ترویج فرهنگ حجاب ‌ایفا کند

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه آبادان آرامش ‌اجتماعی را‌ ثمره رعایت حجاب ‌دانست و در این میان نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف را بسیار تعیین کننده عنوان کرد.
حجت الاسلام عبدالله محمدي اصفهاني، امام جمعه آبادان
حجت الاسلام عبدالله محمدی اصفهانی امام جمعه آبادان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به تأکید قرآن و روایت بر حفظ حجاب اظهار داشت: انسان به عنوان موجودی دارای کمال و ارزش‌های والای الاهی، در حوزه هایی دارای میدان عمل است و میدان عمل اجتماعی از مهم‌ترین این میدان‌ها است که در آیات و روایات در خصوص حفظ حجاب و عفاف میان مردان و زنان یک اجتماع تأکید‌ فراوانی شده است.

امام جمعه آبادان با تقسیم‌بندی حجاب به دو بخش معنوی و ظاهری افزود: بر خلاف تصورات اشتباه و القائات نادرست در خصوص حجاب، این پوشش زمینه تقویت تحرکات اجتماعی انسان و گسترده‌تر شدن حوزه‌های عملیاتی آن را فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: هر انسانی که بخواهد به‌دور از موانع، مشکلات و مزاحمت‌های اجتماعی باشد باید در میدان‌های اجتماعی زمینه آرامش خود در اجتماع را فراهم کند؛ از این رو حجاب برای زنانی که به فعالیت‌های گسترده‌ای در اجتماع مشغولند، آرامش و اطمینان خاطر را با خود به همراه خواهد داشت.

این استاد حوزه علمیه حجاب را مصونیت دانست نه محدودیت، و اظهار داشت: حجاب انسان را در فعالیت‌هایی که سبب پیشرفت و ترقی جامعه انسانی و تحولات سیاسی و فرهنگی می‌شود، یاری می‌کند و هیچ‌گونه مانعی در برابر او ایجاد نخواهد کرد.

حجت‌الاسلام محمدی اصفهانی نقش رسانه ملی در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف را بسیار مهم خواند و گفت: رسانه ملی دانشگاهی بزرگ است که جامعه اسلامی تأثیر زیادی از آن به عنوان خاستگاه ارزشی پذیرفته است؛ از این رو رسانه با تهیه همایش‌ها، گفتمان‌ها و تولید برنامه‌های آموزشی و تبلیغی در راستای تأمین فرهنگ غنی حجاب و در ارتباط با باور‌سازی نسل جوان نقش سازنده‌ای دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: رسانه ملی به سبب فراگیری بسیاری که در خانواده های ایرانی دارد، گاهی تأثیر گذاری بیشتری نسبت به منابر و مساجد ایفا می کند؛ بنابراین این رسانه با دارا بودن افرادی مؤمن و متدین و با بهره گیری از هنر کاربردی، این واجب الاهی را در عمق جان جوانان ایجاد کند.

رییس شورای فرهنگ عمومی آبادان در بخش دیگری از سخنان خود نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف را بسیار تعیین کننده دانست و با تأکید بر این که مردم اعتقاد ویژه ای به روحانیت و تریبون های مقدس نماز جمعه دارند، افزود: به سبب این که مردم گفتار و نوشتار روحانیت و ائمه جمعه را زبان و گفتار دین تلقی می کنند، آنان می توانند به خوبی آیات الاهی و روایات معصومین در خصوص حجاب و عفاف را با بیان گویا و هنر سخنوری خود تعمیم دهند.

این استاد حوزه با اشاره بر این که روحانیت، مساجد و تریبون های نماز جمعه سهم خوب و بسزایی که می توانند در زمینه فرهنگ سازی حجاب و عفاف داشته باشند را ایفا نکرده خواستار برداشتن گام های مؤثرتری از این قشر فرهیخته جامعه اسلامی و ایرانی در این زمینه شد.

وی در ادامه از خواهران حوزوی در سراسر کشور خواست تا فلسفه و رازهای حجاب که سبب پیشرفت آنان و آرام بخشی جامعه می شود را با برگزاری همایش ها و گفتمان های دینی بر دیگران عرضه کنند و روز به روز حلقه گسترش فرهنگ حجاب را کسترده تر کنند.

امام جمعه آبادان در پایان به تبیین نقش خانواده در تربیت فرزندان بر اساس فرهنگ حجاب و عفاف پرداخت و با بیان این که پایه و اساس همه تربیت‌ها، خانواده و به ویژه پدر و مادر است، ابراز داشت: می توان گفت اساس و پایه سعادت، شخصیت و معنویت فرزندان از خانه و خانواده بنیان گذاشته می شود؛ از این رو این نهاد اجتماعی نقش کلیدی و عمده‌ای در فرهنگ حجاب و عفاف دارد که اگر والدین کودکان خود را با فرهنگ حجاب و عفاف آشنا کنند همواره در سنین نوجوانی و جوانی با پذیرش حجاب مشکلی نخواهند داشت./945/ت302/س
ارسال نظرات