شعر طلاب در سالهای اخیر جهش چشمگیری داشته است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد علی مجاهدی، از بنیانگذارن و داوران نخستین جشنواره شعر طلاب و دانشجویان در مراسم اختتامیه این جشنواره با اشاره به نقش شعر در انتقال مفاهیم دینی اظهار داشت: شعر طلاب بعد از انقلاب روند رو به رشد داشته است.
وی ادامه داد: مقایسه جلسات شعر خوانی طلاب در ابتدای انقلاب و آثار شعری امروز حوزه های علمیه، نشان می دهد جهش چشمگیری از لحاظ شکلی و محتوایی در این عرصه وجود داشته است.
این شاعر کشور ابراز داشت: در بین آثار رسیده به دبیرخانه همایش آثاری با غنای بالا بسیار بود و این رسالت مجموعه های فرهنگی و معاونت فرهنگی حوزه های علمیه را در بسیج امکانات برای آفرینش آثار فاخر دو چندان میکند.
وی با اشاره به رهنمود رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر اسلامی کردن علوم گفت: ادبیات در این زمینه پیشتازی تاریخی دارد و بیش از 85 درصد متون منظوم ما متاثر از آموزه های دینی و اخلاقی است.
مجاهدی با اشاره به کم مهری صورت گرفته نسبت به شعر آیینی ابراز داشت: قلمرو شعر آیینی را نباید منحصر در شعر ماتم و منقبت کرد، بلکه هر شعری که به نحوی ارزشهای اسلامی را انتقال دهد در این دسته قرار دارد.
وی تصریح کرد: باید مبنای تقسیم شعر به حماسی، غنایی و تعلیمی را با وسعت بخشیدن به دایره شعر آیینی تغییر داد چرا که هر شعری که در آن مضامین توحیدی، نیایشی، ستایشی، اخلاقی، عرفانی، تربیتی، حکمی و بصیرتی است را می توان در این بخش قرار داد.
عضو هیات داوران جشنواره شعر طلاب و دانشجویان کشور افزود: شعر آیینی بعد از انقلاب شتاب بیشتری گرفته است به گونه ای که آثار عاشورایی تولید شده بعد از انقلاب قابل مقایسه با تولیدات پیش از آن نیست.
وی گفت: عاشورا ظرفیت های بزرگی دارد و نباید به این واقعه تک بعدی و صرفا از زاویه ماتم نگریست چرا که مضامین عرفانی، مکتبی و ارزشی فراوانی در فرهنگ عاشورا وجود دارد.
مجاهدی بیان داشت: آموزه های دینی را در قالب آمیزه های هنری باید پاسداری کرد و شعر از هنرهای توانمند در این زمینه است./965/پ202/ع