۰۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۸
کد خبر: ۱۱۱۶۶۹
آیت‌الله سبحانی:

ضرر منافقان برای اسلام از دشمنان مارک‌دار بیشتر است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله سبحانی گفت: دشمنان مارک‌داری که علیه اسلام اقدام می‌کنند، اهمیت چندانی ندارند؛ اما ضرر منافقانی که لباس اسلام را پوشیده‌اند، برای مسلمانان بیشتر است.
درس تفسير قرآن کريم توسط آيت الله سبحاني در مدرسه حجتيه قم درس تفسير قرآن کريم توسط آيت الله سبحاني در مدرسه حجتيه قم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، در بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان و در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مدرسه حجتیه قم برگزار شد به بیان صفات منافقان از دیدگاه آیات قرآن در سوره منافقون پرداخت.
 
وی نخستین صفت منافقان را زیبایی چهره و قامت کشیده عنوان و اظهار کرد: نخستین ویژگی منافقان عصر پیامبر اکرم‌(ص)، شگفتی از قامت آنان است، اما ممکن است در زمان ما منافق به شکل دیگری باشد.
 
حضرت آیت‌الله سبحانی با بیان این‌که دومین صفت منافقان شیرین زبانی آنان است که انسان را جلب می‌کند، اضافه کرد: منافقان جدید به ویژه فرقه گمراه بهاییت با هدف محکوم کردن برای مبلغان کلاس مجادله برپا می‌کنند.
 
وی سومین ویژگی منافقان عصر رسول خدا‌(ص) را به چوب‌هایی که بر دیوار تکیه داده شود، تشبیه کرد و گفت: منافقان به اندازه‌ای فریفته عقیده خود هستند که هر چه انسان با آنها سخن بگوید تنها به چهره او نگاه می‌کنند و چیزی نمی‌فهمند.
 
این استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به چهارمین ویژگی منافقان اظهار داشت: منافقان افراد خائن و خائفی هستند که هر صدایی بلند شود، علیه خود می‌پندارند و دچار ترس و واهمه می‌شوند.
 
وی با بیان این‌که ضرر منافقان از کافران بیشتر است، تصریح کرد: دشمنان مارک‌داری که علیه اسلام اقدام می‌کنند، اهمیت چندانی ندارند؛ اما ضرر منافقانی که لباس اسلام را پوشیده‌اند، برای مسلمانان بیشتر است.
 
حضرت آیت‌الله سبحانی یکی از مزایا و خصایص نفاق را رویگردانی از هدایت برشمرد و اذعان داشت: هر زمانی که منافقان به هدایت دعوت شوند، سر را به عنوان اعتراض و رویگردانی به طرف دیگری متمایل می‌کنند.
 
وی با بیان این‌که منافقان از دین بیرون رفته‌اند و هیچ ارتباطی با خدا و پیامبر ندارند، گفت: خداوند متعال به پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید که هرچه در حق این افراد استغفار کنی، اجابت نخواهد شد.
 
این مرجع تقلید یکی از وسایل شفاعت را توسل به دعای پیامبر اکرم‌(ص) برشمرد و در پاسخ به شبهه وهابیت درباره توسل مستقیم به خدا به جای توسل به پیامبر اکرم(ص) و امامان، گفت: اینها افراد پیش‌داوری هستند که به قرآن مراجعه نکرده، شریعت‌ساز شده‌اند.
 
وی با بیان این‌که رابطه ما با خداوند ایمانی و با پیامبر و امامان روحی و روانی است، طرق مغفرت را یکی ندانست و اظهار داشت: در درجه نخست به خداوند متعال توسل می‌کنیم، اما زمانی قابلیت نداریم و دعای ما مستجاب نمی‌شود، اما دعای پیامبر و امامان‌(ع) مستجاب می‌شود.
 
حضرت آیت‌الله سبحانی با اشاره به شبهه‌کنندگان بیان داشت: تا چندی پیش بالای مرقد پیامبر اکرم‌(ص) آیه «وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا لِیُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمْ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا» نصب بود که از زمانی وهابی‌ها سر کار آمدند، بخشی از آن را سیاه کرده‌اند.
 
وی در پایان سخنان خود شرط توسل را زنده بودن متوسل علیه و برقراری ارتباط با او عنوان کرد و با بیان این‌که اگر این دو شرط را ثابت کردیم، مشکل حل و شبهه پاسخ داده می‌شود، اثبات این دو روش را به جلسه فردا موکول کرد. /920/پ202/ج

ارسال نظرات