۲۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۸۴۲۷۶

گزارشی از برگزاری نشست‌های قرآنی و حدیثی طلاب غیر ایرانی در تبریز

خبرگزاری رسا ـ نشست‌ها و کارگاه‌های قرآنی و حدیثی طلاب غیر ایرانی مجتمع آموزش عالی فقه به همت اداره قرآن و حدیث این مجتمع در شهر تبریز برگزار شد.
گزارشی از برگزاری نشست‌های قرآنی و حدیثی طلاب غیر ایرانی در تبریز


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست‌ها و کارگاه‌های قرآنی و حدیثی طلاب غیرایرانی مجتمع آموزش عالی فقه به همت اداره قرآن و حدیث این مجتمع در شهر تبریز برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدحسن اصل‌نژاد، مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های قرآنی و حدیثی در شهرهای مختلف کشور را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: برگزاری این نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی با استقبال طلاب روبرو شده است.

وی با اشاره به نحوه برگزاری اردوهای آموزشی برای طلاب غیر ایرانی تصریح کرد: هر ساله کلاس‌های آموزشی قرآنی و حدیثی در دوره‌های مختلف برای طلاب غیرایرانی برگزار می‌شود. به سبب این‌که طلاب از این‌ کلاس‌ها استقبال کرده و مشارکت حداکثری در آن داشته باشند، در پایان دوره، طلاب موفق و ممتاز در کلاس‌ها، برای برگزاری ادامه نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی در قالب اردو به شهر دیگری اعزام می‌شوند.

حجت‌الاسلام اصل‌نژاد افزود: بیشتر اردوها، سال‌های پیش در شهر مقدس مشهد، شهرهای شمالی کشور و اصفهان برگزار می‌شد، اما از سال گذشته این رسم را شکستیم و شهر تبریز را برای برگزاری این اردو پیشنهاد و انتخاب کردیم که تابستان امسال دومین اردوی شهر تبریز برای طلاب غیر ایرانی مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد.

وی با بیان این‌که نخستین اردوی تبریز با استقبال بسیار خوب طلاب غیر ایرانی روبرو شد و حتی پس از بازگشت، طلاب ملیت‌های مختلف با ارسال نامه‌ای خواستار ادامه این اردوها شدند، گفت: تابستان امسال پس از این‌که طلاب در کلاس‌های آموزشی قرآنی و حدیثی در رشته‌های مختلف شرکت کردند، شصت نفر از طلاب ممتاز سطح دو و سه مجتمع برای تکمیل این دوره‌ها به شهر تبریز اعزام شدند.
 
مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه در ادامه به ارائه گزارشی از برگزاری این نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی در شهر تبریز که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، پرداخت و ابراز داشت: با توجه به اهمیت آموزش‌های قرآنی و حدیثی و برای تنوع‌بخشی به این امور و تشویق شرکت‌کنندگان در کلاس‌های قرآنی و حدیثی و با هدف ارتقای سطح قرآنی و حدیثی طلاب مجتمع آموزش عالی فقه، اداره قرآن و حدیث طی برنامه‌ریزی طرح افق 6 پس از برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن و حدیث در شهر مقدس قم، برای تکمیل آموزش‌های لازم در شهر تبریز اقدام کرد.

و اینک گزارش ...
ساعت 5 بعدازظهر روز جمعه 8 مردادماه 89 سفر آموزشی تفریحی طلاب غیرایرانی مجتمع آموزش عالی فقه از شهر مقدس قم آغاز شد و ساعت 4:30 صبح شنبه وارد شهر زیبای تبریز شدیم. این در حالی بود که در مدت یک هفته حضور طلاب غیر ایرانی در این شهر، بالاتفاق به زیبایی و پاکیزگی شهر تبریز اذعان داشتند و از این‌که در سرتاسر این شهر حتی یک آشغال پیدا نشد و یک متکدی هم دیده نشد، در تعجب بودند.

معرفی استان آذربایجان شرقی
برای عزیمت به استان آذربایجان غربی باید از استان‌های قزوین، مرکزی و زنجان گذر کرد. این استان یکی از بزرگ‌ترین استان‌های صنعتی و گردشگری ایران اسلامی است و شهر تبریز به عنوان دومین شهر بزرگ صنعتی کشور پس از تهران و چهارمین شهر بزرگ ایران به شمار می‌رود. این استان از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری بسیار متنوعی برخوردار است که از جمله می‌توان به جنگل‌های ارس‌باران در کلیبر، کوه سهند، دهکده کندوان یا همان خانه‌های سنگی، کلیسا خرابه، آسیاب خرابه، امام‌زاده‌ها، قلعه بابک، بندر شرفخانه و در اصل همان بندر شیخ ولی خودمان اشاره کرد. شهر تبریز نیز به شهر اولین‌ها معروف است، اولین چاپخانه، اولین مدرسه، اولین دانشگاه، اولین راه‌آهن و اولین‌های دیگر. موزه آذربایجان، خانه مشروطه، گنجینه قرآن، موزه محرم، امام‌زاده سیدحمزه، مقبرةالشعرا، پارک ائل گلی، باغ لارباغی، کوه عینالی، مدرسه طالیبه، بازار، خیابان‌ها، ساختمان‌های زیبا و زیرگذرهای فروان از جاذبه‌های طبیعی و غیرطبیعی این شهر است.

