آیت الله علم الهدی:
شک به انقلاب اسلامی، تحجر است
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه مشهد با بیان این که شک به انقلاب نشانه تحجر است، گفت: امروز نظام به سبب اسلام در برابر دنیا و کفر جهانی ایستاده و مبارزه می کند؛ اما برخی تنها به فکر عبادت هستند، آیا باز هم باید شک کرد، ایستادن روی حرف خود، همان لجاجت و عناد یهود و نصاری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد در دهمین جلسه درس تفسیر خود که در مهدیه مشهد برگزار شد، به ادامه تفسیر سوره مبارکه بینة پرداخت و با اشاره به آیه «وَمَا تَفَرَّقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ إِلا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَتْهُمُ الْبَیِّنَةُ»، گفت: هنگامی که حجت بر اهل کتاب تمام شد، آنها متفرق و دسته دسته شدند.
وی با بیان این که خداوند در آیه نخست سوره بینة در مورد اهل کتاب و مشرکان بحث کرد اما در این آیه تنها از اهل کتاب سخن به میان آمده، به پاسخ علامه طباطبایی در این باره اشاره و ابراز کرد: علامه طباطبایی می فرماید «الذین اوتوا الکتاب» شامل اهل کتاب و مشرکان می شود.
بنای پیامبر و اسلام براندازی شرک است
امام جمعه مشهد با اشاره به این که این نظریه علامه طباطبایی رد شده است، اظهار کرد: در هر جایی از قرآن که «اوتو الکتاب» آمده، منظور یهود و نصاری است و خود علامه طباطبایی نیز در ذیل آیه 19 سوره آل عمران «اوتوا الکتاب» را به معنای یهود و نصاری گرفته است.
جریان ها و اندیشه های سیاسی منتهی به شرک محکوم به حذف هستند
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که بنای پیامبر(ص) و اسلام براندازی شرک است، گفت: شرک در اسلام قابل تحمل نیست؛ جریانهای مختلف سیاسی که به وجود می آیند اگر مشرک باشند و اندیشه سیاسی آنها به شرک منتهی شود، باید از بین برود.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: اگر جریان ضد نظام به وجود آمد؛ اما مشرک نبود و تنها نظام را قبول نداشت، تا زمانی که دست به اسلحه نبرده و معارضه نظامی نکرده قابل تحمل است، اما اگر معارضه نظامی کرد محارب است و باید با او برخورد شود.
منافقان، التقاط میان مارکسیست و اسلام دارند
وی با بیان این که مسأله منافقان تنها قیام مسلحانه نبود و اگر قیام هم نمی کردند؛ قابل تحمل نبودند، اظهار کرد: منافقان مشرک هستند و خدایی که آنها قبول دارند خدای مارکسیستی است؛ منافقان، التقاط میان مارکسیست و اسلام دارند از این رو مشرک هستند.
امام جمعه مشهد با اشاره به جنگهای پیامبر(ص) با مشرکان و اهل کتاب، خاطرنشان کرد: جنگ پیامبر با مشرکان باید منجر به نابودی یا ایمان آنها می شد، اما اگر اهل کتاب شکست می خوردند مجبور نبودند مسلمان شوند بلکه به عقیده خود می ماندند و جزیه پرداخت می کردند.
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: در جامعه اسلامی اهل کتاب حضور داشتند نه مشرکان، چون مشرکان با آمدن پیامبر براندازی شدند اما اهل کتاب در ذمه اسلام باقی ماندند.
آیت الله علم الهدی با بیان این که ایمان نیاوردن اهل کتاب به خاطر قصور پیامبر(ص) نبود؛ بلکه به سبب عناد و لجاجت اهل کتاب بود، ابراز کرد: اهل کتاب به خوبی پیامبر را می شناختند اما رسالت ایشان را به خاطر پیروی از هوای نفس قبول نداشتد.
پافشاری بر حرف باطل، تحجر است
وی با اشاره به این که برخی به خاطر هوای نفس از سخن و اندیشه باطل خود دست بر نمی دارند، گفت: خداوند در این آیه می فرماید یهود و نصاری این مردانگی را نداشتند که از حرف خود برگردند یکی از بلاهای تحجر همین است و متأسفانه امروز جامعه دینی ما و برخی از متدینان ما گرفتار این مسأله شده اند.
