چند خبر کوتاه از روند امدادرسانی به زلزلهزدگان آذربایجانشرقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، محمود چمنی، فرماندار تبریز از پرداخت 30میلیون ریال کمک بلاعوض به صاحبان هر واحد مسکونی خسارت دیده بر اثر زلزله اخیر خبر داد و اظهار داشت: این کمک ها در قالب یک وام 10میلیون ریالی معیشتی و 20میلیون ریال دیگر به صورت وام تعمیرات مسکن در اختیار صاحبان یک هزار و 340 واحد خسارت دیده قرار می گیرد.
وی افزود: همچنین 125میلیون ریال تسهیلات بانکی برای بازسازی هر واحد مسکونی، 15میلیون ریال وام تعمیراتی و 50 میلیون ریال وام برای خسارت دامی در مناطق روستایی همگی با کارمزد چهار درصد پرداخت خواهد شد.
فرماندار تبریز با اشاره به اینکه برای واحدهای شهری تخریبی بر اثر زلزله هم 200میلیون ریال با کارمزد پنج درصد در اختیار زلزله زدگان قرار می گیرد، گفت: محموله های کمک از کشورهای ترکیه، ژاپن، سوئیس، ایتالیا و قطر و بازدید سفرای برخی از این کشورها از مناطق زلزله زده صورت گرفته است.
اعتبار مرمت آثار تاریخی آسیب دیده بر اثر زلزله در آذربایجان شرقی هنوز تامین نشده است
تراب محمدی، رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اظهار داشت: در بررسی اولیه اعتبار لازم برای مرمت این بناها 20میلیارد ریال برآورد شده بود که با کار کارشناسی دقیق تر این رقم به بیش 50 میلیارد ریال رسید.
وی افزود: کار شناسایی، مستندنگاری و استحکام بخشی بناهای آسیب دیده به اتمام رسیده و منتظر تامین اعتبار لازم برای مرمت آثار هستیم، که امید است اعتبار لازم برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی آسیب دیده بر اثر زلزله از طریق سازمان مرکزی و اعتبارات استانی به زودی تامین خواهد شد.
گفتنی است، گنبدخانه مقبره شیخ شهاب الدین اهری، بازار تاریخی اهر، خانه دکتر قاسم خان اهری، خانه عطایی، کاروانسرای گویجه بل و گوی درق در اهر و خانه امیر ارشد در شهرستان ورزقان بر اثر زلزله متحمل خسارت هایی شده اند.
بیش از 27هزار سبد غذایی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی توزیع شد
محمود مظفر، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: از ابتدای وقوع زمین لرزه اخیر در آذربایجان شرقی تاکنون 27 هزار و 329 سبد غذایی 10روزه در میان خانواده های آسیب دیده و متاثر مناطق زلزله زده این استان توزیع شد.
وی افزود: نیروهای امدادرسان هلال احمر با حضور در 329 روستای مناطق زلزله زده ورزقان، هریس، اهر، اسپیران و کلیبر به بررسی نیازهای غذایی و تغذیه ای زلزله زدگان پرداختند، هر سبد غذایی شامل 10 کیلوگرم برنج، پنج عدد کنسرو لوبیا، پنج عدد کنسرو تن ماهی، دو عدد کنسرو خورشت سبزی، دو کیلو شکر، دو کیلو قند و دو قوطی روغن مایع است.
مظفر گفت: همچنین در این مدت با تلاش نیروهای امدادرسانی 26 هزار و 359 دستگاه چادر امدادی، 158 هزار و 884 ست اقلام زیستی، 514 هزار و 169 بسته غذایی روزانه و 40 هزار و 879 بسته بهداشتی در میان زلزله زدگان مناطق روستایی و شهری آذربایجان شرقی توزیع شد.
ارتش آماده مشارکت در بازسازی مناطق زلزله زده است
امیرسرتیپ محمد محمودی، رییس ستاد بحران ارتش جمهوری اسلامی ایران از آمادگی این نیرو برای تهیه طرح های مهندسی بازسازی مناطق زلزله زده ارسباران خبر داد و با اشاره به اینکه یگان های ارتش به همراه گروه های دامپزشکی از ساعات اولیه به زلزله زدگان امدادرسانی و خدمات رسانی کردند، گفت: بلافاصله پس از وقوع این زلزله یگان های اجرایی ارتش در منطقه شمالغرب شامل لشگر 21 حمزه سیدالشهدا(ع) آذربایجان و یگان های مستقر در شهرهای اردبیل، زنجان و مراغه برای امدادرسانی در مناطق زلزله زده حضور یافتند و در کنار هلال احمر، سپاه، ناجا و استانداری در امدادرسانی مشارکت کردند.
