۰۱ تير ۱۳۹۰ - ۱۸:۱۵
کد خبر: ۱۰۷۳۲۸
دکتر ولایتی:

بیداری اسلامی در منطقه عقب‌گرد ندارد‌ / علمای شیعه در متن سیاست هستند و دغدغه آنان تدبیر امور امت است

خبرگزاری رسا ـ مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل اظهار داشت: ائمه اطهار(ع) و همچنین بیشتر علمای شیعه در متن سیاست بودند، یعنی به فکر اداره امور امت بودند، تدبیر می‌کردند، هرگز لحظه‌ای غافل نمی‌شدند و جان خود را برای این امر گذاشتند.
دکتر ولايتي دکتر ولايتي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل، در دومین روز از گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی، که عصر امروز در تالار همایش های هتل میثاق مشهد برگزار شد، به تبیین و تشریح موضوع سیاست و کلمه سیاست و این‌که در کشور ما این کلمه چه مقدار مورد تعبیر و تفسیرهای متفاوت و متضاد قرار گرفته، پرداخت و گفت: اصطلاحی در بین مردم ما از دهه های اخیر رایج شده و امروز هم است (همانند اینکه ابتدا تبری می جویند از سیاست و سیاستمداران)، بدین معنا است که در لفظ نفی سیاست می‌کند و در عمل عین سیاست عمل می‌کند؛ این یکی از نشانه‌هایی است که چه مقدار امور در جامعه ما در دهه‌های معاصر تغییر معنا و محتوا داده و منکر معروف و معروف منکر شده است.

وی ادامه داد: این مسأله علت اجتماعی دارد که وابسته به بخش بیرونی و درونی است و درون کشور تحولات سیاسی بسیار مهم از بعد از حمله روس به ایران و موضوع قراردادهای استعماری تحمیل شده به ایران بوده است؛ نیروهای بسیار کارآمد درون هم قرار گرفتند و در چند نوبت که ملت به‌پا‌خاست ظاهرا شکست خوردند و سلسله سرخوردگی‌های تاریخی نصیب مردم کشور شد.

ولایتی خاطرنشان کرد: تأسیس احزاب تحمیل شده از غرب و بعد این‌که معلوم شد مؤسسان آن‌ها وابسته به خارج هستند همانند توده‌ای‌ها و لیبرال‌ها، آن شکست ها و این وابستگی ها و این دوجبهه داشتن‌ها ظاهرش برای خدمت به خلق و ایجاد عدالت بود که حزب دموکرات و توده درست می کند، اما سرخوردگی‌های سیاسی برای مردم داشت.

وی اضافه کرد: مرحوم آل احمد، که خاندان آن روحانی هستند و بعدا از اعضای حزب توده می شود و بعد از آن خارج می شود با بقایی و بعد خلیل ملکی، حزبی را درست می کنند و بعد بر می گردد و کتاب هایی در مورد غرب زدگی می نویسد؛ هنگامی که مردم این سرخوردگی ها، آن شکست ها و این نفاق ها را می دیدند باعث می شد که مردم بگویند ما اهل سیاست نیستیم و این باعث بد‌نامی سیاسی شد.

ولایتی با بیان این‌که اصل سیاسی به معنای تدبیر و چگونگی اداره کشور و امور آن است، تصریح کرد: اگر به عمق معنای سیاست مراجعه کنیم باید توجه کنیم که چه کسی می گوید مردم هر کشوری در تدبیر امور خودشان دخالت نکنند؟ آن‌گاه در می‌یابیم که گفتن این‌که ما اهل سیاست نیستیم بی معنا است مگر بگویند ما اهل بازی سیاست نیستیم همانند حکومت پهلوی که به معنای گماشتگان انگلیس و آمریکا بودند و دخالتی در تدبیر امور نداشتند.

وی یکی از عللی که سیاست در جامعه بدنام جلوه داده شده است را القائات فرهنگی دانست و افزود: کارهای زیادی در جهت تخریب فرهنگ ما صورت گرفته اما امام خمینی(ره) یکی از شاهکارهایشان این بود که فرمودند «هیچ ملتی همانند ملت ما نیست حتی امت رسول الله(ص)؛ به عبارت دیگر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران روحیه اعتماد به نفس را به مردم القا کردند تا مردم در برابر فشار ها سر خم نکنند؛ در اینجا است که تفاوت سیاست به معنای تدبیر اداره کشور و سیاست‌بازی که نقطه مقابل آن است و به معنای استفاده از رفتار سیاسی برای پیش بردن مقاصد شخصی معلوم و نمایان می‌شود.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل نیز یادآور شد: ائمه اطهار(ع) و همچنین اکثر علمای شیعه در متن سیاست بودند، یعنی به فکر اداره امور امت بودند و تدبیر می کردند و هرگز لحظه ای غافل نمی شدند و جان خود را برای این امر گذاشتند؛ همانند تقابل امام حسین(ع) با یزدید و یا تقابل معاویه با علی(ع)؛ به عبارتی تدبیر علی(ع) این بود که باید جلوی معاویه می ایستاد تا این جاهلیت احیا شده قریش به وسیله بنی امیه به نام اسلام مطرح نشود(پا نگیرد).

