۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۴:۲۴
کد خبر: ۱۷۶۰۱۱
استاد حوزه علمیه:

رعایت اخلاق اقتصادی از سوی مردم لازمه اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری رسا - استاد حوزه علمیه قم نظریه اقتصاد مقاومتی را راه حل عبور از تحریم دشمنان بیرونی دانست و گفت: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید مردم نیز اخلاق را رعایت کنند وبدون این امر اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد نشد.
اقتصاد مقاومتي

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین سید صمصام الدین قوامی، استاد حوزه علمیه قم، شامگاه جمعه، 21تیر در نشست علمی اقتصاد مقاومتی در آموزه‌های قرآن با اشاره به این‌که حماسه اقتصادی متوقف نرم افزاری مانند اقتصاد مقاومتی است، گفت: این نوع اقتصاد یک نظریه جدید اسلامی و قرآنی و فراتر از شعار است و همچنین اندیشمندان نیز به این مطلب اعتراف دارند.

 
وی به اقتصاد ریاضتی و اقتصاد مقاومتی اشاره و تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی حقیقتا یک نظریه جدید و برگرفته از نور قرآن است و طبق آیه 200 سوره آل عمران مقاومت را می‌توان رمز پیروزی در هر کاری دانست.
 
این استاد حوزه علمیه با بیان این‌که قرآن به افراد مؤمن دستور به صبر در مسایل فردی و شخصی و دستور به استقامت در برابر دشمنان خارجی داده است، ابراز داشت: در برابر دشمنان همه افراد مؤمن صبور باید کنار هم قرار بگیرند تا یک جامعه قوی و غیرقابل شکست را تشکیل دهند.
 
وی با اشاره به این‌که تحریم نیازمند یک صبر اجتماعی است، خاطرنشان کرد: طبق روایات به مردم دستور داده شده است که نباید رهبران خود را در سختی و مشکلات تنها بگذارید.
 
این استاد حوزه با بیان این‌که قیام ماده مقاومت است بنابراین افراد سست نمی‌توانند اهل مقاومت باشند، بیان داشت: طبق قرآن افراد به تنهایی یا دوتا دوتا برای خداوند قیام کنند.
 
وی سیاست، جنگ، اقتصاد، فرهنگ و علم را از عرصه‌های مقاومت دانست و گفت: در هر پنج بخش همزمان باید اهل مقاومت باشیم و در هر بخشی ضعف نشان دهیم مقاومت کشور کاریکاتوری خواهد بود.
 
این استاد حوزه علمیه با بیان این‌که ملت ایران با دفاع و مقاومت مقدس خود در جنگ تحمیلی این نظام را تا ابد بیمه کرد و در عرصه سیاست هم از خود حماسه ساخته است، اظهار داشت: مقاومت اقتصادی متوقف بر قیام اقتصادی و این قیام مبتنی بر اقتصاد اسلامی و اسلام‌سازی اقتصاد هم متوقف بر اخلاق اقتصادی است. 
 
وی در تعریف نظام اقتصاد اسلامی گفت: مجموعه قواعد کلی ارایه شده در اسلام در زمینه روش تنظیم حیات اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی در راستای تامین عدالت اجتماعی از تعریف اقتصاد اسلامی که دارای سه رکن مالکیت، آزادی اقتصادی و عدالت اجتماعی در توزیع ثروت است.
 
حجت الاسلام‌والمسلمین قوامی با اشاره به این‌که سفرهای استانی لازم اما برای رسیدن به عدالت اجتماعی کافی نیست، ابراز داشت: همه قوا در کنار رهبری باید به سمت عدالت اجتماعی حرکت و برنامه ریزی دقیقی داشته باشند.
 
وی اخلاق اقتصادی را مجموعه‌ای از آموزه‌های دینی که بیانگر مولفه‌های رشد و توسعه اقتصادی و رفاه عمومی و بیان راهکارهای مقابله با مفاسد و چگونگی بسترسازی برای رشد معنوی و اخروی مردم برشمرد و گفت: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید مردم نیز اخلاق را رعایت کنند وبدون این امر اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد نشد.
 
این استاد حوزه در پایان با بیان این‌که افرادی که پیوسته فقط به فکر سود مالی خویش هستند و منافع خود را بر منافع دیگران ترجیح می دهند نمی‌توانند اهل مقاومت باشند، گفت: انسان‌های تنگ نظر، عجول، کم ظرفیت و کم طاقت هرگز ما را به اقتصاد مطلوب نمی‌رسانند.
 
قابل ذکر است، نشست علمی اقتصاد مقاومتی در آموزه‌های قرآن از سوی بخش دانش‌های قرآن بنیان در سالن شماره یک بیست‌‌ویکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
 
گفتنی است، بیست‌و‌یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از تاریخ 15تیر تا 14مرداد از ساعت 17تا22مورد بازدید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد./921/پ202/ص
ارسال نظرات