انتقال فرهنگ اسلامی در عرصه جهانی از وظایف حوزه های علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام مهدی رجایی، رییس پژوهشگاه بینالمللی جامعةالمصطفی، پیش از ظهر امروز در پانزدهمین جشنواره بینالمللی شیخ طوسی که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، گفت: امروز روحانیت شیعه باید فرهنگ دینی و الهی که در آن معنویت، اخلاق، عدالت و کرامت انسانی لحاظ شده است را در جهان تعریف و تبیین کند.
وی با اشاره به اینکه تبیین تمدن اسلامی در عرصه های مختلف اجتماعی و بسط و گسترش و انتقال تمدن و فرهنگ اسلامی به سرتاسر جهان، از وظایف اصلی حوزه های علمیه است، افزود: امروز بحث تمدن یک بحث فردی نیست بلکه یک بحث اجتماعی است و تمدن نوین اسلامی باید در جامعه شکل بگیرد و دارا بودن یک فرد از این تمدن برای جامعه فایدهای نخواهد داشت.
رییس پژوهشگاه بین المللی المصطفی باید با توجه به وجود اندیشه غنی اسلامی و استفاده از تمدنهای کشورهای رقیب و با ایجاد بستر علمی، تحقیقاتی و سیاسی درصدد ایجاد تمدنی نو و اسلامی باشیم و این امر با نگاه به منابع علمی و معرفتی و استفاده صحیح از آنها میسر خواهد شد و میتوانیم به تمدن نوین اسلامی دست پیدا کنیم.
حجتالاسلام رجایی با بیان اینکه مکتب والای اسلام به عنوان یک نظام معرفتی در مواجهه با حوزههای متنوع معرفتی در جهان، ممتاز بوده و بر همه آنها برتری دارد، خاطرنشان کرد: اسلام تمدنی است که دارای آموزه های رفتاری سازگار با فطرت، عقل و کرامت انسانی است که به خوبی میتواند جایگزین بایدها و نبایدهای مدنی و مقررات حاکم بر جهان امروز شود.
وی گفت: اسلام خواهی، عدالت خواهی، ظلم ستیزی و مقابله با استکبار جهانی که در روح و جان همه ملت ها جوانه زده شده و هر روز به بلوغ و شکوفایی می رسد و از آن به بیداری اسلامی و انسانی یاد می شود، همه از شعاع نور انقلاب اسلامی است.
رییس پژوهشگاه بین المللی المصطفی در پایان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی به خوبی توانست در مدت عمر پربرکت خود به رهبری امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، اصیل ترین هویت تمدن اسلامی که همان توحید، معنویت، عدالت و ظلم ستیزی است را به نمایش بگذارد، افزود: امروز مردم جهان به هر میزان که با اسلام و انقلاب آشنا شوند، گرایش آنان به حاکمیت تمدن اسلامی بیشتر خواهد شد./907/پ202/ب