۰۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۳
کد خبر: ۹۳۹۷۴
مدیرکل مطالعات پژوهشی حوزه‌های علمیه:

مدل توسعه علوم حوزوی به زودی منتشر می‌شود

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل مطالعات پژوهشی حوزه‌های علمیه با اشاره به اهمیت تعریف بومی علم، از انتشار مدل توسعه علوم حوزوی تا سال آینده خبر داد.
حجت الاسلام محمد ساجدي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد ساجدی، مدیرکل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه، پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به اهمیت تعریف بومی علم، از انتشار مدل توسعه علوم حوزوی تا سال آینده خبر داد.

وی که در دومین روز از هفته پژوهش و فناوری سخن می‌گفت به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این اداره‌کل پرداخت و اظهار داشت: دفتر مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه یک سازمان نوپا است.

حجت‌الاسلام ساجدی افزود: دفتر مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه به برنامه‌ریزی و مدیریت امور علمی حوزه‌ها به ویژه پژوهش در حوزه مشغول است.

مدیرکل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه با بیان این‌که بخش پژوهش جزو معاونت‌های جدید حوزه است، ابراز داشت: اداره‌کل مطالعات پژوهشی که سه سال از فعالیت‌ آن می‌گذرد، از جمله مدیریت‌های مستدل معاونت پژوهش است.

وی در ادامه به اندوخته‌های سرشار علمی حوزه‌های علمیه و تجربیات سایر دستگاه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی اشاره کرد و گفت: دستیابی به افق‌های پیش‌رو و پیشگام بودن حوزه در سطح ملی براساس افق‌های پیش‌رو سبب شده که معاونت پژوهش حوزه در برخی اقدامات جزو اولین‌ها باشد.

مدیرکل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به وظایف دفتر مطالعات پژوهشی، طراحی، استقرار و بهسازی نظام جامع پژوهش، مطالعات و پژوهش برای مدیریت امور حوزوی، نیازسنجی و تعیین اولویت‌های پژوهشی حوزه‌های علمیه، تعیین شاخص‌ها و استانداردهای نظام پژوهشی حوزه‌های علمیه، پیشنهاد سیاست‌های کلان و برنامه‌های بلندمدت و میان مدت امور پژوهشی به مدیر حوزه‌های علمیه را از جمله این فعالیت‌ها برشمرد.

وی با بیان این‌که پنج حوزه مطالعاتی نیازسنجی پژوهشی، استانداردسازی پژوهشی، توسعه علوم، ارزیابی پژوهش و سیاستگذاری پژوهش در دفتر مطالعات پژوهشی حوزه‌های علمیه تشکیل شده است، گفت: مأموریت دفتر مطالعات پژوهشی انجام مطالعات مربوط به امر پژوهش و تولید دانش‌های حوزوی است.

حجت‌الاسلام ساجدی، تصریح کرد: نرم‌افزارهای موردنیاز معاونت‌ پژوهش از سوی این دفتر تولید می‌شود که برخی در اختیار معاونت‌های دیگر و سایر بخش‌های پژوهشی قرار می‌گیرد و بخشی هم به عنوان راهنمایی برای پژوهشگران و واحدهای پژوهشی حوزه منتشر می‌شود.

تدوین سند اولویت برنامه‌های میان‌مدت معاونت پژوهش

مدیرکل مطالعات پژوهشی با اشاره به اولویت‌های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه، گفت: برای این‌که معاونت بتواند مهم‌ترین برنامه‌ها را در دستور کار خود قرار دهد، سندی با عنوان اولویت برنامه‌های میان‌مدت معاونت تدوین شده که در رأس آن تدوین نقشه راه تولید دانش دینی است.

وی از تحقق کلان نظام پژوهشی از طریق فرهنگ سازی، طراحی نظام و اجرای آن و همچنین رابطه معاونت پژوهش و نهادهای رسمی در سطح ملی، ارتقا جایگاه معاونت پژوهش حوزه در نظام علمی کشور را از دیگر اولویت‌های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه برشمرد.

برگزاری کارگاه نیازسنجی پژوهشی

حجت‌الاسلام ساجدی با اشاره به حوزه نیازسنجی،‌ ابراز داشت: برای نخستین بار در سطح ملی کارگاه نیازسنجی پژوهشی با هدف فرهنگ‌سازی، توجه صاحب‌نظران و پژوهشگران حوزوی به موضوع نیازسنجی پژوهش، جایگاه آن و ترویج ادبیات علمی مرتبط با این موضوع از سوی دفتر مطالعات پژوهشی در قم برگزار شد.

وی تدوین اولویت‌های پژوهشی دستگاه‌های علمی و اجرایی کشور در حوزه دین در سال 86 را از دیگر اقدامات دفتر مطالعات پژوهشی دانست و گفت: این مجموعه از طریق مکاتبه با 60 وزارتخانه و سازمان اجرایی و برخی مؤسسات و واحدهای پژوهشی تهیه شده است.

مدیرکل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در ادامه شناسایی نیازهای پژوهشی حوزه‌های علمیه و اولویت‌گذاری نیازها براساس مؤلفه‌های موجود را از دیگر اقدامات این اداره‌کل برشمرد و اذعان داشت: یکی از فواید جمع‌آوری این اولویت‌ها در تدوین پایان‌نامه‌های سطح سه و چهار است.

انتشار مدل بومی نیازسنجی پژوهشی حوزه‌های علمیه

وی از انتشار مدل بومی نیازسنجی پژوهشی حوزه‌های علمیه تا سال آینده خبر داد و گفت: با مطالعه مهم‌ترین اقدامات مؤسسات پژوهشی حوزه و بررسی رعایت اصول از سوی این مؤسسات، مدل بومی‌سازی نیازسنجی پژوهشی حوزه‌های علمیه تدوین می‌شود.

حجت‌الاسلام ساجدی، تلاش برای استانداردسازی نظام پژوهشی حوزه را از دیگر فعالیت‌های در دست اقدام دفتر مطالعات پژوهشی حوزه عنوان کرد و با بیان این‌که اداره استانداردسازی وظیفه تدوین استانداردها و شاخص‌های لازم در هر کدام از فعالیت‌های پژوهشی حوزه را به عهده دارد از تدوین و ارائه سند تعریف و مصادیق پژوهش برای نخستین بار در کشور خبر داد.

وی با اشاره به انجام سلسله مطالعات مقدماتی در زمینه توسعه علوم به مدل توسعه علوم حوزوی اشاره کرد و با بیان این‌که تعریف بومی علم یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های این مدل است، از انتشار مدل توسعه علوم حوزوی تا سال آینده خبر داد.

مدیرکل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه با بیان این‌که کتابخانه تخصصی پژوهشی حوزه‌های علمیه در این مدیریت شامل 1250 منبع پژوهشی مشتمل بر روش تحقیق، روش‌شناسی و سایر حوزه‌های مرتبط با پژوهش تأسیس شده است، گفت: این کتابخانه آمادگی ارائه خدمات به همه مراکز حوزوی و پژوهشگران را دارد. /920/پ201/ع

ارسال نظرات