الگوی اقتصادی مورد نظر رهبر انقلاب کاربرد فراملی دارد
حجت الاسلام علی اصغر تقوی، مدیر مرکز فقهی جوادالائمه مشهد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد گفت: الگوی اقتصادی مورد نظر رهبر معظم انقلاب تنها در جوامع اسلامی کاربردی نیست بلکه همه ملتهایی که به نوعی اقتصادشان با منافع مستکبران در تضاد است و همیشه از این طریق ضربه خورده اند با بهره گیری از این الگو می توانند اقتصادی پویا، پایدار و مستقل را بنا کنند و عدم وابستگی خود را کلید بزنند.
عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی افزود: آن اقتصادی مطلوب است و مورد نظر ما که افزایش رفاه ملی را در پی داشته باشد. اگر چه نیاز به تعادلی کردن مصرف داشته باشیم تا بتوانیم از تحریم ها به عنوان عاملی برای رفع آسیب های اقتصادی و درمان بیماریهای مزمن اقتصادی که گریبان گیر بعضی از جوامع پیشرو است بهره برداری کنیم.
اقتصاد مقاومتی حاصل درایت و ژرف اندیشی رهبری است
مدیر مرکز فقهی جواد الائمه بیان داشت: در اقتصادی که رهبری از سالهای قبل ایده و بینش آن را کلید زده و به صورت مستمر بر آن تأکید می ورزد نگاهی عمیق و جامع و فراگیر را می طلبد که همه ارکان و عناصر جامعه را درگیر می کند.
وی ادامه داد: ابتدا آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی، حوزههای علمیه و صنوف مختلف، متفکران و دانشمندان علوم اقتصادی ،ایده پردازان سیاسی و مبتکران مکتشفان و مخترعان و دست اندرکاران صادرات و واردات و دست اندر کاران روابط بین الملل در رابطه با قراردادهای اقتصادی متولیان امور تولید و اکتشاف همه وارد میدان شوند و مدیران جامعه در همت و تلاش همگانی نقش خود را به خوبی ایفا کنند تا به هدف مقدس رهبری دست یابییم.
استاد حوزه و دانشگاه خراسان ابراز داشت: درایت و هوش و ژرف نگری رهبران یک جامعه همیشه وسیله نجات و سعادت ملت ها بوده است. خدا را شاکریم که رهبری بر جامعه اسلامی رهبری می کند که درایت و بینش و ژرف نگری ایشان در دنیای امروز بی بدیل و بی نظیر است و گر نبود پیش بینی ها و هشدار های معظم له در سال های گذشته خدا می داند امروز در چه شرایطی از نظر اقتصادی بودیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی به معنای افزودن بر مشکلات جامعه نیست یا منظور در تنگنای اقتصادی و عدم بهره گیری از مواهب الهی نیست بلکه مقاومت و پایداری اندیشمندان و متفکران جامعه را می طلبد که راهکارهای اصولی ارائه دهند تا هم جامعه از همه مواهب طبیعی بهره مند شود و هم اقتصاد شکو فا و پویا نصیب شود.
اقتصاد مقاومتی از نگاه تاریخ اسلامی
حجت الاسلام تقوی گفت: اگر نگاهی به گذشته و تاریخ بیندازیم، اقتصاد مقاومتی در طول تاریخ بشریت به اشکال مختلف جواب مثبت داده و در اسلام سابقه درخشانی دارد و بخش اعظم روایات و آیات به نوعی به اقتصاد و پایداری و مقاومت در برابر مشکلات توصیه می کنند و در دنیای اقتصاد هم کشورهایی مانند، چین، ژاپن و هند و بعضی از کشورهای اروپایی می توانند شاهد مثال باشند.
مدیر مرکز فقهی جوادالائمه گفت: اقتصاد مقاومتی در قالب جریان های سیاسی و یا دولتمردان و یا مدیریت های اقتصادی کشور تنها خلاصه نمی شود. امروز در بحث اقتصاد از سوی دشمن هجمه صورت گرفته است و مقاومت در این راه همگانی است. اگر هجمه گسترده است مقاومت ملی می تواند برگ برنده را در دست بگیرد.
وی افزود: دشمن پس از حدود سی سال مقاومت در برابر توطئه های گوناگون خود به این نتیجه رسیده است که اگر همه تیرها را رها کرده است و بی نتیجه و شرمسار گردیده شاید بتواند از تیر و ترکش اقتصادی یأس و سرخوردگی خود را جبران کند که این با تلاش و همت ملت ایران با پایه ریزی اقتصاد مقاومتی کارنامه دشمنی را سیاه تر خواهد کرد.
مأموریت آحاد جامعه در مبحث اقتصاد از دیدگاه اسلام
عضو اتاق فکر تبلیغ بیان داشت: در مباحث اقتصادی خوشبختانه اسلام برای همه آحاد جامعه ماموریت و روش و راه کار ارائه کرده و بینش اصولی و منطقی هم همین را در جامعه کنونی طلب می کند.
وی در تشریح بخشی از مأموریت ها گفت: حوزه ها ی علمیه، مبلغان و مروجان که نقش بی بدیلشان در فرهنگ سازی پوشیده نیست با بهره گیری از آیات شریفه قرآن «کلوا و شربوا و لا تصرفوا» و «ان الله لا یحب المسرفین» که می تواند الگوی صحیح اقتصادی را ترسیم کند. و با بهره گیری از انبوه آیات و روایات معصومین سلام الله علیهم اجمعین فرهنگ سازی کنند. جامعه مومن ایرانی هم همیشه نشان داده که گوش به فرمایشات ائمه سپرده و تسلیم فرامین اهل بیت واسلام عزیزاست.به این ترتیب این قشر نقش خود را در این راه اجرا کنند.
عضو اتاق فکر تبلیغ ادامه داد: دانشگاهیان و اقتصاد دانان در تولید علم بکوشند و با بهره گیری از سخن معصومین علیهم السلام که دائم سفارش به تعلیم و تعلم و نشر علم فرموده اند را درست که در نهایت به موفقیت آنها می انجامد پی بگیرند.
حجت الاسلام تقوی همچنین به راهکار دیگری اشاره کرد و ابراز داشت: دولت مردان و برنامه ریزان جامعه فرا رویشان نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر باشد و با بهره مندی از افکار بلند ولایت و امامت اقتصادی نوین و کارآمد و شکوفا را پیش روی امت اسلامی قرار دهند.
وی در تشریح بند دیگر این مأموریت ها به مسأله اصناف اشاره کرد و اظهار داشت: بازار و اصناف و متولیان صادرات و واردات با توجه به آموزه های دینی در بحث مکاسب دست به کسب و کار بزنند و مشغول شوند و تا می توانند تجربیات مفید خود در این زمینه را به نسل جوان منتقل کنند و در بحث اشتغال نیز کمک کنند. تفکر دینی و عمل به آن کارنامه درخشانی را در جامعه انقلاب نهادینه خواهند کرد.
حجت الاسلام تقوی در پایان افزود: در مجموع، جامعه ای که طعم خیلی از توطئه ها و نیرنگهای دشمن را چشیده مثل گذشته ،چنان مقاومتی را رقم خواهد زد که رصدهای چند ساله دشمن مثل تیر زهر آگینی بر پیکره استکبار جهانی وارد آمده و سر شکستگی را برای آنان در پی خواهد داشت./933