۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۱
کد خبر: ۱۴۲۰۴۹
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی:

فروتنی و تواضع از نشانه‌های استاد شایسته است

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: شایسته است استاد از جهت اخلاقی و رفتاری متواضع و فروتن باشد تا شاگردان وی اشتیاق بیشتری به آن درس پیدا کنند.
آموزش

 حجت‌الاسلام اسماعیل دارابکائی، استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ویژگی‌های استاد شایسته گفت: استاد باید در موضوعی که تدریس می‌کند توانایی علمی داشته و پاسخگوی مسائل مورد بحث باشد.

وی افزود: همچنین شایسته است استاد از جهت اخلاقی و رفتاری متواضع و فروتن باشد تا شاگردان وی اشتیاق بیشتری به آن درس پیدا کنند.

 حجت‌الاسلام دارابکائی تصریح کرد: هر استادی باید سعی در پرورش هر چه بهتر محصلان از جهت اخلاقی و علمی داشته باشد تا بعد از بازنشسته شدنش جایگزینان شایسته‌ای تربیت کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران، تأکید کرد: استاد باید سؤلات شاگردانش را با روی باز پاسخ دهد و بتواند به نیازهای علمی و فکری آن‌ها پاسخ بگوید.

وی خاطرنشان کرد: استاد باید جرأت و شهامت این را داشته باشد که به بحث درباره سؤالاتی که نمی‌داند، پیش از تحقیق و پژوهش نپردازد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: شهامت استاد اعتمادی در شاگردان به وجود می‌آورد که مطمئن می‌شوند اگر استادشان به مسأله‌ای جهل داشته باشد تحقیق کرده و پاسخ مناسب را ارائه می‌کند.

 حجت‌الاسلام دارابکائی با اشاره به رفتار و اخلاق شایسته استاد تأکید کرد: یک استاد نمونه باید با راه، روش و رفتار خود، بعد عملی اخلاق را رعایت کند تا دانشجویان و محصلان بهره‌مند شوند.

وی ابراز داشت: بهتر است استاد در کنار درس اخلاق عملی خود از بیانات اخلاقی هم استفاده کرده و اول هر درس با بیان حدیث و توضیح مختصری طلاب و دانشجویان را به رعایت اخلاق توصیه کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران، با اشاره به رسم علمای قدیم اضافه کرد: استاد می‌تواند مانند علمای قدیم هفته‌ای یک روز در پایان درس به مباحث اخلاقی بپردازد و با بیاناتش منش اخلاقی را به شاگردانش بیاموزد.

 حجت‌الاسلام دارابکائی دروس عمومی کارشناسی از جمله، اندیشه1 ، اندیشه2 و کلام تطبیقی اسلامی را در دانشگاه شهید بهشتی تهران تدریس می‌کند.

همچنین وی درس تاریخ منابع حدیث رشته مدرسی مبانی نظری و کلام تطبیقی اسلامی بین شیعه، معتزله و اشاعره رشته کلام تطبیقی کارشناسی ارشد را در این دانشگاه تدریس می‌کند.

شایان ذکر است، این استاد دانشگاه، کتبی از جمله درآمدی بر فلسفه حقوق اسلامی، درآمدی بر فلسفه حقوق اساسی، نگرشی بر فلسفه سیاسی اسلام و قائده قبح بلا بیان را تألیف کرده و به انتشار رسیده است.

گفتنی است،  حجت‌الاسلام دارابکائی سطوح عالی خود را از محضر اساتیدی چون آیت‌الله فاضل لنکرانی، آیت‌الله مشکینی،  حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی فرا گرفت.

همچنین وی فلسفه را نزد آیت‌الله مصباح یزدی و درس خارج را نزد شیخ مرتضی آملی، میرزا هاشم آملی و آیت‌ الله وحید خراسانی آموخته است./997/ت302/ن

ارسال نظرات