چند خبر فرهنگی از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی دادگستری خراسان رضوی،آیت الله علم الهدی، امام جمعه مشهد روز گذشته در دیدار با مجموعه بنیاد صیانت از نهاد خانواد دادگستری خراسان رضوی خواستار گسترش طرح رحمت در تمام پارک های پر رفت و آمد شهر امام رضا(ع) به ویژه در ایام تابستان با توجه به سیل عظیم زائرین با حضور نیروهای ارزشی با هدف رصد آسیب های اجتماعی در پارک هایی مانند ملت و خورشید شدند.
وی یکی از نیازهای بسیار مهم در بحث خانواده را ساماندهی و نظارت بر امور مراکز مشاوره در سطح استان را که در بند 9 سیاست های دهگانه بنیاد به آن اشاره شده است، دانست و اظهار داشت: دغدغه من این است که در بنیاد صیانت و این قبیل طرح های موفق مانند رحمت؛ نیروهای جوان، خوش فکر و پرکار، توانشان صرف مسائل فرعی و حاشیه ای نشود.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام دخانی،مدیر اجرایی بنیاد صیانت از نهاد خانواده دادگستری خراسان رضوی گزارشی از اقدامات انجام شده در بنیاد صیانت از نهاد خانواده همراه با سیاست های دهگانه این بنیاد در سال 1392 و همچنین طرح رحمت حوزه معاونت پیشگیری از وقوع جرم باهدف سالم سازی پارک های استان و طرح امید ارایه کرد و افزود:بررسی کامل نحوه فعالیت های حوزه خانواده از طریق تشکیل بانک اطلاعاتی جامع فعالین عرصه خانواده،مدیریت، هدایت، برنامه ریزی نسبت به برنامه هایی که در حوزه خانواده انجام می شود از جمله بخشی از فعالیت های این نهاد است.
وی ادامه داد: تغییر روش، رفتار، کردار و بینش در اقشار جامعه با اولویت افراد آسیب پذیر و در معرض آسیب با اجرای طرح ملی امید توسط مؤسسه خادمان علم و اخلاق با تشکیل دبیرخانه کشوری این طرح در استان خراسان رضوی،حمایت و پشتیبانی از اقشار آسیب پذیر جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان و بعد از آن زنان بدسرپرست یا بی سرپرست،ترویج ازدواج آسان از طریق ارائه طرح های مربوطه و تحکیم و استحکام نظام خانواده با اجرای طرح ملی « پیشگیری از طلاق» بخشی دیگر از این فعالیت ها است.
حجت الاسلام دخانی تصریح کرد: نظارت بنیاد صیانت از نهاد خانواده بر فرهنگسرای خانواده شهرداری،نظارت و ساماندهی برعملکرد واحد های مشاوره و ملاحظه کردن برنامه های سازمان و ادارات یا بخش خصوصی و اظهار نظر کیفی پیرامون اجراء هرچه بهتر طرح،ساماندهی اساتید و مشاورین حوزه خانواده با اجرا نشست های تخصصی بر اساس اولویت جرائم و آسیب های اجتماعی و پژوهش و تحقق به کیفیت علمی کاربردی به نحوی که خروجی ان قابلیت اجرا برای دستگاه قضائی و سایر سازمانها و دستگاه ها نیز بخش دیگری از فعالیت های نهاد صیانت از خانواده است.
تشکل های قرآنی مردمی با تخصیص اعتباری بالغ بر دو میلیارد ریال حمایت تجهیزاتی می شوند
محمد رضا مجتهد زاده، مسؤول دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از حمایت تجهیزاتی از تشکل های قرآنی مردمی بویژه در مناطق محروم با اعتباری بالغ بر دو میلیارد ریال خبر داد و اظهار داشت: دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی در راستای تقویت تشکل های قرآنی مردمی از موسسات خانه های قرآن شهری و روستایی که مجریان طرح های آموزشی و ترویجی فرهنگ و معارف قرآن کریم در سطح استان می باشند با اعتبار بالغ بر دو میلیارد ریال حمایت تجهیزاتی خواهد داشت.
وی گفت: این طرح با هدف شناسایی و ساماندهی و حمایت از تشکل های قرآنی فعال و برتر در امر آموزش قرآن کریم در رشته و سطوح مختلف بویژه در مناطق محروم و پیش بینی و اجرا می شود.
مجتهد زاده افزود: در واقع توسعه و ترویج فرهنگ غنی قرآن کریم و فراهم ساختن زمینه های بسط و تقویت حرکتهای مردمی، مستلزم حمایت و پشتیبانی از این حرکتهای خود جوش و مردمی است.
حمایت از 280 تشکل قرآنی
وی یادآور شد: با اجرای این طرح بالغ بر 280 تشکل قرآنی از اقلام و تجهیزات آموزش مورد درخواست بهره مند خواهند شد و این اداره کل با صدور مجوز فعالیت قرآنی مردمی و فعالیت بالغ بر 320 تشکل قرآنی مردمی، گامی مهم در عرصه آموزش قرآن در بین اقشار محروم بویژه روستاها ایفا می کند و سالانه درخواستهای واصله را مورد بررسی و کارشناسی قرار می دهد و پس از طی مراحل قانونی مجوز مربوطه صادر می شود.
وی افزود: این تشکل ها پس از آغاز فعالیت مورد مساعدت و حمایت نقدی، تجهیزاتی و برنامه ای قرار می گیرند.
