در مشهد؛
گردهمایی استادان اخلاق حوزههای علمیه به کار خود پایان داد
خبرگزاری رسا ـ آیین اختتامیه گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی 28 استان کشور، با حضور 200 نفر از استادان اخلاق حوزه امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی، که به مدت سه روز در تالار همایش های هتل میثاق مشهد برگزار شد، عصر امروز با تشرف استادان اخلاق حوزههای علمیه سراسر کشور به حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) پایان یافت.
در این همایش سه روزه علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل، آیت الله محیالدین حائری شیرازی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، آیة الله مرتضی مقتدایی، مدیرعالی حوزه های علمیه سراسر کشور، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور، حجت الاسلام سید حمید روحانی، رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر، حجت الاسلام ربانی، مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه سراسر کشور و نیز ائمه جمعه همدان، شهرکرد، کردستان و مشهد حضور داشته و به ایراد سخنرانی پرداختند.
در مراسم اختتامیه این همایش آیت الله سید احمدی علم الهدی، امام جمعه مشهد مقدس و عضو مجلس خبرگان رهبری و همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا ناصری یزدی، امام جمعه شهرکرد و نمایند ولی فقیه در استان چهارمحال بختیاری به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین ناصری، با اشاره به کلام امام کاظم(ع) که می فرمایند «خداوند متعال بشارت می دهد به کسانی که صاحب عقل و فهم هستند»، گفت: این آیه بر این امر گواهی می دهد که انسان ها دارای عقل، تدبر و دارای فهم بوده و شنوا هستند و آنچه را که می شنوند هضم نموده و بعد پیروی می کنند.
وی ادامه داد: امروز ضرورت دارد که رشد طلبه ها، باید عقلانی باشد و استادان اخلاق باید رشد فکری طلبه ها را تقویت کنند زیرا اگر تقدس طلبه ها همراه با تعقل نباشد، تصمیم گیری های آن ها احساسی می شود و آن ها نمی توانند در جامعه پیش روی و رشد کنند، در نتیجه مردم نمی توانند از آن ها بهره ببرند و در نهایت هنگامی که چنین شود نمی توانند در مسائل اسلامی و مسائل کشور تصمیم گیری و مدیریت کنند.
سپس آیت الله علم الهدی بر ضرورت شکلگیری چرخه تربیتی در حوزه های علمیه تأکید کرد و افزود: اگر بتوانیم در حوزه های علمیه افرادی را پیدا کنیم که از نظر تأثیر نفس و نفوذ معنوی مورد گرایش و توجه طلاب جوان قرار گیرند و این افراد در موقعیت های مختلف حوزه مورد توجه باشند، و طلاب با آن ها محشور باشند این امر محقق خواهد شد و طلاب در چرخه فضای فرهنگی تربیتی قرار خواهند گرفت.
وی خاطرنشان کرد: مسأله اخلاق، تربیت و جریان پرورشی طلبه را متقی می کند و این مسأله ای است که از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ اگر طلبه متقی باشدهنگام ورود به جامعه خدماتش مؤثر و اخلاصش در مدیریت جامعه آثار پر برکتی خواهد داشت؛ از این رو اگر طلبه بدون تقوا رشد کند مشکلات غیر قابل جبرانی را از نظر دینی به وجود می آورد./968/پ202/س
ارسال نظرات