حال این این روزهای فرهنگ جامعه خوب نیست و به قول قدیمی ها "زمانه عوض شده". از تغییر در سبک زندگی مردم، تغییر در ذائقه موسیقایی، حتی تغییر در ذائقه غذایی مردم می توان فهمید که حال فرهنگ و جامعه خوب نیست. این مساله وقتی بیشتر محسوس می شود که سرعت این تحول را در فضای مجازی می بینیم.
در این پرونده دغدغه ها و نظرات کارشناسان و فعالان رسانه ای را درباره مراحل و الزامات خط مشی گذاری رسانه ای نظام مقدس اسلامی درباره مسئله ساماندهی فضای مجازی و سبک زندگی مردم منعکس می کنیم.
علیرضابیگی گفت: در برنامه محدود کردن فضای مجازی دست های پشت پرده ای پنهان است که هدفی جزء اقتصاد و کسب منفعت شخصی ندارند و ما باید نسبت به پیامدهای آن آگاه باشیم.
حجت الاسلام نبویان گفت: هدف از این طرح دفاع از حقوق مردم ایران می باشد و برنامه های خارجی باید به ایران تعهد دهند که حقوق کاربران ایرانی همیشه حفظ شود.
باید شبکه های داخلی را تقویت کنیم و شبکه های خارجی را نیز غیر از مسائل تجارت و علمی قسمت هایی که می خواهند روی مسائل ولنگاری و انحرافی فعالیت کنند مدیریت و منع شوند.
دکتر کبیری گفت: کارتل های اقتصادی فضای مجازی بزرگترین مخالفین این طرح می باشند، قطعاً طرح صیانت نیازمند چکش کاری است
مخالفت صفر تا صد صرفاً کار کارتل های اقتصادی است.
بامیری گفت: برخی به دلیل عدم آگاهی و برخی به هدف سیاه نمایی دست به شایعات پرداخته اند که ایجاب می کرد مجلس یا کمیسیون مربوطه ابتدا یک روشنگری صورت دهد و سپس طرح بحث کند.
حجت الاسلام فلاحیان گفت: الان هیچ ضمانتی برای کاربر داخلی نیست و هیچ حقوقی برایش درنظر گرفته نمی شود و این ها مسائلی است که در بحث صیانت از حقوق کاربران وجود دارد.
آقای یزدی خواه گفت:از ظرفیت های این طرح این است که در صورت تقویت شبکه های داخلی نه تنها هیچ نیازی به فیلترشدن نیست بلکه تراکنش های مالی در برنامه های داخلی ایجاد می شود.
حجت الاسلام نقدعلی گفت: این طرح قابلیت اصلاح زیادی دارد و هیچگونه محدودیتی برای شبکه های خارجی مطرح نیست بلکه عمدتا برای ساماندهی و اداره کردن فعالیت های فضای مجازی هست
حجت الاسلام غضنفرآبادی گفت: آنچه در جامعه درباره طرح صیانت به مردم القاء شده به هیچ وجه درست نیست، قطعاً مجلس به دنبال فیلترینگ فضای مجازی و پلتفرم های خارجی نیست.
نصیرایی گفت:فضای مجازی در همه جای دنیا ضابطهمند و قانونمدار است اما در کشور ما هر زمانی که صحبت از ساماندهی فضای مجازی میشود عدهای به حواشی این موضوع میپردازند،
کارشناس حکمرانی فضای مجازی گفت: امروزه ۶۰ درصد جرایم رایانهای، کلاهبرداریهای مالی است که خود مردم از این ماجرا عاصی هستند و وظیفه حکومت پیگیری حقوق مردم میباشد.
منتظرالقائم گفت: مدیریت و مرزبانی از فضای مجازی در کشور ما عملاً انجام نمیشود و رهبر معظم انقلاب در مورد فضای مجازی اینگونه خطاب میکند که این فضا رهاست.
حجت الاسلام دکتر هاشمیان گفت: طرح خدمات پایه کاربردی در مقام رونق اقتصادی و جهش کسب و کارهای مردمی در فضای مجازی از طریق حمایت از کسب و کارهای بومی دیجیتال و نوپاست.
مهندس شایسته نیا گفت: در این طرح پیش بینی شده تا زمانی که یک امکان مشابهی برای دسترسی مردم وجود نداشته باشد هیچ کدام از این پلتفرم ها فیلتر نخواهند شد.
سالها تفکر به اصطلاح آزادیخواهانه دستاویز غولهای فناوری بخصوص شرکتهای فناوری آمریکایی بود تا از هر تلاشی برای نظارت بر رفتار آنلاین افراد جلوگیری کنند
نشست هماهنگی تبیین راهبردی ـ رسانه ای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات با حضور مسؤولان رسا، دبیر جبهه انقلاب اسلامی و سرپرست سابق معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور برگزار شد.
اگر ما حمایتهای ایشان در مورد پیگیری اجرای شبکهی ملی اطلاعات را نداشتیم، به ضرس قاطع میگویم که شاید امروز بسیاری از اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته، شکل نمیگرفت.
با تهیه «زیست بوم فضای مجازی به منظور مقابله با محتوای ضد ارزشی» بسیاری از مشکلات و آسیب های موجود در زمینه آموزش های مجازی برای دانش آموزان حل خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین بهروزی لک با بیان اینکه جوامع بشری دچار بحران هویت و انحرافات اجتماعی شده اند، گفت: امروزه بشر در تشخیص راه صحیح از باطل درمانده است.
رییس نهاد رهبری در دانشگاهها با اشاره به بحث عدالت آموزشی و چالش های این حوزه اظهار داشت: یکی از ابزارهای آسان و ارزان تامین عدالت آموزشی فضای مجازی است.