۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۸
کد خبر: ۸۱۳۴۸۱
حجت الاسلام و المسلمین نهاوندی:

اجرای قانون‌گذاری مبتنی بر عقلانیت و عدالت، نیازمند وجود قانون‌گذارانی حکیم است

اجرای قانون‌گذاری مبتنی بر عقلانیت و عدالت، نیازمند وجود قانون‌گذارانی حکیم است
رئیس مرکز تحقیقات مجلس با تأکید بر اهمیت قانون‌مداری در حکمرانی گفت: اجرای قانون‌گذاری مبتنی بر عقلانیت و عدالت، نیازمند وجود قانون‌گذارانی حکیم است.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، هم‌اندیشی علمی قانون‌گذار حکیم" دین، قانون و عقلانیت"  به مناسبت اربعین شهادت دکتر علی لاریجانی، ریاست سه دوره قوه مقننه و بنیانگذار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نشست هم اندیشی علمی دین، قانون و عقلانیت را با حضور جمعی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نهاوندی خاطرنشان کرد: آثار دکتر لاریجانی با نگاه فلسفه سیاسی و با محوریت قانونگذاری این ظرفیت را دارد که به عنوان یک ترم تحصیلی در دانشگاهها در امتداد جریان حکمرانی از منظر قانونگذار حکیم ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه قانونگذاری توام با عدالت و عقلانیت، نیاز به قانونگذار حکیم است، گفت: قانونگذار حکیم است که مبتنی بر عقلانیت و چارچوب عدالت و فلسفه سیاسی اسلام می تواند به یک قانون  راهبردی و تاثیرگذار بپردازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نهاوندی یادآورشد: مرکز تحقیقات مجلس که به همت شهید لاریجانی تاسیس شده، با ترویج این مفاهیم، گامی مؤثر در جهت تقویت فرهنگ قانون‌مداری و عقلانیت در جامعه برداشته است.

وی، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت ثامن‌الائمه (ع) با اشاره به روایتی از آن حضرت عقل و عقلانیت را معجزه و میراث ارزشمند دوران ایشان دانست و گفت: اگر ما بخواهیم در منطومه اندیشه حضرت امام رضا (ع) تفقه داشته باشیم، مساله عقلانیت یک بعد بسیار جدی درعرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، قانونگذاری و بین المللی است.

وی ادامه داد: امروزه برخی از چالش‌ به دلیل خروج از مسیر عقلانیت است.

رئیس مرکز تحقیقات مجلس با اشاره به کتاب «عقل و سکون در حکمرانی» که حاصل تدوین نظرات بدیع شهید لاریجانی است، خاطرنشان کرد: ایشان نسبت به نظام حکمرانی توجه ویژه داشته وبر این باور بودند تا حکمرانی به یک نظریه فلسفی و عقلانیت کابردی مبتنی نباشد ثبات پیدا نمی‌کند و دچار آسیب خواهیم شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نهاوندی خاطرنشان کرد: از همین منظر، دکتر لاریجانی سراغ فلسفه ابن سینا رفتند چرا که در اندیشه سیاسی ابن سینا در مدینه فاضله باید رئیس اول و حکیم، حکمرانی را برعهده بگیرد و این اقدام را یک امر مبتنی بر خرد عملی و فضیلت اخلاقی می دانستند.

وی گفت: ابن سینا در فلسفه سیاسی خود، برای یک عقلانیت امتداد یافته در حوزه حکمرانی بر چهار عنصر عقلانیت، اخلاق، عدالت و قانونمندی تاکید دارند و بیش از هر چیز بر مساله قانون تاکید کردند و نبود آن را باعث بی برنامه ای، خودکامگی و اختلال در امور می دانستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نهاوندی در ادامه با اشاره به فصل سوم کتاب عقل و سکون در حکمرانی از منظر دکتر لاریجانی گفت: ایشان استناد به دیدگاه‌های تفسیری علامه طباطبایی بر این باور است که دین نه تنها با عقلانیت ناسازگاری نیست بلکه چارچوب جامعه دینی را می توان از منظومه اندیشه دینی دنبال کرد.

وی ادامه داد: دکتر لاریجانی در فصل چهارم کتاب، شهید مطهری را نماد مبارزه با سکون و تجر معرفی کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین  نهاوندی با تبیین نقش‌های مهم شهید دکتر علی لاریجانی در عرصه‌های سیاست و هنر، افزود: شهید لاریجانی به عنوان مدیری مدبر و متخصص، همواره بر نشر فرهنگ عقلانیت تأکید داشتند.

وی که با الهام از توصیه‌های شهید مطهری عرصه فعالیت خود را در صدا و سیما آغاز کردند، نقش بسزایی در گسترش این فرهنگ ایفا نمودند. از جمله دستاوردهای مهم دوران ریاست ایشان بر صدا و سیما می‌توان به تولید سریال‌های موفق، توسعه شبکه‌های تلویزیونی و تأسیس مرکز پژوهش‌های اسلامی اشاره کرد.

ارسال نظرات