۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۶
کد خبر: ۱۲۸۹۴۱

‬دوره تربیت معلم قرآن کریم در حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه از برگزاری دوره تربیت معلم قرآن کریم در حوزه‌های علمیه کشور خبر داد.
قرآن


به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام روح‌الله راسل، قائم مقام اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه با اشاره به هدف اصلی برگزاری دوره تربیت معلم قرآن کریم گفت: تربیت معلمان توانمند جهت تدریس در دوره‌های آموزش عمومی قرآن کریم شامل روخوانی و روانخوانی، تجوید، ترجمه و مفاهیم و حفظ قرآن کریم و پرورش استعدادهای واجد شرایط لازم برای ورود به دوره‌های تربیت مدرس قرآن از جمله اهداف برگزاری این دوره است.

وی آشنایی فراگیران با مبانی کلی آموزش قرآن کریم، آشنایی با فنون و مهارت‌های عمومی کلاسداری، آشنایی با فنون و مهارت‌های اختصاصی هر دوره، تقویت توان کلاسداری شرکت‌کنندگان از طریق کارگاه عملی آموزش کلاسداری و آشنایی با مبانی تعلیم و تربیت اسلامی را از جمله دیگر اهداف برگزاری طرح دوره تربیت معلم قرآن کریم در حوزه‌های علمیه برشمرد.

حجت‌الاسلام راسل تصریح کرد: اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه در نظر دارد با برگزاری این دوره دانش‌آموختگان ضمن تعمیق ارتباط خود با قرآن کریم، فنون و روش‌های نوین، علمی و تخصصی تدریس و آموزش روانخوانی، تجوید، ترجمه و مفاهیم و حفظ قرآن کریم آشنا شده و با شرکت در کارگاه‌های روش کلاسداری، مهارت تدریس در هر یک از این حوزه‌ها را کسب کنند.

قائم مقام اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه اظهار کرد: طی اجرای طرح و برگزاری دوره‌های مربوطه، علاقه‌مندان به تدریس هر یک از دروس روانخوانی، تجوید، ترجمه، مفاهیم و حفظ قرآن پس از احراز شرایط گزینش، در 128 ساعت حضوری و 56 ساعت آموزش غیرحضوری شامل دروس اختصاصی هر دوره و کارگاه‌های مهارتی قرآن و حدیث شرکت کرده و در پایان پس از موفقیت در آزمون‌های پایانی، ضمن اخذ گواهینامه دوره، به عنوان معلم قرآن کریم در هر یک از دوره‌های روانخوانی و صحت قرائت، تجوید، ترجمه و مفاهیم و حفظ قرآن کریم در مراکز و موسسات قرآنی به تدریس خواهند پرداخت.

حجت‌الاسلام راسل دروس عمومی این دوره را شامل ترتیل خوانی پنج جزء از قرآن کریم، آشنایی با مبانی تعلیم و تربیت، اصول نظری کلاسداری، مهارت‌های عمومی تدریس، کارگاه‌های عملی کلاسداری و اخلاق کاربردی و آداب تلاوت قرآن برشمرد.

وی با اشاره به ارائه دروس اختصاصی هر رشته عنوان کرد: مبانی آموزش روخوانی و روانخوانی و آشنایی با رسم و ضبط قرآن کریم و تجوید دروس اختصاصی دوره تربیت معلم روانخوانی و صحت قرائت قرآن، آشنایی با مبانی آموزش تجوید قرآن، کارگاه عملی صوت و لحن، مبانی ترجمه و مفاهیم قرآن دروس اختصاصی تربیت معلم تجوید قرآن، مبانی و مبادی ترجمه و مفاهیم، کاربرد علوم در ترجمه و پژوهش درسی، کارگاه عملی ترجمه و مفاهیم و تجوید قرآن دروس اختصاصی دوره تربیت معلم ترجمه و مفاهیم قرآن کریم و مبادی، مبانی و اصول حفظ قرآن کریم، ترجمه و مفاهیم قرآن، تجوید قرآن و مبانی ترتیل قرآن دروس اختصاصی دوره تربیت معلم حفظ قرآن را تشکیل می‌دهند.

حجت‌الاسلام راسل با اشاره به ضوابط آموزشی این دوره اعلام کرد: تعداد فراگیران هر کلاس حداقل 20 نفر و حداکثر 30 نفر است، دوره به صورت حضوری برگزار می‌شود، حضور مستمر و منظم شرکت‌کنندگان در دوره الزامی است، برای دریافت گواهینامه پایان دوره، کسب حداقل نمره پانزده از 20 در آزمون کتبی هر درس و معدل پانزده از 20 از مجموعه دروس الزامی است، از برنامه‌های جانبی این دوره، می‌توان به برگزاری کارگاه 22 قدم انس با قرآن و حدیث، حضور اساتید اخلاق و برنامه‌های ترویجی و ورزشی اشاره کرد.

قائم مقام اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه اظهار کرد: هر دوره آموزشی در 200 ساعت تعریف شده است که مدت زمان حضوری این دوره 128 ساعت آموزشی است و در طول مدت 20 روز متوالی ( هر روز هشت ساعت آموزشی) برگزار می‌شود و 72 ساعت آن به صورت غیرحضوری و مطالعه‌ای است.

حجت‌الاسلام راسل با اشاره به ظوابط کلی آزمون‌های این دوره عنوان کرد: شرط قبولی در آزمون عملی روان‌خوانی کسب نمره کامل است، شرط قبولی در بقیه آزمون‌ها کسب نمره حداقل پانزده است، کسانی که در بیش از دو درس نمره قبولی را کسب کنند، مردود محسوب می‌شوند، افرادی که حداکثر در دو آزمون نمره قبولی را کسب نکنند فقط برای یک بار می‌توانند در آزمون تجدیدی آن درس شرکت کنند و در صورت عدم احراز نمره قبولی، مردود محسوب می‌شوند، کسانی که در جلسه آزمون اولیه بیش از دو درس غیبت داشته باشند، حق شرکت در آزمون‌های مجدد را نداشته و به عنوان مردود از دوره محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به زمان برگزاری دوره تربیت معلم قرآن کریم عنوان کرد: این دوره آموزشی از 10 تیرماه آغاز و تا 30 تیرماه ادامه خواهد داشت و زمان پذیرش طلاب روز جمعه، 9 تیرماه، خواهد بود.

گفتنی است، علاقه‌مندان برای ثبت نام در این دوره آموزشی می‌توانند تا 20 خرداد ماه به سایت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه به نشانی
www.tahzib-howzeh.com مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 7840301 پیش‌شماره 0251 تماس بگیرند./907/ د102/ن

ارسال نظرات