۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۴
کد خبر: ۱۶۳۱۰۳
اظهارات حدادعادل در جمع دانشجویان؛

از سوریه و هولوکاست تا قالیباف و مشایی

خبرگزاری رسا ـ عضو ائتلاف پیشرفت با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه تهران به پرسش‌های آنها درباره سوریه، سیاست خارجی احمدی نژاد، یارانه، سازمان بودجه و برنامه، برنامه‌های فرهنگی دولت فعلی، جلیلی، قالیباف، مشایی و ائتلاف پیشرفت پاسخ داد.
غلامعلي حداد عادل حضور حداد عادل در جمع دانشجويان دانشگاه تهران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر حداد عادل عصر سه شنبه سوم اردیبهشت ماه در نشست تدبیر جمهور که در تالار الغدیر دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به این‌که نخستین و گسترده‌ترین شعار در انقلاب استقلال آزادی جمهوری اسلامی بود که هنوز هم قوت خودش را حفظ کرده گفت: علت اجماع مردم بر روی استقلال در انقلاب این بود که مردم می‌دانستند ریشه مشکلات ما نداشتن استقلال بوده است.

حداد عادل با تاکید بر این‌که گوهری که انقلاب به ما عطا کرده در درجه اول استقلال است گفت: ممکن است در شیوه اداره کشور اختلاف داشته باشیم ولی حقیقت این است که هیچ کس تا کنون مدعی نشده است که این انقلاب از جهت دادن استقلال به کشور دارای خدشه است.

وی افزود: استقلال مهم است، اصلی است و محوری است که می تواند همه ما را دور هم جمع کند که با نگاهی به کشورهای اطراف به این می‌رسیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: در ترکیه دو سه سال پیش عده‌ای با کشتی آزادی راه افتادند که بروند به مردم غزه کمک کنند و اسرائیلی ها 9 نفر از اتباع ترکیه را کشتند که موجب خشم مردم و اظهار نظر مسؤولین ترکیه و سرد شدن روابط ترکیه و اسرائیل شد اما الان می بینیم که جان کری به ترکیه می رود و روابط ترکیه و اسرائیل را تقویت می کند و می گوید تقویت روابط بین این دو برای منافع آمریکا حیاتی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با بیان این‌که بعد از بیداری اسلامی در کشورهای عربی همه رفتند سراغ سوریه گویا دیگر در جایی دیکتاتوری نیست و سوریه باید مجازات شود گفت: وقتی می‌بینیم این کشورها به آمریکا کمک می‌کنند حاکی از استقلال نداشتن است.

حداد عادل با بیان این که ایران کشوری است که خیلی امکانات دارد و مردم باهوشی دارد و این یکی از نعمتهای خدا به ماست گفت: مردم فداکار و ایثارگری داریم که نمونه آن در دفاع مقدس دیده شد و از نعمت‌های دیگر، سرزمین وسیع ما از حیث تنوع اقلیمی، موقعیت جغرافیایی، ذخیره راهبردی مانند نفت و معادن را می‌توان نام برد.

وی با طرح این سوال که با این امکانات و توانمندی‌ها ریشه این مشکلات چیست؟ اظهار داشت: ما یک عقب ماندگی انباشته تاریخی داریم و این چیزی نیست که با سی، چهل سال به کلی برطرف شود یعنی اگر هیچ مشکلی نبود و بهترین مدیریت‌ها اعمال می‌شد باز همه مشکلات ما برطرف نمی‌شد.

عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه خاطرنشان کرد: این انقلاب خار چشم استکبار بوده و هست و از روز اول ما با دشمنی روبرو بودیم که یک نمونه آن جنگ تحمیلی است، همیشه این انقلاب به دلیل اصالتش با تهدید و تحریم روبرو بوده و استکبار سعی می کند تلاشهای ما را خنثی کند.

