۰۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۶
کد خبر: ۱۴۴۴۳۶
رییس ستاد اقامه نماز کشور خواستار شد؛

توجه بیشتر حوزه‌های علمیه به تفسیر قرآن کریم

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی گفت: عالم به زمان بودن این نیست که روزنامه و مجله خوانده شود٬ عالم به زمان برای روحانی یعنی بداند هر آیه قرآن در زندگی او چه کاربردی دارد.
حجت الاسلام قرائتي
 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد٬ حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور و استاد برجسته تفسیر قرآن کریم٬ چهارم آبان در نخستین جلسه تفسیر قرآن کریم اساتید قرآنی مشهد در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، گفت: برخی راه‌های پیموده شده بدون در نظر گرفتن قرآن بوده و تنها افرادی با مدرک و بدون کارایی تربیت شده‌اند؛ گاهی خط اصلی گم شده٬ به این معنا که مسیر ناقص پیموده می‌شود.
 وی با ابراز تأسف از شرایط کنونی تفسیر قرآن کریم، خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروز 150 تفسیر در قم و 15 تفسیر در مشهد وجود دارد که بسیار خوب است اما هنوز ابتدای مسیر هستیم، همچنین برای بیان مناسب مطالب باید مخاطب سنجیده شود٬ آنچنان که قرآن کریم در بیان مطالب به تناسب مخاطب بیانی متفاوت به کار می‌برد که امروز به آن روانشناسی تبلیغات گفته می‌شود.
 وی با تأکید بر این‌که بحث ائمه از تفسیر قرآن مجزا نیست٬ گفت: در هیئات مذهبی، تفسیر قرآن مطرح نیست و امام حسین(ع) که برای تفسیر قرآن خود را فدا کردند، به تنهایی مطرح می‌شود، همچنین در حوزه‌های علمیه گاهی درس بر قرآن ترجیح داده می‌شود که نتیجه آن کمبود مفسر قرآن کریم است.
 استاد تفسیر قرآن با اشاره به آیه غدیر(تبلیغ) به استدلال در این زمینه پرداخت و گفت: برای خطاب پیامبر در قرآن یا از «رسول» و یا از «نبی» استفاده می‌شود که رسول جنبه رسمی دارد؛ در این آیه اشاره به عملی رسمی و مهم دارد که 70 روز پیش از رحلت پیامبر(ص) نازل شده و به گواه 356 نفر از علماء اهل سنت٬ این آیه مربوط به واقعه غدیر است.
 وی یادآور شد: اهمیت موضوع تا حدی است که خداوند٬ معرفی ولی پس از پیامبر را به او یادآور می‌شود و خطاب به او اینگونه می‌گوید که اگر علی(ع) را معرفی نکنی٬ زحمات 23 ساله خود را از بین برده‌ای؛ در یک جامعه اگر امام باشد٬ سنت و فرمان خدا اجرا می‌شود ولی اگر امام و ولایت نباشد٬ خدا از زندگی‌ها حذف شده و طاغوت جای آن را می گیرد.
 رئیس ستاد اقامه نماز کشور افزود: دلیل خلوت بودن برخی مساجد، شیوه نادرست بیان و سخنرانی‌ها است٬ نیاز مردم باید به درستی شناخته شود که در برخی موارد مباحث مطرح شده کاربرد مناسبی ندارند و این باعث می‌شود مساجد خلوت شود.
 وی در بخش دیگری از سخنان خود انگیزه را اساسی‌ترین اصل در فراگیری درس عنوان کرد و افزود: برای درس خواندن نباید به حرف دیگران توجه کرد و از استعدادهای خود غافل شد؛ باید برای برنامه آینده تصمیم گرفت و با اجبار نمی‌توان موفق بود؛ امروز به نواب صفوی‌ها و رجایی‌ها نیاز است و ملاک باید قرآن و اهل بیت باشد نه تصمیم اشخاص دیگر.
 حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: طلبه برای بهبود شرایط کنونی ابتدا باید تصمیم بگیرد٬ باید از ذهن و اراده خود استفاده کند و منتظر تصمیم دیگران نشود؛ حوزه‌ها باید بیشتر قرآنی شود و طلبه‌ای که طالب علم باشد، باید نیمی از وقت خود را اختصاص به قرآن و نهج‌البلاغه دهد.
 وی افزود: عالم به زمان بودن این نیست که روزنامه و مجله خوانده شود٬ عالم به زمان برای روحانی یعنی بداند هر آیه قرآن در زندگی او چه کاربردی دارد؛ باید برای برطرف کردن نیاز خود تلاش کرد٬ کسی که تنها با حرف می‌خواهد کاری انجام دهد، یعنی نیاز خود را نشناخته است.
 وی در پایان با اشاره به برخی شبهات پیرامون دعا، گفت: در بین جوانان این سؤال وجود دارد که چرا دعای ما مستجاب نمی‌شود؟ جواب این است که در دعا سه اصل طلب دعای خیر٬ داشتن اخلاص و انجام متقابل وظیفه نسبت به خدا وجود دارد که اگر هرکدام از این سه اصل نباشد٬ دعا مستجاب نخواهد شد.
 گفتنی است، سلسله کلاس‌های تفسیر قرآن کریم هر ماه در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برای اساتید قرآنی برگزار می‌شود که در این جلسه از چند تن از فعالان مدارس علمیه خراسان که در نمایشگاه قرآن نیز برگزیده شدند٬ تقدیر شد./932/202/ع
ارسال نظرات