دوره تربیت مربی تجوید سطح یک قرآن کریم ویژه طلاب برگزار میشود
خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه کشور از برگزاری دوره تربیت مربی تجوید سطح یک قرآن کریم ویژه طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور خبرداد.
حجتالاسلام سیدمصطفی حسینی مدیر مرکز قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از برگزاری دوره تربیت مربی تجوید سطح یک قرآن کریم ویژه طلاب حوزههای علمیه خبرداد.
وی افزود: با توجه به وظایف خطیر روحانیت، نسبت به آموزش قرائت صحیح قرآن و صحت قرائت نماز و اذکار نماز، و رسالت مرکز قرآن و عترت حوزههای علمیه مبنی بر آموزشهای عمومی و تخصصی قرآن کریم، دوره تربیت مربی تجوید سطح یک قرآن کریم ویژه طلاب حوزههای علمیه برگزار میشود.
استاد حوزه علمیه، ترویج و تعمیق فرهنگ غنی قرآن کریم و توسعه فراگیر انس با قرآن در جامعه و تربیت نیروهای کارآمد و متخصص در زمینه آموزش تجوید قرآن کریم را از اهداف این دورهها برشمرد.
وی اظهار کرد: آشنایی مربیان با مبانی کلّی آموزش تجوید قرآن کریم، آشنایی با فنون و مهارتهای عمومی کلاسداری، آشنایی با فنون و مهارتهای اختصاصی کلاسهای تجوید قرآن کریم، تقویت توان کلاسداری شرکتکنندگان از طریق کارگاه عملی آموزش کلاسداری، آشنایی با مبانی تعلیم وتربیت اسلامی از دیگر اهداف این دورهها به شمار میآید.
حجتالاسلام حسینی، تعهد به حضور منظم در کلاسها وانجام برنامهها، اتمام پایه چهارم حوزه علمیه یا پایه دوم با مدرک دیپلم، تسلط بر تجوید عملی سطح دو و قبولی در مصاحبه ورودی را از شرایط شرکت در این دورهها برشمرد.
وی گفت: متقاضیان شهرستانی از شرکت در مصاحبه معاف هستند؛ اما برای احراز پیش نیازها آیات تعیین شده از طرف مرکز را در نوار کاست یا سی دی ضبط کرده و به همراه مدارک ثبت نام ارسال میکنند.
مدیر مرکز قرآن و عترت حوزههای علمیه، آشنایی با مبانی تجوید قرآن کریم یادآوری قواعد تجویدی، اصول نظری کلاسداری، کارگاه عملی کلاسداری تجوید قرآن کریم آشنایی با مهارتهای تدریس درسهای تجوید، آشنایی با مبانی صوت و لحن قرآن مبانی صوت و لحن تدویر را از جمله محتوای آموزشی این دورهها اعلام کرد.
وی درباره زمان برگزاری آزمون این دورهها گفت: زمان شروع، 14 روز (در صورتی که دوره به صورت کوتاه مدت برگزار شود) و 40 روز ( در صورتی که دوره به صورت بلند مدت برگزار شود) خواهد بود.
حجتالاسلام حسینی عنوان کرد: فراگیران موظفند پس از موفقیت در دوره، یک دوره تجوید سطح یک را به عنوان دوره کارورزی تدریس کنند که پس از گزارش اتمام موفقیت آمیز دوره کارورزی از جانب متصدی یا مجری برگزاری کلاس، گواهی نامه پایان دوره صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: افرادی که حداکثر در دو آزمون نمره قبولی را کسب کنند، تنها برای یکبار میتوانند در آزمون تجدیدی آن درس شرکت و در صورت عدم احراز نمره قبولی، مردود محسوب میشوند.
مدیر مرکز قرآن و عترت حوزههای علمیه به نحوه آزمون عملی تدریس این دوره اشاره کرد و افزود: در آزمون عملی تدریس هر یک از شرکت کنندگان باید در مدت زمان 20 دقیقه به تدریس نمادین یکی از درسهای کتاب حلیه القرآن جلد یک بپردازند. در این آزمون دو داور کیفیت تدریس شرکت کننده را بررسی میکنند و شرط قبولی، کسب نمره 15 به بالا و تأیید صلاحیت تدریس از سوی حداقل یکی از داوران آزمون است.
وی گفت: طلاب میتوانند برای نام نویسی در این دورهها به واحد قرآن و عترت در مدارس علمیه سراسر کشور مراجعه کنند./917/ت302/ص
ارسال نظرات