مجتهد زاده بیان کرد: طرح تاسیس تشکل های قرآنی به عنوان یک سیاست راهبرد اساسی و در راستای تمرکز زدایی از فعالیت ها قرآنی با توجه به شناخت بومی و گسترش فعالیت ها در بین اقشار و سنین مختلف جامعه بویژه مناطق محروم صورت می پذیرد و با توجه به اقبال عمومی علاقمندان به حضور در فضاهای معنوی و نیز بهره مندی کودکان از فراگیری قرآن کریم، حمایت سایر نهادها و نیز خیرین قرآنی از توسعه شبکه مردمی آموزش قرآن کریم امری ضروری است.
طرح های فرهنگی با موضوع زیارت در مشهد اجرا می شود
حجت الاسلام عباسعلی فاطمی، کارشناس مسؤول امور فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از اجرای شش طرح فرهنگی با موضوع زیارت در خراسان رضوی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به این که بحث زیارت منشاء فعالیت های مختلف در خراسان رضوی است شش طرح با موضوع زیارت در استان اجرا می شود.
وی افزود: این طرح ها شامل آموزش عوامل ارائه کننده خدمت به زائرین مانند رانندگان تاکسی و اتوبوس های دورن شهری و برون شهری و افرادی که در مشهد به ارائه سرویس به زائرین مشغولند می باشد.
حجت الاسلام فاطمی گفت: توزیع و پخش تراکت و بروشور با محتوای معرفت نسبت به زیارت در شهرهای مبدا از طریق پایانه های هوایی ریلی و زمینی از جمله این طرح هاست.
وی ادامه داد: از طرح های دیگر راه اندازی و تقویت ایستگاه های ثابت فرهنگی است که در مبادی ورودی هوایی و ریلی در پایانه ها و فرودگاه مشهد و ایستگاه راه آهن انجام می شود.
وی با اشاره به اجرای آموزش افراد تاثیر گذار در هیئت های مذهبی اعلام کرد: محیطی فرهنگی آموزشی از طریق تبلیغات محیطی و رسانه ای در سالن شهرهای مبدا به مشهد ایجاد می شود.
وی همچنین از شناسایی فیلم های مستند مناسب با موضوع زیارت نیز برای نمایش در قطار و هواپیما ها جهت اجرای این طرح ها اتاق فکر زیارت مباحث منظمی را به صورت هفته ای برگزار می کند.
نشست فعالان مجازی خراسان رضوی برگزار می شود/ افتتاح دبیرخانه پورتال ملی مساجد
کارشناس مسئؤول امور فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از برگزاری اولین نشست فعالان مجازی در استان خبر داد و اظهار داشت: کسانی که در حوزه فضای مجازی فعال هستند در این نشست شرکت می کنند.
وی بیان کرد: این نشست اولین نشست فضای مجازی است که با هدف بررسی وضعیت فضای مجازی کشور و شناسایی فعالان برگزار می شود.
کارشناس مسؤول امور فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از شرکت طالب پور مدیر موسسه فرهنگی تبیان کشور در جلسه پرسش و پاسخ خبر داد و افزود: در پایان جلسه پرسش و پاسخ با حضور طالب پور موسسه فرهنگی تبیان کشور، آقا میری مدیر حوزه علمیه خواهران و عضو هیئت مدیره تبیان، سعیدی مشاور عالی جانشین فرماندهی کل قوا و عضو هیات مدیره تبیان ، حجت الاسلام اسکندری، مدیر کل تبلیغات اسلامی قم و عضو هیئات رئیسه تبیان برگزار می شود.
وی افزود: علاقمندان می توانند ضمن حضور، برگه ثبت نام در جشنواره را در جلسه تکمیل نمایند و جلسات بعدی با حضور کارشناسان کشوری و تقدیر از فعالان فضای مجازی برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام فاطمی همچنین از افتتاح دبیرخانه پورتال ملی مساجدهمزمان با اولین نشست فعالان مجازی خبر داد.
مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره ملی فیلم «تسنیم» تمدید شد
یوسف امینی، سرپرست مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی خراسان رضوی از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه 'تسنیم' تا پایان خرداد ماه خبر داد و اظهار داشت: زمان برگزاری آیین اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه "تسنیم" 24 مرداد است.
وی گفت: جشنواره ملی فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس قرآنی با رویکرد ترویج فرهنگ قرآنی و همچنین ارتقاء سطح کیفی و محتوایی آثار هنری توسط انجمن سینمای جوان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی و مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی خراسان رضوی در مشهد برگزار می شود.
وی با بیان این که تاکنون 510 اثر شامل فیلم نامه و عکس به دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه "تسنیم" ارسال شده است، گفت: به منظور برگزاری هرچه بهتر جشنواره تا کنون هفت کمیته راه اندازی شده است.
امینی به اهداف برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه "تسنیم" اشاره کرد و افزود: ارتقای سطح آگاهی، تجربه و بینش نسل جوان برای نیل به سینمای ملی با هدف بسط و تعمیم ارزشهای والای قرآنی از اهداف برپایی این جشنواره است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت هنر فیلمسازی برای ثبت و انتقال نقش قرآن در جوامع اسلامی، ایجاد زمینه مناسب برای رقابت سازنده در جهت ارتقاء سطح کیفی و کمی هنر فیلمسازی با محوریت قرآن و عترت، فراهم آوردن بستری مناسب برای بروز و شکوفایی استعدادهای جوان در عرصه دینی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی قرآن و معارف اهل بیت (ع) و مقابله با ترفندهای دشمنان اسلام و قرآن با ارائه تولیدات سینمایی با مضامین قرآن و عترت را از دیگر اهداف برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه "تسنیم" معرفی کرد./934/د101/س