در مشهد؛
نشست هم اندیشی مداحان و شاعران نخبه کشور برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ نشست هم اندیشی مداحان و شاعران نخبه کشور با حضور 120 تن از نخبگان شعر و مداحی صبح امروز در مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نخستین نشست هم اندیشی مداحان و شاعران نخبه کشور با حضور 120 نفر از نخبگان شعر و مداحی صبح امرو در هتل نخل مشهد برگزار شد.
در این نشست محمد رضا سنجری، استاد دانشگاه تهران، و صفار هرندی، معاون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.
سنگری در ابتدای این نشست گفت: واقعیت این است که شتاب تحول، در عصر ما زیاد است و این شتاب تحول، طلب می کند که گاهی از اوقات بعد از یک سال، ما نگاهمان را متوجه ابعاد و اضلاع اطراف خودمان بکنیم تا به فکر تازه ای برسیم.
وی ادامه داد: شاید این حرفی که یکی از جامعه شناسان زده است، حرف قابل توجهی باشد. این جامعه شناس می گوید «اگر عمر تمام تاریخ پنج هزار ساله گذشته انسان را بیست و چهار ساعت تصور کنیم، حوادث نه در ساعت آخر که در پنج دقیقه آخر آن اتفاق افتاده اند و اگر دقیق تر نگاه کنیم، می بینیم که این سی ثانیه آخر است که حوادث را رقم می زند. وقتی این قدر شتاب تحول در روزگار ما زیاد است، این طلب می کند که ما از همه چشم اندازهای تازه، امکانات تازه و فضاهای تازه ای که خلق می شود، بهره بگیریم؛ چون هر چه به وجود می آید، برای مؤمن تهدید نبوده و فرصت است؛ اگر خوب نگاه کند. پدیده ای مثل اینترنت، یکی از آنهاست.
استاد سنگری با بیان این که هیچ انقلابی در تاریخ اسلام، از نظرگاه جغرافیایی، کوچک تر از کربلا نیست و هیچ انقلابی در تاریخ اسلام، از نظر کمیت، کمتر از کربلا نیست و هیچ انقلابی در تاریخ اسلام، از نظر طول زمان وقوع حادثه، کوتاه تر از کربلا نیست. تمام حادثه در کربلا، هشت روز است و اگر اصل حادثه را بگیریم هشت ساعت است. اما این حادثه، قرار است آیینه شود. اصلاً آیین ما باشد؛ روح، مدار، مرکز و محور همه مسائل ما باشد و حتی قرار است آخرین انقلابی که اتفاق می افتد، سَمتش، سمت همین انقلاب باشد.
سپس صفار هرندی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان در برخورد با این افراد با سماحت برخورد کرد و به دو عضو رسمی جناح اصلاح طلبان فرصت داد و این بدین معنا است که تا آن زمان نگاه این است که این ها عضوی از خانواده نظام و انقلاب هستند و البته رفتاری که آن ها از خود نشان دادند، همین بود. همین آقای موسوی در قبل از انقلاب نکاتی را مطرح می کرد و می گفت و تعابیر خوبی از روی ارادت نسبت به نظام و انقلاب داشت و خود را به رهبری منتسب می کرد؛ اما رفتار های پس از انتخابات چیز دیگری شد، به عبارتی آن چنان شد که روزی چشم باز کردیم و دیدیم فرماندهی میدانی آشوب به دست صدای بیگانه است و انسان های بیمایه و تهی مغز هم تأیید می کنند و انسان هایی فریب خورده هم همراهی می کند؛ این فضا فضای سیاسی بین دو جبهه نبود و از این جا آرایش به هم ریخت، بنابراین ما در آستانه انتخابات جدید، نمی توانیم بگوییم آرایش امروز ما همان آرایش دیروز است.
وی با یادآوری این مطلب که امروز در خانواده اصلاح طلبان و اصول گرایان شاهد یک بهم ریختگی هستیم، که باید به خوبی شناخته شود، تصریح کرد: امروز نخستین صدایی که از اصلاح طلبان به گوش می رسد، متعلق به جماعتی از تندرویان است و آن صدای تحریم انتخابات است و آن ها بیان می کنند که هیچ منفعتی در استمرار این نظام برای خودمان و هیچ گونه امیدی نداریم، بنابراین همه تلاش خودمان را برای از میان برداشتن اصل نظام به کار می بندیم؛ در این راستا خاتمی در قبل از فتنه می گفت جبهه ما، جبهه گسترده ای از نیروهای مذهبی انقلاب تا نیروهای کمونیست و سوسیالیست است، و از سوی دیگر همان کسانی هستند که به وفاداران نظام تعلق دارند و در اردوگاه اصلاحات و همیشه اظهار تعلق به نظام دارند.
صفار هرندی اشاره کرد: دسته سوم اصلاح طلبان کسانی هستند که ادعا دارند در انتخابات شرکت می کنند ولی حضورشان را مستلزم فراهم شدن شرایط عنوان می کنند که خاتمی در رأس آنان است و البته قبیله او گوش به فرمانش هستند. باید توجه داشت که این سه طیف اصلاح طلبان آیا هیچ نسبتی با هم دارند، آری؛ در این نسبت لفظی با یکدیگر مشترک هستند و برخی بیان می کنند که ما متعلق به جریان معتدل تر هستیم و برخی خود را صاحب اصلی اصلاحات می دانند./968/پ202/س
ارسال نظرات