۲۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۵
کد خبر: ۱۲۵۲۵۹
حجت الاسلام پژمانفر:

فرهنگ صحیح زیارت برای مردم تبیین شود

خبرگزاری رسا ـ نماینده منتخب مردم مشهد در مجلس نهم شورای اسلامی گفت: زیارت نیازمندبسترسازی است و فرهنگ صحیح آن را نیز باید برای مردم تبیین کرد.
زيارت حرم
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، نماینده منتخب مجلس نهم اظهار داشت: زیارت یک جریان تک بعدی نیست، بلکه فرآیندی چندبعدی است که باید به همه ابعاد آن توجه کافی شود.

وی بیان داشت: ابعاد سیاسی، اجتماعی وفردی زیارت باید در کنار بعد معنوی آن به صورت صحیح برای مردم تبیین شودو برای رسیدن به نقطه مطلوب از تمام ظرفیت های موجود در سطح کشور باید استفاده کرد.

پژمان فر تاکیدکرد: نباید برای زیارت یک فضای حداقلی تعریف کرد، بلکه باید با تلاش بیشتر از این محدودیت ها عبور کنیم و فرهنگ ناب زیارت را ارائه کنیم.

نماینده منتخب مردم مشهد در مجلس نهم با اشاره به ضرورت ارائه برنامه های آموزشی و فرهنگی در میقات الرضا یادآور شد: مردم ایران، به دلیل علقه های مذهبی بالا، به امامزاده ها و میقات الرضا مراجعه بسیاری دارند و باید در زمینه امور فرهنگی و معنوی در میقات الرضا برنامه ریزی بیشتری انجام شود.

حجت الاسلام پژمانفر افزود: سخنرانی و ارائه برنامه های آموزشی کوتاه برای زوار حرم رضوی در میقات الرضا یک ضرورت فرهنگی است که باید به آن توجه بیشتری شود تا زوار با آمادگی روحی و معنوی بالاتری به استقبال زیارت امام هشتم بروند.

وی گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه تنها متولی بخشی از امور مربوط به میقات الرضا است و رسیدن به تمامی اهداف مدنظر مقام معظم رهبری، نیازمند همکاری سایر ارگانهای دولتی به صورت مادی و معنوی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر نگاهی تحلیلی به تاریخ اسلام داشته باشیم، مشاهده می کنیم که مردم همواره ارتباطی عاطفی و بسیار قوی با بقاع متبرکه وامامزاده ها داشته اند و این امر باید در زمان برنامه ریزی های فرهنگی از سوی مسئولان امر همواره مورد توجه باشد.

مهم ترین وظیفه میقات الرضا بدعت زدایی از دین است

سید جلال فیاضی، مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حاشیه اولین همایش علمی- فرهنگی میقات الرضا در مشهد تصریح کرد: برای زائر امام رضا(ع)، از همان لحظه ابتدایی حرکتش از مبدا باید برنامه ریزی کرد و تا انتهای سفر نیز برای او برنامه داشت.

وی بیان داشت: اگر در مسیر حرکت زوار امام هشتم شیعیان، اماکن مقدسی همچون میقات الرضا وجود داشته باشد در نهایت باعث افزایش میزان آگاهی ومعرفت زوار می شود.

مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: میقات الرضا بسترهای معنوی زیارت حرم رضوی را فراهم می کند و باید مکانی باشد که زائران و مسافران در آن کاملا احساس آرامش کنند.

وی ادامه داد: میقات الرضا باید از امکانات فیزیکی مناسب در کنار مدیریت مجرب برخوردار باشد تا بتواند اقشار مختلف جامعه را با تحصیلات و سن مختلف تغذیه فرهنگی و معنوی کند.

فیاضی با اشاره به کارکردهای میقات الرضا خاطرنشان کرد: نگاه بدعت گونه به زیارت بسیار آسیب زا است؛ بنابراین میقات الرضا باید تبدیل به مراکزی برای مبارزه با خرافات و بدعت ها در دین و همچنین مقوله زیارت باشد.

مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اهمیت خرافه زدایی از دین وتوام شدن زیارت با معرفت، از موارد مورد تاکید ائمه اطهار نیز بوده است و امام رضا(ع) نیز می فرماید هر کس مرا با معرفت زیارت کند، من نیز در سه مرحله حساس زندگی و قیامت فریادرس او خواهم بود.

فیاضی گفت: استفاده از برنامه های آموزشی در میقات الرضا مانند کتاب های جیبی، داستان، رمان، مستند و حتی برخی از سریال ها و فیلم های سینمایی کمک شایانی در افزایش بصیرت و معرفت زوار می کند.

وی با اشاره به وظیفه سایر ارگان های دولتی در امر آموزش زوار و حمایت از میقات الرضا ابراز کرد: مخاطب شناسی یکی از مهم ترین وظایف ارگان های دولتی است و اساسا اگر برای کارهای فرهنگی، مخاطب شناسی انجام نشود، آن
اقدام نیز به سرمنزل مقصود نمی رسد.

مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: زوار و مسافران مشهد مقدس، آماده ترین مخاطبان فرهنگی و معنوی هستند و در این زمینه باید تمام ارگان های مربوطه در کنار سازمان اوقاف، وظایف آموزشی و فرهنگی خود را به
درستی انجام دهند.

درحوزه نرم افزاری زیارت ضعف داریم

حسن فتحی، فرماندار تربت حیدریه نیز اظهار داشت: برای اینکه خواسته مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل شدن میقات الرضا به قطب فرهنگی برآورده شود، کارها و برنامه ریزی ها از مدتها قبل آغاز شده است و باید همچنان ادامه پیدا کند.

فرماندار تربت حیدریه با اشاره به ضرورت انجام اقدامات فرهنگی در میقات الرضا بیان داشت: بقاع متبرکه و میقات الرضا کانون مراجعه و راز و نیازمردم است، بنابراین ضرورت انجام کار فرهنگی در آنها کاملا احساس می شود.

وی ادامه داد: لازمه انجام کار فرهنگی قوی، داشتن منابع مالی کافی نیز می باشد و به نظر می رسد در این زمینه همچنان دارای ضعف هستیم.

فتحی نیا تصریح کرد: برای تقویت منابع مالی هم می توان از نذورات مردمی استفاده کرد و هم اینکه بخش دولتی نیز باید به صورت جدی در این عرصه وارد شود.

فرماندار تربت حیدریه با اشاره به اینکه بقاع متبرکه بهترین مکان انجام کارهای فرهنگی است، یادآور شد: در این زمینه نیز به فضل الهی اقدامات مثبتی انجام شده و خوشبختانه عمده نیروهایی که متولی امور هستند نیز جوان و بسیار با کیفیت هستند و باید تلاش کنیم کم کم از روش های منسوخ قدیمی فاصله بگیریم.

فتحی نیا اعلام کرد: زیارت امام رضا(ع) دارای آداب خاص خود است و زوار حرم رضوی باید از قبل با این آداب و مراسم کاملا آشنا شوند تا زیارتی همراه با معرفت داشته باشند.

وی اشاره کرد: زیرساخت های مناسبی در حوزه سخت افزاری از سوی آستان قدس رضوی و همچنین سازمان اوقاف و امور خیریه ایجاد شده و البته هنوز در این زمینه نیز راهی بسیاری طولانی داریم.

فرماندار تربت حیدریه گفت: با این حال عمده مسائل در حوزه سخت افزاری مانند اسکان و خدمات اولیه فراهم شده و بیشترین مشکلات در حال حاضر مربوط به امکانات نرم افزاری است که در این زمینه در آغاز راه هستیم.

وی تاکیدکرد: در سند توسعه استان خراسان رضوی، زیارت مهم ترین مقوله توسعه استان در نظر گرفته شده است و باید یک عزم همگانی برای محقق شدن این امر میان مسوولان استانی به وجود بیاید./930/د102/س
ارسال نظرات