وی ادامه داد: گاهی اوقات شیعه به سیاست موجود راضی نبود، اما عامه راضی بودند ولی هر دو کار سیاسی می کردند و این تفاوت بین دو نحله فکری در اسلام بود و نیز در بسیاری از اوقات علمای شیعه با حکام کنار می‌آمدند برای مقاصد که بعد‌ها مشخص می شد که آن‌ها بسیار ارزشمند بودند، همانند شیخ صدوق، خواجه نصیرالدین طوسی(در قرن هفتم)، شیخ بهایی، ملا احمد نراقی، مرحوم حاج آقا حسینی قمی و ...؛ لذا همکاری علمای شیعه با حکومت های شیعی برای ترویج معارف شیعه بوده و همه این افراد انسان ها و اشخاص برجسته ای بودند که در متن حکومت بودند و آن ها هیچ‌گاه به مسائل مردم بی اهمیت نبودند یعنی دخالت بسیار جدی و همه جانبه در سیاست و تدبیر امور مسلمانان داشتند.

ولایتی با بیان این که علمای مطرح شیعی هیچ‌گاه از امور اجتماعی که تعبیری از امور سیاسی است، غافل نبودند، گفت: هیچکدام از این علما و بزرگان اهل تجملات نبودند، اما اهل رجوع مردم بودند و حیات شیعه نیز به همین اقدامات آن ها استوار است و آن‌ها خودشان را در امور اجتماعی مردم موظف می دانستند، لذا هیچ گاه یک عالم بزرگ از مسائل اجتماعی مردم که همان سیاست است منصرف و بی اطلاع نبودند و با تمام وجود دخالت می کردند.

وی ادامه داد: در تاریخ شیعه هیچ‌گاه دیده نمی شود عالم بزرگی در عصری که زندگی می نموده نسبت به امورات سیاسی مردم بی اعتنا باشد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل سپس به پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اشاره کرد و بیان کرد: این حرکت علمای شیعه که از صدر اسلام شروع شده و در انقلاب اسلامی به ثمری رسید و تا آن زمان سابقه نداشت نزدیک‌ترین حکومت به اسلامی است که تعریف شده است.

وی نیز با بیان اینکه در قبل از انقلاب هیچ‌گاه این پیشرفت هایی که امروز در کشور شاهد آن هستیم وجود نداشت، تصریح کرد: همچنان مشکلات زیادی در کشور وجود دارد ولی آن چیزی که از همه این ها بالاتر این است که اگر ما دستاوردهای این انقلاب را در یک چیز خلاصه کنیم این جای افتخار است که ایران، کشوری مستقل است و در میان کشورهای جهان قدرت تصمیم گیری برای اداره کشور خود را دارد؛ ولی این بر خلاف حکومت های غربی است و مردم آن ها بسیار ناراحت هستند از این که استقلال ندارند.

ولایتی ادامه داد: بسیاری از کشورهای اروپایی از استقلالی که ایران از آن برخورداند، برخوردار نیست و ایران در بین 57 کشور‌ اسلامی مستقل ترین کشور است و استقلالی آن ها قابل مقایسه با استقلال ایران نیست؛ و این استقلال حاصل تلاش هزار و 400 ساله شیعه است، بنابراین ایرانیان باید قدر این فرهنگ غیرتمندانه خود را بدانند و مراقب باشند که سرمایه خود که همان اهل بیت عصمت و طهارت هستند را سرمایه داران و ناسیونالیست های غربی از آن ها سلب نکنند. امروز باید مواظب بود غیرت ایرانی نابود نشود زیرا ایران امروز پرچمدار جهان اسلام است.

وی سپس به مسائل بیداری اسلامی در منطقه اشاره کردو اظهار داشت: آنچه که امروز در منطقه می گذرد به دو وجه تحلیل می شود نخست تحلیل انحرافی است که تحلیل جریان انحرافی در بدنه دولت است و دیگری هم تعبیر مقام معظم رهبری است و معظم له برای جلوگیری از تحلیل های انحرافی که به دنبال به انحراف کشیدن سیاست های جمهوری اسلامی هستند به نماز جمعه آمدند و گفتند «قطعا منشأ آن تحولات ایران است، بدون تردید انقلاب اسلامی ایران نقش اساسی داشته در پاشیدن بذر بیداری اسلامی در جهان اسلام امروز ایران پایگاه اسلامی است و بیداری، بیداری اسلامی است».

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل افزود: این‌که عربستان و آمریکایی ها می آیند و مذاکراتی دارند به جهت این است که جلو پیشرفت این حرکت را بیگرند ولی قطعا این مقداری که ملت ها پیش رفتند عقب‌گرد ندارد و این تحلیل درست نیست که خود آمریکایی‌ها پشت سر این بیداری هستند امروز آن‌ها تلاش می کنند مجموعه ایران و حزب الله را بیش از گذشته ‌مورد هدف قرار دهند و تحریک های اخیر در سوری‌ها از همین قبیل است./968/پ201/س
ارسال نظرات