وی با اشاره به ورود انواع تجهیزات مهندسی ارتش و همچنین لودر و بیل مکانیکی، خودروهای سبک و سنگین و تانکر سوخت رسان ازساعات اولیه زلزله افزود: با کمک شبکه بهداشت و درمان و دامپزشکی منطقه، سم پاشی و رفع آلودگی منطقه برای جلوگیری از شیوع بیماری های واگیردار به ویژه سم پاشی لاشه های حیوانات با همکاری دامپزشکی استان انجام شد.
سرتیپ محمودی گفت: در این راستا دو فروند بالگرد ارتش در اختیار ستاد بحران منطقه گذاشته شد و به صورت شبانه روزی کار امدادرسانی و انتقال مصدومان را انجام داد.
وی با اعلام اینکه پخت نان از طریق نانوایی های سیار از دیگر اقدامات ارتش بود، گفت: نان به همراه خرما و آب معدنی و انواع کنسرو از دقایق اولیه زلزله در اختیار زلزله زدگان قرارگرفت.
دو هزار واحد مسکن مددجویان بهزیستی در زلزله آذربایجان شرقی تخریب شد
محمدرضا صادقی، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از تخریب دو هزار واحد مسکونی مددجویان بهزیستی استان در جریان زلزله اخیر خبر داد و گفت: از این تعداد یکهزار و 100 واحد متعلق به مددجویان روستایی و بقیه در مناطق شهری دچار تخریب شده اند.
وی افزود: تمام آمار، مشخصات و اطلاعات این واحدها و مالکان آنها به ریز استخراج شده و درزمینه احداث واحد های مددجویان رایزنی های لازم با بنیاد مسکن به عمل آمده است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی، امضای توافقنامه سه جانبه بهزیستی، بنیاد مسکن و بسیج سازندگی را دراین راستا عنوان کرد و گفت: براساس این توافقنامه که در هشت بند به امضا رسیده مقرر شد این سه مجموعه توان و عزم خود را برای شتاب بخشیدن در ساخت واحدهای مددجویان بهزیستی به کار ببندند.
صادقی اظهارکرد: براساس این توافقنامه مقرر شد 800 واحد مسکونی مددجویان بهزیستی که در زلزله اخیر دچار تخریب شده اند توسط بسیج سازندگی و سپاه عاشورا ساخته و تحویل شود.
مشارکت بسیج سازندگی سپاه عاشورا در احداث دو هزار واحد مسکونی مناطق زلزله زده
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در نشستی مشترک با حضور فرمانده سپاه عاشورا، مسؤول قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه و مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی، با تاکید بر تحقق رهنمودهای ولی مقام معظم رهبری در راستای تسریع اسکان مردم مناطق آسیب دیده اظهار داشت: با توجه به تجربیاتی که بنیاد مسکن از حوادث گذشته دارد، برنامه ریزی وسیعی را انجام داده و در این راستا ستادهای معین بازسازی مناطق آسیب دیده با مشارکت 12 استان وارد مرحله ی بازسازی شده است.
وی گفت: در حادثه اخیر حدود 8 هزار واحد روستایی به آوار تبدیل شده و تعداد دیگری از ساختمان ها آسیب دیده اند، که نیاز به بازسازی در مراحل بعدی دارد و از حضور سپاه و بسیج سازندگی سپاه عاشورا در این حرکت استقبال می کنیم.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور از اعلام آمادگی این بنیاد در واگذاری احداث واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده به مجموعه سپاه و بسیج سازندگی خبر داد و گفت: هیچ گونه محدودیتی در اعطای پروژه های عمرانی به سپاه و بسیج وجود ندارد، چرا که این نهاد مقدس مورد اعتماد مردم و مجموعه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
گفتنی است، در این نشست مشترک احداث دو هزار واحد مسکونی را به بسیج سازندگی سپاه عاشورا واگذار شد که مساحت احداث هر واحد مسکونی 60 مترمربع و نوع ساخت و نقشه توسط بنیاد مسکن ارائه خواهد شد./935/پ203/ب