۰۲ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۸
کد خبر: ۱۱۹۴۹۰
آیت الله آملی لاریجانی:

در حوزه نباید به هر صدایی اعتنا کرد/ پژوهش های حوزوی نیازمند مدیریت صحیح و جهت دهی مناسب است

خبرگزاری رسا ـ رییس قوه قضاییه، با تاکید بر اینکه پژوهش های حوزوی نیازمند مدیریت صحیح و جهت دهی مناسب است، بر ضرورت تنقیح روش تحقیق در حوزه تاکید کرد و گفت: حوزه باید با برنامه ریزی مناسب نیازهای نظام را تامین و مدیریت کند.
نشست پژوهشگران و نخبگان علمي جوان حوزه با آيت الله آملي لاريجاني نشست پژوهشگران و نخبگان علمي جوان حوزه با آيت الله آملي لاريجاني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه، پنج شنبه شب در جمع نخبگان و اندیشمندان حوزه در مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) قم، با بیان اینکه استعدادهای درخشانی در حوزه وجود دارند، بر ضرورت بهره گیری درست از این استعدادها تاکید کرد.

وی فهم دین، تبلیغ دین و شرکت در اجرای تعالیم و حکومت دینی را سه وظیفه مهم روحانیت عنوان و تصریح کرد: تا زمانی که ما دین را به درستی نشناسیم، امکان تبلیغ و اجرایی کردن آموزه ها و تعالیم دینی نیز وجود نخواهد داشت.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به بحث ولایت فقیه، ابراز داشت: اگر فقیهی بحث ولایت مطلقه فقیه را قبول ندارد، بحث حاکمیت ولایت و اسلام را قبول دارند که باید حاکم فقیه و عادل باشد و من نمی شناسم فقیهی را که نه از باب ولایت و نه از باب حسبه قائل به این نکته نباشد که حکومت باید دست فقیه باشد.

آیت الله آملی لاریجانی برآورده کردن نیازهای نظام را رسالت حوزه های علمیه عنوان و با طرح این سؤال که حوزه به چه میزان خود را برای انجام این رسالت آمده کرده است، تاکید کرد: ما باید اذعان کنیم به رغم اقدامات و فعالیت های انجام شده برای استیفای تمام نیازها با توجه به وضع موجود حوزه فاصله داریم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه استعدادهای طلایی درخشانی در حوزه وجود دارد، اکتشاف و مدیریت این نیروها و استعدادها را یک ضعف جدی عنوان کرد و اظهار داشت: سه عامل مهم استعدادهای درخشان، منابع غنی و میراث عظیم علما و سرو کار داشتن با کتاب و سنت به ما امیدواری می دهد که از این ظرفیت ها به خوبی بهره بگیریم.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: در کنار این امیدها، بیم ها و چالش هایی نیز در حوزه وجود دارد که از جمله می توان به فقدان برنامه ریزی کلان و جامع برای بکارگیری نیروها اشاره کرد و با وجود تمام اقدامات انجام شده نیاز به برنامه ریزی جامع احساس می شود.

این عضو مجلس خبرگان رهبری عدم تقسیم کار را یک چالش و مشکل دیگر در حوزه دانست و اضافه کرد: باید در کارهای حوزوی تقسیم کار را از ابتدا در دستور کار قرار دهیم، اجازه ندهیم همه در درس خارج شرکت کنند و باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که طلبه ای که می خواهد مبلغ، استاد و یا امور اجرایی را عهده دار شود در همان رشته به خوبی تربیت شود.

وی چالش دیگر در حوزه را عدم مدیریت درست پژوهش های حوزوی دانست و تاکید کرد: متاسفانه وضعیت این گونه نیست که به کارهای پژوهشی در حوزه مسیر و جهت بدهند و با وجود تلاش ها و اقدامات انجام شده هنوز تا رسیدن به نقطه ایده ال فاصله وجود دارد.

آیت الله آملی لاریجانی پژوهش های حوزوی را نیازمند جهت دهی مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: شورای مدیریت و اساتید حوزه باید نسبت به مباحث مبنایی فلسفه علم اهتمام ویژه ای داشته باشند تا حوزه پاسخگوی نیازها باشد.

وی با بیان اینکه ما باید در جهت احیای تراث تلاش کنیم، گفت: بزرگان زیادی در حوزه آثار بسیاری را تالیف و منتشر کرده اند، اما ما نه تنها در احیای آن تلاش نکرده ایم، بلکه حتی از اصل موضوع نیز بی خبریم و باید اذعان کنیم که روی گنج نشسته ایم و از آن خبر نداریم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خواستار توجه ویژه به معارف بیرون حوزه شد و گفت: ما نمی توانیم در فضای حصار بسته حرکت کنیم و البته در فراگیری علوم بیرون حوزه باید سعی کنیم که حرف و ایده خود را ارائه دهیم.

وی روش تحقیق در حوزه را با نقایصی همراه دانست و با تاکید براینکه روش تحقیق باید زنده شود، افزود: بسیاری از افرادی که درس خارج را تدریس می کنند، حتی بعید است که بتوانند کفایه را درست تدریس کنند و ما این مساله را تجربه کرده ایم.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در حوزه نباید به هر صدایی اعتنا کرد، یادآورشد: هر کس هر درسی که گذاشت دلیل نیست که واقعا بلد است، اینکه از روی کتب دیگران بیاییم تدریس کنیم به هیچ وجه درست نیست و تکرار حرف دیگران را نمی توانیم پژوهش به حساب آوریم.

رییس قوه قضاییه همچنین روش تحقیق در حوزه های علمیه را نیازمند تنقیح دانست و ضمن توصیه هایی به طلاب مستعد و نخبه آنها را به اخلاق و معنویت، تهذیب نفس و استقامت و مجاهدت در راه کسب علم توصیه کرد.

وی خطاب به طلاب نخبه حاضر در جلسه ابراز داشت: الان وقت ساخته شدن شما است، اگر علامه دهر هم شویم اما در اخلاق کم داشته باشیم نه به درد خودمان می خوریم و نه به درد جامعه. /924/پ202/ج
ارسال نظرات