۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۱۷۲۵۱۰

چند خبر کوتاه از آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی از پایان یافتن مرمت تمامی ۱۵۰ مسجد و امامزاده تا سال ۹۳ خبر داد و گفت: مرمت چهار حوزه علمیه تاریخی بازار تبریز نیز به پایان رسیده است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، تراب محمدی، مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی امروز در مراسم پایان مرمت مسجد قزوینی تبریز اظهار داشت: طرح مرمت مساجد تاریخی تبریز از سال های گذشته آغاز شدهکه پیش بینی می شود این روند تا سال 93 ادامه داشته باشد.


وی از پایان یافتن مرمت تمامی 150 مسجد و امامزاده تا سال 93 خبر داد و گفت: مرمت بازار بزرگ تبریز یکی از بزرگترین پروژه های این سازمان بوده که در طول چندین ماه اکثر قسمت های این بازار ترمیم شده است. در کل بازار تبریز 23 مسجد وجود دارد که کار مرمت آن ها انجام شده، همچنین مساجد جامع اکثر شهرهای استان نیز در راستای این طرح مرمت شده اند و کار مرمت سایر مساجد جامع نیز هم اکنون ادامه دارد.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اینکه مساجد پس از پایان مرمت نیازمند نگهداری خوب هستند، گفت: در داخل بازار، مرمت چهار حوزه علمیه و مدرسه از جمله مدرسه حاج صفرعلی، مدرسه اکبریه و حوزه علمیه طالبیه به پایان رسیده است.


محمدی همچنین خواستار همکاری خیران در احیای مساجد شد و گفت: خیران استان همواره در کنار دولت بوده اند و از هیچ تلاشی برای خدمت به مردم فروگذار نبوده اند و اما در این میان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان می تواند با در اختیار قرار دادن نقشه های فنی مساجد تاریخی، خیران را در ساخت مساجدی با معماری سنتی یاری کند.


همچنین محمد اشرف نیا، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر این‌که با استفاده از ظرفیت مساجد و اتحاد و وحدت مسلمانان در این فضای روحانی می توان در برابر جنگ نرم ایستادگی کرد، اظهار داشت: امروز دولت با همکاری مردم گام مثبتی در راستای بازسازی و احیای مساجد تاریخی برداشته که باید از این سرمایه گذاری ها به خوبی بهره برداری شود.


وی با بیان این‌که مساجد تاریخی باید زنده و پویا بوده و زندگی بر محور آن باشد، گفت: فعال شدن مساجد با حضور حضور جوانان و روحانیت می تواند در بهره گیری صحیح از این سرمایه های بزرگ جوامع اسلامی تأثیرگذار باشد، چراکه تنها با با بهره مندی از ظرفیت معنوی مساجد می توان نسبت به رفع تمام ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی امیدوار بود.


طرح نشاط معنوی در 35 بقعه متبرکه آذربایجان شرقی اجرا می شود


حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: همزمان با آغاز تعطیلات تابستانی در 35 بقعه متبرکه استان برنامه های متنوعی در قالب طرح نشاط معنوی اجرا می شود. این طرح از هشت تیر تا 25 مرداد و در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و در دو رده خواهران و برادران اجرا می شود.


وی با تشریح برنامه های ارایه شده در طرح نشاط معنوی گفت: برگزاری کلاس های قرآنی، معارف اسلامی، احکام، فرهنگی و ورزشی، اردوهای سیاحتی و زیارتی بخشی از برنامه های اجرایی طرح نشاط معنوی در آستان مبارک امامزادگان خواهد بود.


حجت الاسلام حسینی گفت: تلاش می کنیم با فراهم کردن امکانات و آماده کردن بقاع متبرکه هم به منویات رهبری در تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی عمل و شرایطی مهیا کنیم تا اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در آستان مقدس امامزادگان در محیطی مذهبی و معنوی سپری شود.


خانه عالم روستای آهق مراغه افتتاح شد


ناصر حسن زاده، مسؤول بسیج سازندگی سپاه مراغه گفت: با همکاری صمیمانه سازمان بسیج سازندگی استان در روستای آهق این شهرستان خانه عالم ساخته و تحویل داده شد.


وی ساخت خانه عالم در این روستا را لازمه حضور روحانی مستقر دانست و گفت: حضور روحانیان در مناطق روستایی و محروم استان همواره با برکات معنوی بسیاری همراه بوده که این حضور موجب رونق برنامه اهی مساجد روستایی نیز شده است.


مسؤول بسیج سازندگی سپاه مراغبه ماموریت های قرارگاه بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: این قرارگاه با تمام قدرت و نیروهای مجرب آماده ارائه خدمات به اهالی روستاهای همجوار شهرستان است./935/د101/س

ارسال نظرات