۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۸
کد خبر: ۱۰۷۱۹۱
صبح امروز در مشهد؛

گردهمایی استادان اخلاق حوزه‌های علمیه آغاز شد

خبرگزاری رسا ـ مراسم افتتاحیه گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی 28 استان کشور، با حضور 200 نفر از استادان اخلاق حوزه صبح امروز در مشهد مقدس برگزار شد.
مراسم افتتاحيه گردهمايي استادان و مربيان تربيت اخلاقي در مشهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، در این گردهمایی حجت الاسلام حسین‌خانی، معاون تهذیب حوزه‌های علمیه سراسر کشور، حجت الاسلام والمسلمین بنایی‌ از استادان ‌اخلاق و مدیر حوزه علمیه شهرستان بناب، حجت الاسلام ربانی، مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه سراسر کشور و آیت الله مقتدایی، مدیر ‌حوزه‌های علمیه سراسر کشور به ایراد سخنرانی پرداختند.

در ابتدا حجت الاسلام حسین‌خانی، به تبیین اهداف برگزاری این گردهمایی و نیز گزارشی از فعالیت‌های این معاونت پرداخت‌ و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، در سخنان اخیری که در جمع شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند، فضائل اخلاقی در جامعه را بسیار مورد توجه قرار داده اند و می فرمایند «باید اخلاق اسلامی به صورت کامل در جامعه محقق شود و فرهنگ عمومی مردم در مسیر فرهنگ اصیل اسلامی قرار گیرد».
 
وی ادامه داد: این سخن نشان‌دهنده اهمیت مسأله اخلاق در حوزه‌های علمیه است و معظم له نیز می‌گویند‌ «‌لازمه این کار رسوخ دادن باور عقاید به عمق جان جوانان و مردم است»؛ از این رو باید توجه داشت که این کار بر عهده روحانیت است و اگر روحانیت نتواند این مسأله را محقق سازد، شاید امیدی برای انجام این امر توسط دیگران نباشد.

وی افزود: امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران می‌فرمایند «در بعضی از شهرستان‌ها که در تابستان به آنجا می‌رفتم، می‌دیدم که اهالی آنجا بسیار مؤدب به آداب شرع بودند و دلیلش این بود که عالم آنجا، عالمی با ورع بود».

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین بنابی، به برخی از فعالیت‌های این حوزه علمیه اشاره کرد و تصریح کرد: مدیران مدارس حوزه‌های علمیه سراسر کشور باید به مباحث اخلاقی به صورت خاص توجه داشته باشند و به طلاب اعتماد کنند، زیرا اعتماد به طلاب باعث شکل گیری اعتماد متقابل آنها می شود.

مدیر مدرسه علمیه بناب با بیان این‌که مدیران حوزه باید به کیفیت بیشتر اهمیت دهند تا کمیت‌ گفت: مدیران ابتدا باید به عقاید طلاب بپردازند تا به مباحث اخلاقی، زیرا آن‌ها هنگام ورود به حوزه شبهات زیادی دارند و اگر به شبهات آنها پاسخ داده شود و عقاید آن ها استحکام یابد و بعد به آنها اخلاق گفته شود مفید خواهد بود و اخلاق بدون مبنای فکری عقیدیتی همچون رنگ زدن به کوزه ای است که باطن آن اصلاح نشده است.

گفتنی است، گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی با حضور استادان و بزرگان حوزه های علمیه و نیز برخی از مقامات کشوری به مدت سه روز در مشهد مقدس در حال برگزاری است./968/پ202/س
ارسال نظرات