این نامزد انتخابات یازدهم ریاست جمهوری با بیان این‌که وقتی یک کشوری انقلاب می‌کند و اختیار خودش را به دستش می‌گیرد و ثروت و مردم خوبی دارد به یک کیمیایی نیاز دارد که آن مدیریت است گفت: ما باید برای استفاده از استقلالی که با خون به دست آورده‌ایم و استفاده از سرزمین و ثروت‌ها و موهبت‌های الهی از مدیریت درست استفاده بکنیم تا بتوانیم کشور را اداره کنیم.

حداد عادل با تاکید بر این‌که از مهدکودک و ابتدایی باید جهت گیری تربیتی این باشد که آدم مدیر تربیت کنیم اظهار داشت: باید کاری کرد که مدیریت در جامعه به عنوان یک فرهنگ در بیاید و همه خودشان را برای مدیریت آماده کنند.

وی افزود: هرکسی که می‌خواهد در این کشور درس بخواند باید در کنار تحصیلات توانایی مدیریت را در خود ایجاد کند.

گفتنی است در ادامه حداد عادل به پرسش‌های دانشجویان پاسخ داد که متن مختصر این پاسخ‌ها به شرح ذیل است:

ـ سوریه به این دلیل تنبیه می شود که از حزب الله لبنان حمایت کرده و در برابر نقشه های ظالمانه غرب ایستاده است، ده‌ها سال است که آوارگان فلسطینی مظلومانه در سوریه زندگی می‌کنند که این روزها به آنها هم حمله می شود.

ـ ما از ابتدا این حرفهایی که امروز در سوریه زده میشود را میدانستیم ، از اول می‌دانستیم ماجرای مخالفت با بشار اسد ماجرای دلسوزی برای مردم سوریه نیست اما حمایتها به این معنا نیست که ما همه رفتارهایی که با مردم شد را تایید کرده باشیم.

ـ در مذاکرات و ارتباطاتی که داشتیم سعی کردیم ماجرا را به سمتی هدایت کنیم که خواسته‌های مردم محقق شود و سعی کردیم راه حل سوریه را به سمت مذاکره سیاسی ببریم.


دیگران هم مانند نماینده سازمان ملل و حتی آلمان هم با مذاکره سیاسی موافق‌اند، فقط چند کشوری که بنیانگذار اسراییل هستند و چند کشور مزدور منطقه با مذاکره سیاسی مخالفت دارند.

ـ اگر این وضعیت ادامه پیدا کند اتفاقی می افتد بدتر از آنچه که در افغانستان افتاد، این‌که گروههایی را با عنوان جهاد اسلامی از کشورهای مختلف وارد سوریه می‌کنند و مسلح می‌کنند اگر بشار اسد هم سقوط کند تازه اول ماجراست و این چیزی نیست که بعدا دامن ترکیه و کشورهای منطقه را هم نگیرد. آنها آنچنان برای راحت کردن خیال اسراییل از سوریه و بعد هم در خطر قرار دادن حزب الله مصمم هستند که این خطرها را نمی بینند.

ـ بنده اصولا نسبت به تغییرات شتاب زده ساختاری بدبینم و نوعا معتقدم که تغییرات ساختاری باید با تامل و کار کارشناسی طولانی انجام شود. در طول این 13 سالی که در مجلس هستم هیچ وقت به پیشنهادهای شتاب زده برای انحلال یک دستگاه رای ندادهام و یکی از تغییرات شتاب زده را انحلال سازمان برنامه و بودجه می‌دانم.
کشور برای ساماندهی بودجه نیاز به این سازمان دارد و انحلال آن نیاز کشور به برنامه ریزی و بودجه را نفی نمی‌کند و همان کار باید جای دیگر انجام شود.


نه تنها انحلال سازمان برنامه و بودجه بنده را هنوز قانع نکرده است بلکه ادغام بسیاری از وزارتخانه‌ها هم بنده را هنوز قانع نکرده است.

ـ کوچک کردن دولت را به معنای کاهش عدد وزارتخانه‌ها نمیدانم، این که دو وزارتخانه ادغام شود و سازمانها و ادارات تابعه سرجای خودشان باشند و دل خوش کنید به کم شدن تعداد معاونین وزیر این کوچک کردن دولت نیست بلکه کار وزیر را بیشتر کردن است.

