کنگره بین المللی امامزادگان در شهریور ماه برگزار می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا از شوشتر، حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور، عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در محل بقعه صاحب الزمان شهرستان شوشتر با بیان این که برگزاری کنگره های ائمه معصومین(ع) با سه هدف دنبال می شود، اظهار داشت: ارتباط معارفی و معرفتی مردم نسبت به سیره ائمه اطهار(ع) مهم ترین هدف از برگزاری این کنگره ها است.
وی به دیگر اهداف برگزاری این کنگره های اشاره کرد و گفت: پاسخ به سؤالات و شبهات و پرداختن به ابعاد زندگی ائمه اطهار که تا به حال به آن توجه نشده است از دیگر اهداف این کنگره ها است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به ایجاد فضای معنوی در شهرستان ها در زمان برگزاری کنگره های مذهبی اظهار داشت: در برخی ابعاد زندگی معصومین نیاز به بازخوانی وجود دارد.
17 کنگره با نام معصومین در سال 91 برگزار شد
وی به برگزاری 17 کنگره در 17 شهرستان کشور در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در برخی کنگره ها به ابعادی از سیره ائمه اطهار(ع) توجه شد که تا به حال مورد غفلت قرار گرفته بودند.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به برگزاری کنگره ملی مهدویت در شهرستان شوشتر ابراز داشت: تعداد 143 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که نشان از سطح بالای علمی آن دارد.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور مهدویت را موضوعی متفاوت در مقایسه با دیگر موضوع ها دانست و گفت: مسأله مهدویت به سبب ابعاد گسترده نیاز به کار بیشتر دارد.
حجت الاسلام شرفخانی با مثبت ارزیابی کردن کنگره ملی مهدویت در شوشتر تصریح کرد: این کنگره ظرفیت های مذهبی استان خوزستان به ویژه شهرستان شوشتر درباره فعالیت عرصه مهدویت را نشان داد.
وی به اولویت های اداره اوقاف و امور خیریه اشاره کرد و گفت: این اداره در نظر دارد تا با اجرای برنامه های فرهنگی متنوع، بقاع متبرکه کشور را به قطب فرهنگی در کشور تبدیل کند.
2300 بقعه متبرکه تحت پوشش برنامه های فرهنگی اداره اوقاف هشتند
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به طرح جامع علمی و چشم انداز فرهنگی بقاع متبرکه بیان داشت: در این چشم انداز راهکارها و راهبردهای گوناگونی طراحی و هدف گذاری ها در این رابطه ترسیم شده است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه تصریح کرد: بیش از 2300 بقعه متبرکه زیر پوشش اجرای برنامه ها و فعالیت های قرآنی و فرهنگی اداره اوقاف هستند.
وی به اجرای موفقیت آمیز طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه اشاره کرد و بیان داشت: این طرح با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و 69 ملییون نفر زائر از بقاع متبرکه و امامزادگان در ایام عید دیدن کردند.
بازدید بیش از 9 میلیون نفر از طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور از بازدید بیش از 9 میلیون نفر از بخش های تخصصی و خیمه های معرفتی راه اندازی شده در بقاع متبرکه و امامزادگان خبر داد.
حجت الاسلام شرفخانی به ارزیابی مردمی از طرح خیمه های معرفتی در ایام نوروز اشاره کرد و افزود: حدود 70 درصد از بازدیدکنندگان، از این طرح رضایت داشتند و تنها 6 درصد از کیفیت این خیمه ها را رضایت نداشتند.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به برپایی سوگواره یاس نبوی در بقاع متبرکه استان خوزستان خاطر نشان کرد: این طرح در سال نخست اجرا در 1100 بقعه متبرکه برگزار شد.
حجت الاسلام شرفخانی با بیان این که در سال جاری 2300 بقعه متبرکه میزبان طرح سوگواره یاس نبوی بودند، گفت: نهادینه کردن خطبه حضرت زهرا(س) مهم ترین هدف از اجرای این طرح در بقاع متبرکه به شمار می رود.
1400 بقعه متبرکه میزبان طرح نشاط معنوی در تابستان هستند
وی به اجرای طرح نشاط معنوی در تابستان ها از سوی اداره اوقاف و امور خیریه کشور اشاره و ابراز داشت: سه کتاب «الفبا تا خدا» ویژه مقاطع ابتدایی، «سی راه سی نشانه» ویژه مقاطع راهنمایی و «نردبان ها و پرتگاه های زندگی» ویژه مقاطع دبیرستان کتاب های در نظر گرفته شده جهت آموزش در طرح نشاط معنوی هستند.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور از میزبانی 1400 بقعه متبرکه از طرح نشاط معنوی در بقاع متبرکه خبر داد و گفت: بقاع میزبان از بقعه های شاخص در کشور هستند و این طرح را به صورت کارگاهی ویژه دانش آموزان در روزهای تابستان برگزار می کنند.
حجت الاسلام شرفخانی به طرح های ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان و سوگواره بصیرت عاشورایی در دهه نخست محرم و دهه آخر صفر به عنوان دیگر برنامه های اداره اوقاف و امور خیریه اشاره کرد.
کنگره بین المللی امامزادگان در شهریور ماه برگزار می شود
وی به پنجم ذی القعده روز تکریم امامزادگان و بقاع متبرکه اشاره کرد و افزد: این روز در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است و هر سال آیین های باشکوهی در این روز در بقاع متبرکه برگزار می شود.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه سخنان خود از برگزاری کنگره بین المللی امامزادگان همزمان با این روز خبر داد.
وی با بیان این که در برهه کنونی وقف از مهجوریت در آمده است، ابراز داشت: وقف نسبت به گذشته در میان جامعه گمشده نیست اما تا نهادینه شدن این سنت حسنه فاصله داریم.
ثبت بیش از 2000 موقوفه در سال 91
حجت الاسلام شرفخانی به طرح جامعه نهادینه کردن سنت وقف اشاره کرد و افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب تا سال 89 هرساله به طور متوسط 200 وقف جدید به ثبت می رسید که این رقم در سال 89 به بیش از هزار ثبت رسید.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور به افزایش آمار ثبت وقف در کشور اشاره و ابراز داشت: در سال 90، یکهزار و 520 مورد وقفی و در سال 91 بیش از 2000 مورد وقفی در کشور به ثبت رسید.
وی به وقف زمینی با اعتبار 4 میلیارد در قیطریه تهران اشاره کرد و گفت: ترویج شعار «همه واقف باشیم» می تواند تأثیر بسزایی در ترویج این سنت حسنه داشته باشد.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور به اهمیت تأثیر رسانه ها در ترویج فرهنگ وقف اشاره و ابراز داشت: روزنامه ها و خبرگزاری ها نیز می توانند در اقدامی خدا پسندانه قسمتی از صفحه ای را به امر ترویج سنت حسنه وقف اختصاص دهند.
مردم به ابعاد مختلف وقف توجه کنند
حجت الاسلام شرفخانی با بیان این که انسان با وقف اموال خود پس از مرگ می تواند از آن ها استفاده کند، خاطر نشان کرد: وقف نام انسان را تا ابد زنده نگه خواهد داشت و از این طریق ایتام و نیازمندان از اموال او بهره مند می شوند.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور در پایان سخنان خود بر توجه بیش از پیش مردم نسبت به ابعاد مختلف وقف تأکید کرد./9464/پ202/غ