مکان اسکان طلاب غیرایرانی مجتمع آموزش عالی فقه
حوزه علمیه حضرت ولی‌عصر‌‌(عج) واقع در خیابان 29 بهمن، بالاتر از دانشگاه ملی، ساختمان شماره دو به عنوان مکان اسکان طلاب انتخاب شد. این مکان دارای حسینه‌ای بزرگ، حجره‌های زیاد و مدارس جدیدالتأسیس و سرویس‌های بهداشتی است. طلاب در حسینیه این حوزه مستقر شدند و برای برگزاری برنامه‌های آموزشی به مدرس‌ها می‌رفتند و در نماز جماعت ساختمان شماره یک، شرکت می‌کردند. البته برخی مواقع نماز جماعت در خود حسینیه محل اسکان برگزار می‌شد.

نحوه هماهنگی‌ها
قبل از حرکت به سمت تبریز، چند نامه از طرف ریاست مجتمع آموزش عالی فقه به ارگان‌های مختلف برای همکاری و تعامل تهیه شد که مدیر اداره قرآن و حدیث، دو روز قبل از حضور طلاب به آن شهر عزیمت کرده و در جلساتی با آیت‌الله مجتهد شبستری، امام جمعه تبریز برای تقدیر و تشکر از زحمات سال گذشته و هماهنگی‌های لازم برای حضور ایشان در جمع طلاب، معاون امنیتی سیاسی استانداری برای حفظ امنیت طلاب غیرایرانی و سهولت تردد در شهر و استان، شهرداری برای ارائه مجوز لازم برای سهولت تردد در شهر با اتوبوس و دیدار از تفرجگاه‌ها و ارائه تخلیف در سرویس، شرکت اتوبوسرانی برای تهیه دو دستگاه اتوبوس ویژه با تخفیف 30 درصدی در شهر تبریز و حومه، سازمان میراث فرهنگی برای اخذ مجوزهای لازم برای بازدید از اماکن مقدسه و آثار باستانی با تخفیف 100 درصدی، سپاه پاسداران برای اخذ وسائل لازم از جمله دویست عدد پتو، سماور بزرگ و لوازم تفریحی مانند توپ والیبال و مانند آن، آموزش و پرورش برای اخذ مجوز لازم اجرایی استفاده از اردوگاه مجهز آن در بندر شرفخانه به صورت اختصاصی و با تخفیف 100 درصدی، اقدام‌های لازم را انجام داد.

کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برگزار شده برای طلاب
«تفسیر آیات مشکله» توسط حجت‌الاسلام عابدی در هر روز، «تجوید قرآن کریم» توسط استاد صادقی در هر روز، «صوت و لحن» توسط استاد صادقی در هر روز، «اخلاق در احادیث» توسط استاد لطیفی در هر روز، «آموزش روش‌های نوین کلاس‌داری قرآن و حدیث» توسط استاد قربانی در یک جلسه، کارگاه آموزش «روش‌های نوینه در ارائه آیات و احادیث توسط استاد قدوسی در دو جلسه، جلسه «اخلاق» توسط آیت‌الله مجتهد شبستری، امام جمعه تبریز در یک جلسه، جلسه سخنرانی در نمازهای جماعت روزانه توسط حجت‌اسلام عابدی در پنج نوبت و جلسات مختلف ارائه مشاوره توسط مشاور اعزامی از جمله کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی بود که برای طلاب اعزامی به شهر تبریز برگزار شد.

طلاب در مدت یک هفته‌ای حضور خود در شهر تبریز، از اماکن مقدسه و آثار باستانی آن از جمله تفریگاه و استخر بزرگ ائل گلی، بندرشرفخانه و اردوگاه زیبای آموزش و پرورش، مقبرةالشعرا، مسجد باستانی و مسجد کبود، دهکده توریستی کندوان، کوه عینالی و زیارتگاه منصوب به پسران حضرت علی‌‌(ع) به نام عون بن علی، دیدن کردند.

برگزاری مسابقات قرآنی و حدیثی شامل چهل آیه و حدیث به صورت جزوه از دیگر برنامه‌های این اردو بود و در پایان اردو نیز مسابقه بهترین انتقاد از برنامه‌های اردو برگزار شد که مورد استقبال طلاب قرار گرفت و شاهد کمترین انتقادها از برگزاری این سفر تفریحی و آموزشی بودیم.

این گزارش می‌افزاید: اردوی آموزشی قرآنی و حدیثی طلاب غیر ایرانی مجتمع آموزش عالی فقه، روز پنجشنبه 14 مردادماه به پایان رسید و این کاروان رأس ساعت 5 بعدازظهر از شهر تبریز به سمت شهر مقدس قم عزیمت کرده و رأس ساعت 4:30 صبح جمعه وارد قم شدند. /920/پ201/ع

ارسال نظرات