 

بدتر از اینها این است که ما روزی تصمیم بگیریم که یک چیزی را منحل کنیم یا ادغام کنیم، یکسال بعد خودمان بیایم بگوییم میخواهیم عوض کنیم مانند دانشگاه علوم پزشکی!

ـ ما هیچ اطلاعی از ادغام و استقلال دانشگاه‌های علوم پزشکی نداشتیم، شب خوابیدیم صبح بیدار شدیم دیدیم رادیو با یکسری استدلال می‌گوید این دو دانشگاه ادغام شده‌اند و باز هم بعد مدتی شب خوابیدیم و صبح بیدار شدیم دیدیم رادیو با ارائه یکسری استدلال می‌گوید این دو دانشگاه مستقل شدند، این کارها اعتماد را سلب می کند.

ـ هرکسی با این انتخابات سر کار بیاید وظیفه‌اش این است که اعتماد مردم و نخبگان را به عقلانیت تصمیمها افزایش دهد.

ـ در رابطه با سیاست خارجی باید بگویم آقای احمدی نژاد مخصوصا در دوره اول، سیاست عزت‌مندانه و استقلالی داشت که خیلی خوب بود و الان هم خوب است ولی یک حرف‌هایی در دوره دوم پیش آمد که در دوره اول نبود.

ـ پافشاری آقای احمدی نژاد در مساله انرژی هستهای کار درستی بود اما نسبت به برخی اتفاق‌هایی که در دوره بعدی افتاده انتقادهایی دارم اما در مجموع به نظرم در سیاست خارجی خوب عمل کرده است.

ـ آقای احمدی نژاد در اظهار نظری که ابتدا راجع به هولوکاست کرد بهانه برای جار و جنجال به دست صهیونیستها داد، ما نیازی به این شیوه نداشتیم اما بعدا خود ایشان هم آن مواضع را تکرار نکرد. موضع نظام ما درباره رژیم صهیونیستی از زمان امام(ره) مشخص است صحبت‌های اولیه ایشان جنجال برانگیز بود اما بعدا در سخنانشان مانند دانشگاه کلمبیا حرف درستی زد و گفت اگر این‌که می‌گویند درست است چرا اجازه تحقیق نمی‌دهد. صهیونیست‌ها چون می‌دانند این قصه چقدر در آن تردید هست فضایی درست کرده‌اند که اگر کسی درباره آن تحقیق کند تردیدها را درباره او زیاد می‌کنند.
مطلب دیگری که احمدی نژاد گفت این است که اگر هولوکاست هم هست چرا فلسطینیان باید تاوان آن را پس دهند؟

ـ مشکلات اقتصادی هم ناشی از تشدید تحریم‌ها بوده هم سوء تدبیر داخلی، قطعا تحریمها موثر بوده و دلیل واضحش این است که همین دولت با همین مدیریت که ما به آن انتقاد داریم سال‌های گذشته هم بوده است اما اینچنین فشاری تا بحال نداشتیم.

ـ درباره فیلم و موسیقی و هنر من به روشی که در دولت نهم از نظر مجوزات فرهنگی بود نزدیکترم و آن کارها را بیشتر روی حساب و کتاب می‌دیدم، در دولت نهم مبنایی تر تصمیم گرفته می‌شد تا در دولت دهم.

ـ ائتلاف کردیم گناه که نکردیم! رفتیم سراغ وحدتی که همه توصیه می‌کنند، آن موقع که ما ائتلاف کردیم خیلی ازاینها که اعلام نامزدی کرده‌اند نبودند، الان هم هر اصولگرای واقعی که درصد رای آن مانند این سه نفر باشد بیاید با هم ائتلاف کنیم.


بنای ما نه بر حذف کسی است نه این‌که هرکسی که نامزد شد بگوییم بفرمایید داخل ائتلاف. آدمی که 7.5 درصد رای داشته باشد بگوییم بیا ائتلاف که چی؟
این درب به روی کسانی که بخواهند بیایند و رای قابل توجهی داشته باشد باز است.

