۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۱۳۴۲۵۶
ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان (20)؛

در میهمانی خداوند با ادب،‌ اخلاق نیک و دلی پاک حاضر شویم

خبرگزاری رسا ـ استاد و محقق حوزه علمیه قم گفت: انسان در میهمانی‌های معمولی خود را مرتب و با ظاهر نیکو و معطر حاضر می‌کند، بنابراین باید در میهمانی خداوند که در آن پیامبران، ملائکه، ائمه و بزرگان حضور دارند خود را آماده‌تر و با ادب، اخلاق نیک و دلی پاک حاضر شود.
ماه رمضان افطار قرآن

 

حجت‌الاسلام احمد فضلی، استاد و محقق حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: در ماه مبارک رمضان همان‌گونه که خداوند متعال در قرآن فرموده‌اند و در ادعیه هم زیاد وارد شده بهترین ظرفیت این است که هر انسانی در پناه قرآن و نماز و دعا خودش را آراسته و با آب توبه و آیات قرآن شست‌وشو و غسل دهد.

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه قرآن در شب قدر و ماه مبارک رمضان نازل شده از‌این‌رو بهترین پناهگاه قرآن است.

وی خاطر نشان کرد: در یازده ماه دیگر ما باید به سراغ خداوند عالم برویم و از او توفیق خودسازی و تهذیب نفس بخواهیم اما در ماه مبارک رمضان همه بر سر سفره الهی دعوت شده‌اند که بهترین سفره در این ماه غفران الهی است.

 این استاد و محقق حوزه یادآور شد: اگرانسان در اول افطار نماز اول وقت را به‌جا آورد و سپس دعای معروف افطار «اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا و علیک توکلنا » را بخواند در روایت آمده که در ثواب تمام روزه‌دارن شریک می‌شود.

وی اضافه کرد: بعد از نمازهای یومیه تعقیبات وارده را با طمأنینه و توجه به معنای آن بخوانید و در شب‌های این ماه نماز شب و دعای افتتاح که مضامین بسیار بالایی دارد و در آن دعا برای خود انسان، مردم جامعه ، حکومت و امام زمان (عج) است بخوانید.

 حجت‌الاسلام فضلی تصریح کرد: مبلغان منبر خود را با آیات قرآن شروع کنند و دعاها را با معرفت و توجه و صمیم قلب بخوانند زیرا این دعاها نورانیت بخش است.

وی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان عمل انسان مقبول و دعاهایش مستجاب و خواب او عبادت است ولی«بشرطها و شروطها» زیرا خیلی‌ها می خوابند اما در فکر گناه و منافع دنیوی هستند ولی انسانی که با بسم الله یا قرائت سوره توحید بخوابد خداوند برای او عبادت می‌نویسد.

این استاد حوزه خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در این ماه ثواب تلاوت یک آیه برابر با یک ختم قرآن است اگر شخصی کل قرآن را تلاوت کند چه ثواب عظیمی به او می‌دهند.

وی ابراز داشت: انسان در میهمانی‌های معمولی خود را مرتب و با ظاهر نیکو و معطر حاضر می‌کند بنابراین باید در میهمانی خداوند که در آن پیامبران، ملائکه، ائمه و بزرگان حضور دارند خود را آماده‌تر و با ادب، اخلاق نیک و دلی پاک حاضر شود.

حجت‌الاسلام فضلی در توصیه به مبلغان تأکید کرد: مبلغان فقط خدا را در نظر بگیرند و هر کاری انجام می‌دهند برای رضای او باشد و با توجه به اینکه اهل علمند باید اهل عمل نیز باشند و با عمل به گفته‌ها، زهد، ورع و تقوا مردم را به دین دعوت و از مطالب متفرق دور کنند.

وی ادامه داد: مبلغان بعد از سخنرانی و منبر وقت خود را دراختیار مردم قرار دهند تا اگر سؤالی دارند بپرسند و عملا خود به سمت جوانان رفته و برای آنها جلسات مختلف برگزار کنند.

 وی با اشاره به آیه «لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ» به هیچ خوبی‌ها دسترسی نمی‌توانید پیدا کنید مگر اینکه انفاق کنید، بیان داشت: مبلغان افزون بر انفاق علمی می‌توانند انفاق عملی نیز داشته باشند زیرا نبی مکرم اسلام فرمودند « من و کسی که یک یتیم را کفالت کند در بهشت کنار هم هستیم»   

 حجت‌الاسلام فضلی در پایان با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماه وعظ، ارشاد و هدایت کردن مردم به سوی خدا و دین است گفت: مبلغان در مطالب خود از سخنان و رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری استفاده کنند./9192/ت302/ن

ارسال نظرات