۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۸۱۴۲۲۳
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا مطرح کرد؛

هویت دینی و تکوین بعثت اجتماعی مردم + کلیپ

هویت دینی و تکوین بعثت اجتماعی مردم + کلیپ
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با تبیین ماهیت انقلاب اسلامی ایران، تفاوت بنیادین آن با الگوهای مبارزاتی قرن بیستم را مورد تأکید قرار داد و به بازخوانی خاطراتی از دیدار با مقام معظم رهبری در جریان انقلاب اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار فرق و ادیان خبرگزاری رسا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گفت‌وگویی با تبیین ماهیت انقلاب اسلامی ایران، تفاوت بنیادین آن با الگوهای مبارزاتی قرن بیستم را مورد تأکید قرار داد و به بازخوانی خاطراتی از دیدار با مقام معظم رهبری در جریان انقلاب اشاره کرد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا در تحلیل خود از ماهیت انقلابات قرن بیستم گفت: قرن بیستم، قرن انقلاب‌های رهایی‌بخش و حرکت‌های چریکی بود؛ الگوهایی که چهره‌هایی همچون چگوارا و مائو تسه‌تونگ در کوبا و چین به عنوان نمادهای آن شناخته می‌شوند.
 
وی افزود: کسانی که در دهه پنجاه شمسی در ایران مبارزه می‌کردند، عمدتاً از این مدل پیروی می‌نمودند و معتقد بودند که باید چندین نسل به کار چریکی بپردازند. این موضوع حتی در بحبوحه پیروزی انقلاب نیز مطرح بود.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس به نقش محوری امام خمینی (ره) در تغییر مسیر مبارزات اشاره کرد و تصریح نمود: اما امام راه دیگری را برگزیدند؛ راهی مبتنی بر حضور مستمر و مستقیم مردم.
 
تعداد بازدید : 3
 
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا با یادآوری خاطره‌ای از دیدار با مقام معظم رهبری در دوران انقلاب، داستان دو نفری را تعریف کرد که به نمایندگی از دوستانشان به مسجد کرامت مشهد مراجعه کردند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: در کانون حرکت‌هایی که با محوریت امام شکل گرفته بود، ایشان در مسجد کرامت مستقر بودند. ما از ایشان پرسیدیم که باید چه بکنیم و ایشان بر اصل «حضور هرچه بیشتر میان مردم» و «ماندن در جمعیت» تأکید ورزیدند.
 
وی در ادامه با مقایسه انقلاب ایران با مائوئیسم در چین، تفاوت‌های فرهنگی و معنوی این دو حرکت را برجسته ساخت: «شاید مردمی‌ترین حرکت در قرن بیستم، کار مائو در چین و راهپیمایی طولانی آن‌ها بود. اما حرکت مائو از جنس زندگی در خیابان‌ها، کوچه‌ها و خانه‌ها و برگرفته از فرهنگ، زبان و بستر دینی چین (مانند بوداییسم) نبود و این ظرفیت‌ها به طور کامل احیا نشد.»
 
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا در پایان نتیجه‌گیری کرد: «در مقابل، انقلاب ایران کاملاً یک خیزش معنوی و مقاومتی بود که مدلش از قالب‌های آماده و موجود گرفته نشده بود، بلکه ریشه در فرهنگ و باورهای بومی و اسلامی مردم ایران داشت. انقلاب اسلامی از فرهنگ عاشورا درس گرفته بود و از روز عاشورا نیز شروع شد.»
ارسال نظرات