ـ از روز اول بنا بر این بود که حتما دونفرمان برویم کنار و این حرف برای امروز هم هست، ما گفتیم تا ثبت نام هم میرویم جلو اما دلیلی ندارد هر سه نفر ما وارد رقابت شویم، مهم این است که خیلی حرص و جوش رییس جمهور شدن را نخوریم.

ـ ما ادعا نکردیم که ما صالح ترین و کارآمدترین هستیم، این ادعای گزافی است شرط ما این است که یک نفر اصولگرای واقعی باشد و اگر در ائتلاف نباشد رای شکسته شود آنوقت با او ائتلاف میکنیم که هرکسی رای بیشتری دارد گزینه نهایی باشد.

ـ مهم این است که ما خودمان را برای انقلاب و کشور بخواهیم و کشور را برای خودمان نخواهیم.

ـ کارآمد بودن همه چیز نیست ممکن است آدم کارآمد باشد اما فکرش منحرف و کج باشد، کارآمدی اگر قابل سنجش با یک دستگاه خاصی بود معلوم می شد کارآمدی چه کسی بیشتر است، اینطور نیست بلکه نسبی است، اگر کسی قدم در میدان گذاشته نوعی کارآمدی در خودش دیده است.
کسی وجود ندارد که اگر روی کار بیاید کارامدترین باشد و بتواند یکساله مشکلات را حل بکند.

ـ کوشش می کنیم تا انتخابات این ائتلاف برقرار باشد.

ـ بعید می دانم جلیلی بیاید.

ـ احتمال قوی می‌دهم که مشایی در انتخابات قدم بگذارد اما بقیه‌اش را باید از شورای نگهبان پرسید.

ـ آنچه در 88 در کشور ما رخ داد تلخ بود و همه ضرر کردیم و باید برای التیام این زخم تلاش شود، شرطش این است که ما تکلیف خودمان را مشخص کنیم و بگوییم چه مبانی‌ای را قبول داریم.


مبانی ای که ما قبول داریم مبانی جمهوری اسلامی اگر ما معتقد به این مبانی باشیم مسائل حل است  رهبری هم در نوروز گفتند همه آنهایی که به جمهوری اسلامی معتقدند بیایند.

 

اگر ما ببینیم که بحث بر سر حکومت دینی است نمی توانیم این زخم را التیام بدهیم اما اگر اصول انقلاب اسلامی را قبول داشته باشیم مشکلی نیست.

ـ اگر مسؤول قوه مجریه شدم از دانشکده‌های مدیریت برای اصلاح نظام اداری کمک خواهم گرفت و در هر رشته ای باید به سراغ متخصصان آن دانش بروم.

ـ عرصه اقتصادی عرصه‌ای است که با مختصری لبخند می‌توان میلیاردها درامد داشت، کسانی که در مسؤولیت های اقتصادی گذاشته می شوند باید بالاترین شرایط را داشته باشند.

ـ حضرت آقا کلمه پیشرفت را به توسعه ترجیح دادند اما اینطور نیست که کسی اگر کلمه توسعه را به کار برد کار حرامی کرده است، یک وقتی به این کلمه پیشرفت کلی انتقاد بود اما الان رهبری کلمه پیشرفت را بهتر دانستهاند به این معنا نیست که اگر کسی کلمه توسعه را به کار برد خطا کرده است.

ـ من به این نتیجه نرسیدهام که اختلاف بنده و اقای قالیباف به اندازهای است که مانع از ائتلاف شود.

لازم به ذکر است حداد عادل با انتقاد به این‌که دهک بندی در یارانه‌ها اجرا نشد گفت: پرداخت یارانه مساوی غلط است، باید دهک‌های پردرآمد را بیشتر حذف کنند تا یارانه به اهلش برسد و تولید را نباید فراموش کرد تا قیمت کالای تمام شده بالاتر نرود./959/ز503/ج

 

ارسال نظرات