۲۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۹
کد خبر: ۱۳۵۲۲۱
در نمایشگاه قرآن برگزار شد؛

نشست علمی تولید سیستم های اسلامی و تحول در علوم انسانی

خبرگزاری رسا ـ نشست تخصصی تولید سیستم های اسلامی و تحول در علوم انسانی به همت مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام نور در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
همايش

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست تخصصی تولید سیستم های اسلامی و تحول در علوم انسانی شب گذشته با سخنرانی حجت الاسلام علی رضا مهدوی در سالن شهید احمدی روشن بخش تحول علوم انسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به همت مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام نور برگزار شد.

 

حجت الاسلام مهدوی در آغاز این نشست با اشاره  به فعالیت های این مؤسسه گفت: مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام یک مؤسسه تحقیقاتی، آموزشی و تبلیغی مردم نهاد و با صبغه حوزوی است که با هدف استخراج و مدلسازی از گزاره های دین برای سیستم های اسلامی در مشهد مقدس تأسیس شده است و رسالت مؤسسه تولید سیستم های اسلامی عملیاتی با قابلیت اجرا و نیز قابلیت مقایسه با سیستم های بشری به منظور ملموس شدن برتری اسلام بر سایر مکاتب و زمینه سازی برای تمایل قلوب به اسلام و تحقق تمدن الهی می باشد.

 

وی افزود: اهداف این مؤسسه در سه حوزه روشی با ارائه روش تحقیق مدلسازانه و شبکه ای، موضوع شناسی با تولید نقشه موضوعات و مسائل بشر و اولیت بندی و مبنا شناسی با تبیین نگرش سیستمی به دین پیگیری می شود.

 

حجت الاسلام مهدوی در ادامه پس از معرفی مهم ترین دستاوردهای این مؤسسه در زمینه تألیفات، برگزاری کارگاه های آموزشی و همایش ها به ارائه ی سخنرانی خود با موضوع تولید سیستم های اسلامی و تحول در علوم انسانی پرداخت و گفت: انگیزه از طرح چنین بحثی مطرح شدن کارآمدی دین در محیط رقابت نظریات و الگوهای بشری برای مدیریت زندگی جمعی است و ضرورت عنوان شدن این بحث، نیاز و مطالبه جامعه و تمدن موعود نسبت به سیستم‌ های دینی و ایجاد دوگانگی بحران‌ساز در اثر عدم ارائه آن ها و روش بحث نگرش سیستمی به دین است.


وی با تشریح روش نگرش سیستمی به دین اظهار داشت: این بحث در 4 محور  هویت علوم انسانی و رابطه دین با آن، هویت تمدن و تمدن سازی، هویت سیستم و سیستم سازی و هویت استراتژی و استراتژی سازی قابل برررسی است.

 

سرانجام بشریت «ظهور تمدن خدا محور» است

پژوهشگر این مؤسسه در ضمن تبیین این 4 محور عنوان داشت: سرانجام بشریت، «ظهور تمدن خدا محور» یعنی تمدنی با ساختارهایی که احساس حضور خدا تولید می کنند می باشد و گزاره‌های دین، ظرفیت راهبردی و استراتژیک  دارند و این گزاره ها قابلیت تعریف به صورت شبکه ای از گزاره‌های سیستمی‌ قابل را دارند.

 

حجت الاسلام مهدوی در رابطه با هویت علوم انسانی و رابطه آن با دین عنوان داشت: علوم انسانی علومی هستند که به کشف، توصیف، تبیین و مدیریت رفتارهای انسان در حیطه های فردی، جمعی، تمدنی و ماورائی می پردازند و شکل دهنده زندگی انسان ها هستند و دین، برنامه زندگی در دنیا برای عبور و اتصال به ابدیت است.

 

جوهره تمدن، ساختارها و سیستم ها و جوهره سیستم روابط بین اجزاست

وی پس از بیان این که جوهره ی تمدن، ساختارها و سیستم ها و جوهره ی سیستم روابط بین اجزاست به تشریح نحوه عملکرد یک سیستم پرداخت و در ادامه با مثال هایی به چگونگی به کار گرفتن روش نگرش سیستمی در استخراج سیستم از الگوهای دینی بر اساس الگوی شبکه ی هستی پرداخت.

 

پژوهشگر مؤسسه مطالعات راهبردی جوهره ی استراتژی را تشخیص انواع ارتباطات رساننده به هدف دانست و اظهار داشت: گزاره‌های دینِ اسلام، معادلات ارتباط بهینه انسان با شبکه هستی می‌باشند به‌طوری‌که هدف زندگی یعنی جریان عبودیت و خداافزایی (احساس خداوندیِ خدا) در تمام سیستم‌های‌ زندگی انسان مستمرا برقرار شود.

 

این پژوهشگر در پایان به بیان چند حدیث و تشریح چگونگی برداشت یک سیستم از آن ها پرداخت و به سؤالات مخاطبین پاسخ گفت.

ارسال نظرات