۳۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۱
کد خبر: ۱۷۷۵۸۷
استاد حوزه و دانشگاه:

بی‌اهمیتی در برابر پوشش محارم مصداق بی‌غیرتی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: برخی ها دم از مردانگی و غیرت می زنند و هرگاه کسی به محارم آنها توهین می کند بسیار عصبانی می شوند اما نسبت به پوشش و حجاب محارم خود که در خیابان ها با بدترین شکل ممکن در معرض دید مردم قرار می گیرند، بی تفاوت هستند.
حجت السلام و المسلمين جابريان، استاد حوزه و دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام والمسلمین جلال جابریان، استاد حوزه و دانشگاه، ظهر امروز در هفتمین جلسه از سلسله نشست‌های اخلاقی که در دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان برگزار می شود، با بیان این که غیرت مندی نسبت به ناموس، سخاوتمندی و اخلاق نیکو از ویژگی های ارزشی و برتر هستند، اظهار داشت: این ویژگی ها در نزد خداوند و پیامبر(ص) بسیار پسندیده هستند و کسانی که این خصلت ها را دارند نزد خداوند متعال از درجات والایی برخوردار می شوند.

بی‌غیرتی آفتی شیطانی است

حجت الاسلام والمسلمین جابریان با تأکید بر این غیرت مندی به ناموس در اسلام بسیار مهم و اساسی است، ابراز داشت: بی غیرتی نسبت به ناموس آفت بسیار خطرناک و شیطانی است و این آفت سرآمد بیشتر بی عفتی ها در جامعه است.

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان این که بی غیرتی به منزله وارد کردن نامحرم بر محارم خود است، بیان داشت: برخی ادعای مردانگی و غیرت می کنند و هرگاه کسی به محارم آنها توهین کند بسیار عصبانی می شوند اما نسبت به پوشش و حجاب محارم خود که در خیابان ها با بدترین شکل ممکن در معرض دید مردم قرار می گیرند، بی تفاوت هستند.

رها کردن محارم به حال خود مردانگی نیست بلکه نامردی و بی غیرتی است

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که رها کردن محارم به حال خود مردانگی نیست، بلکه نامردی و بی غیرتی است، تصریح کرد: وقتی در مجالس نشست و برخاست می کنند، همواره دم از نماز، روزه، خدا و پیامبر می زنند اما نسبت به ناموس خود که در خیابان ها با زشت ترین پوشش ها قدم می گذارند بی تفاوت هستند و اینجا دیگر نماز و روزه بی فایده است.

حجت الاسلام والمسلمین جابریان با تأکید بر این که کسانی که به پوشش زنان و محارم خود بی تفاوت هستند، معنای نماز، روزه و خدا را نفهمیده اند، اظهار داشت: وقتی برای اقامه نماز قیام می کنیم به خدای خود عهد می بندیم که نسبت به دین، آیین، شریعت و ناموس خود پایبند و غیرت مند باشیم نه این که نماز بخوانیم، روزه بگیریم اما زنان و دختران خود را با بدترین وضع در خیابان ها رها کنیم.

بی غیرتی منشأ بسیاری از بی حجابی ها و بی عفتی ها است

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان بی غیرتی را یکی از بدترین خصلت ها دانست و گفت: در برهه کنونی افزون بر بی عفتی درد جامعه بی غیرتی است و منشأ بسیاری از گناه ها، بی حجابی و بی عفتی بی غیرتی مردان نسبت به زنان و دختران خود است.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش به موضوع سخاوتمندی و اهمیت آن در اسلام اشاره و خاطرنشان کرد: سخاوتمندی صفتی با ارزش و گران بها است که اصالت سخاوتمندان در بهشت و سخاوتمندان از بهشتیان هستند.

حجت الاسلام والمسلمین جابریان با تأکید بر این که بخل آفتی برای سخاوتمندی است، ابراز داشت: بخل از گناهان کبیره است و صفتی بسیار زشت است که در برابر سخاوتمندی قرار می گیرد و به یقین مکان افراد بخیل در جهنم است.

اخلاق نیکو سرآمد بسیاری از خوبی ها است

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان در بخش دیگری از سخنانش بر اخلاق نیکو تأکید کرد و گفت: اخلاق نیکو و پسندیده سرآمد بسیاری از خوبی ها است و دوای هر درد و مشکلی با خوش اخلاقی و اخلاق پسندیده درمان می شود.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که اخلاق نیکو فشار شب اول قبر را کاهش می دهد، خاطرنشان کرد: صفت خوش اخلاقی همچون دیگر خصلت ها آفتی دارد و آفت آن بداخلاقی است که هر دردی درمان دارد اما بداخلاقی درمانی ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین جابریان به داستان «سعد بن معاذ»، از صحابی پیامبر اشاره و تصریح کرد: زمانی که سعد بن معاذ فوت کرد، پیامبر(ص) بدون عمامه و عبا و پا برهنه پشت جنازه سعد بن معاذ حرکت می کرد و هر چند دقیقه به سمت راست و چپ نکاه می کردند، وقتی که جنازه سعد را در قبر گذاشتند و لحد آن را قرار دادند، پیامبر(ص) تکبیر گفتند.

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان ادامه داد: پس از پایان تشییع سعد بن معاذ از پیامبر(ص) پرسیدند که «چرا پابرهنه و بدون عمامه و عبا پشت سر جنازه حرکت می کردید؟» که پیامبر(ص) فرمودند «وقتی معاذ تشییع می شد هزاران ملائکه بدون عمامه و عبا و پابرهنه پشت سر او حرکت می کردند.»

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: از پیامبر(ص) سؤال کردند که «وقتی پشت سر جنازه معاذ حرکت می کردید، به سمت راست و چپ نگاه می کردید؟»، پیامبر فرمودند « در سمت راست حضرت جبرئیل و در سمت چپ حضرت میکائیل همراه با من پشت سر جنازه معاذ حرکت می کردند».

حجت الاسلام والمسلمین جابریان در بخش پایانی سخنانش تصریح کرد: بار دیگر از پیامبر(ص) پرسیدند که « چرا وقتی جنازه معاذ را در قبر گذاشتند و لحد را بروی آن قرار دادند تکبیر گفتید؟»، پیامبر فرمودند « وقتی لحد را بروی قبر گذاشتند فشار قبر سعد را درهم نوردید و سبب آن را باید از خانواده او پرسید؛ چراکه در خانه کمی بداخلاق بود و از اخلاق نیکویی برخوردار نبود»./9461/پ201/س

ارسال نظرات