امام جمعه مشهد با اشاره به قیام امام خمینی(ره) و مخالفت برخی از متدینان با ایشان، ابراز کرد: برخی از آنها می گفتند این نهضت به جایی نمی رسد و تنها خون مسلمانان ریخته می شود، از این رو با نهضت امام مخالف بودند و عده ای نیز به امام سوء ظن داشتند و می گفتند خارجی ها ایشان را تحریک کرده اند.
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: مرحوم پدر بنده همچون برخی از علما پس از تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه نماز جماعت خود در حرم امام رضا(ع) را تعطیل کرد، یکی از علمای بسیار مقدس مشهد در راهروی مسجد گوهرشاد جلوی پدر بنده را گرفت و با ناراحتی و شدت عصبانیت گفت: تو رضای مخلوق را به غضب خدا فروختی و نماز جماعت را ترک کردی!
آیت الله علم الهدی با بیان این که برخی از متدینان با وجود این که می دانستند حکومت شاه حکومت جور است اما با آن مبارزه نمی کردند، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر حکومت شاهنشاهی عده ای شک می کردند که از کجا معلوم این انقلاب نیز همچون انقلاب مشروطه نباشد و چون قدرت امام بالاتر از علمای مشروطه نیست، به دست نااهلان بیفتد.
وی با اشاره به دلایل برخی از علما برای مخالفت با انقلاب اسلامی، بیان داشت: برخی از علما به کابینه بازرگان استناد می کردند و می گفتند برخی از اعضای این کابینه بی دین هستند و به انقلاب ضربه می زنند.
امام جمعه مشهد با اشاره به پاسخ آیت الله مهدوی کنی به سخن بازرگان خطاب به علما مبنی بر این که شما با شاه مبارزه و او را بیرون کردید دیگر بس است به مساجد بروید و نماز جماعت بخوانید و به مملکت داری کاری نداشته باشید، خاطرنشان کرد: آیت الله مهدوی کنی در پاسخ به بازرگان گفت: شما در یکی از سخرانی های خود گفتید اسلام سیاست، اقتصاد، حقوق و مدیریت دارد و اسلام تنها نماز جماعت و مسجد نیست و باید مبارزه کرد و حکومت اسلامی تشکیل داد، حالا چه شده که این گونه سخن می گویید.
آیت الله علم الهدی گفت: در اوائل انقلاب بازرگان تلاش فراوان کرد تا کمیته ها را منحل کند اما امام خمینی قبول نکردند از این رو بازرگان خدمت حضرت آیت الله گلپایگانی رفت و خواستار منحل شدن کمیته ها و واگذاری امور به دست دولت شد، آیت الله گلپایگانی گفتند از بنده هم خواهش نکنید ما چنین کاری نمی کنیم چون ما از خود شما می ترسیم.
وی با تأکید بر این که امروز سی و پنج سال از انقلاب اسلامی گذشته و انقلاب سر جای خود محکم و استوار ایستاده و دنیای کفر را مستأصل کرده است، تصریح کرد: برخی از متدینان که آن روز در انقلاب شک می کردند متأسفانه امروز هم یا عبای خود را می گیرند و از کنار رد می شوند و یا چپ چپ به این انقلاب نگاه می کنند، هنوز شک می کنند آیا در انتخابات شرکت کنند یا نه؛ این گونه رفتارها جای تعجب دارد.
امام جمعه مشهد ادامه داد: این روش یهود و نصارای پس از پیامبر است و این افراد همچون یهودیهای پس از پیامبر هستند؛ بینة آمد حجت تمام شد پیامبر و معجزات پیامبر آمد اما باز هم سر حرف خود ایستادند.
آیت الله علم الهدی با بیان این که شک به انقلاب نشانه تحجر است، گفت: امروز نظام به خاطر اسلام در برابر دنیا و کفر جهانی ایستاده و مبارزه می کند اما برخی تنها به فکر عبادت هستند، آیا باز هم باید شک کرد، ایستادن روی حرف خود (نه) همان لجاجت و عناد یهود و نصاری است./927/پ201/س
ارسال نظرات