۰۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱
کد خبر: ۱۸۵۴۵۳
استاد حوزه و دانشگاه:

شرط موفقیت در تبلیغ برای جوانان مطالعه کتاب‌های ادبی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با توصیه به مبلغان مبنی بر این‌که اگر با جوانان کار می‌کنند، حتما به مطالعه کتاب‌های ادبی بپردازند، اظهار کرد: آفتاب در حجاب، پدر عشق پسر، آیینه‌داران آفتاب دکتر محمدرضا سنگری، سقای آب و ادب، قطعات ادبی جواد محدثی از کتاب‌هایی است که توصیه می‌شود، مبلغان بخوانند.
شرط موفقیت در تبلیغ برای جوانان مطالعه کتاب‌های ادبی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام حمیدرضا گودرزی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در دوره کوتاه‌مدت تبلیغ، پیش از ظهر پنج‌شنبه با اشاره به مهارت‌های سخنرانی با اشاره به این‌که سخنرانی دینی باید هدف‌دار باشد و مبلغ باید هدف خود را در سخنرانی مشخص کند، افزود: قرآن هدف بعثت و تبلیغ انبیا را ذکر کرده است، یکی از این اهداف عبادت خداوند و اجتناب از طاغوت است، البته عبادت به معنای گوشه‌نشینی نیست.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: یکی دیگر از اهداف رسالت پیامبران عبادت تزکیه و تعلیم است، باید ثمره سخنرانی دینی تزکیه، تعلیم و گفتن معارف ناب الهی باشد، گاه برخی مبلغان از خود بسیار سخن می‌گویند یا از مباحث غربی سخن به میان می‌آورند.

وی یکی دیگر از اهداف سخنرانی دینی را بر اساس قرآن خروج از ظلمات به سوی نور برشمرد و ادامه داد: رهایی از وابستگی‌ها و عادت‌های جاهلانه، برطرف شدن اختلافات نیز باید از اهداف سخنرانی دینی باشد.

مبلغ هم باید مبشر و هم باید منذر باشد

حجت‌الاسلام گودرزی با اشاره به ضرورت مبشر و منذر بودن مبلغ خاطرنشان کرد: استفاده از آیات و روایات بهترین محتوا برای استفاده در سخنرانی دینی است، به عنوان مثال گفتن آیات به صورت موضوعی و به همراه آن به کار بردن روایات در سخنرانی دینی بسیار مفید است.

وی بیان کرد: قرآن دارای ظواهر، دقایق و حقایقی است، ظواهر قرآن برای همه افراد است و همه می‌توانند آن را دریابند، اما دقایق قرآن را تنها برخی از علما و اولوالالباب می‌فهمند، همچنین حقایق قرآن تنها مختص اهل‌بیت(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: مبلغ و سخنران دینی باید به سراغ تفاسیر دینی برود و از آن‌ها به خوبی استفاده کند، استفاده از داستان، ضرب‌المثل، شعر، حکایت، لطیفه و داستان‌واره نیز در سخنرانی دینی باید از آن‌ها در جای خود استفاده کند.

وی با بیان این‌که گاه ضروری می‌شود که سخنران دینی از بیان تاریخ، یا سیره بزرگان استفاده کنند، ادامه داد: ساختن داستان بر اساس حقایق جامعه، استفاده از تشبیه، ساختن مثال‌های فرضی باید استفاده کرد،‌ سخنان حکمت‌آمیز و نقل قول بزرگان در منبر نیز کاربرد.

حجت‌الاسلام گودرزی بیان کرد: سخنران و مبلغ از شعر بسیار می‌تواند استفاده کند، همچنین سخنران از جمله‌های استفهامی و پرسش می‌تواند در سخنرانی خود استفاده کند، این جمله‌ها در قرآن نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: انگیزه پی‌گیری مطلب یکی از ویژگی‌های سخنرانی مطلوب در حوزه اندیشه است، استفاده از روش سؤال کردن سبب ایجاد انگیزه در مخاطب می‌شود، سؤال باید منطبق بر نیازهای مخاطب و با ادبیات وی باشد.

داستان‌گویی یکی از روش‌های انتقال مفاهیم دینی است

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که یکی دیگر از روش‌های سخنرانی طرح ابهام است، خاطرنشان کرد: قرآن از این روش استفاده می‌کند، که در سوره شمس نمونه آن دیده می‌شود، قرآن ابتدا قسم می‌خورد و در نهایت پرهیزکاری را شرط رستگاری انسان می‌داند.

وی ادامه داد: باید در سخنرانی حوصله مخاطب و هوشمندی مخاطب را در نظر گرفته شود، قرآن به عنوان کتاب هدایت برخی مطالب را کلی و برخی مطالب را نیز جزیی بیان می‌کند، قرآن می‌فرماید با هر کس باید به گونه‌ای سخن گفته شود.

حجت‌الاسلام گودرزی با اشاره به این‌که خدا به ما دستور می‌دهد که با بندگان به نیکویی سخن بگویید، اظهار کرد: روش‌های دیگر سخنرانی روش داستان‌گویی، بیان ضرورت کار، تعریف مطلب، تحسین و تمجید از برخی از روش‌های سخنرانی است.

وی در ادامه به بیان برخی از ویژگی‌های فن رثا پرداخت و گفت: در فن رثا سه اصل چه بخوانیم؟، چگونه بخوانیم؟ و چه کسی بخواند؟ باید مشخص شود، به عنوان نمونه لهوف سید‌بن‌طاووس، مثیرالاحزان و مقتل وقعة الطف فی مقتل ابی‌مخنف و نفس‌المهموم  از مقاتل معتبر است.

استاد حوزه و دانشگاه با توصیه به مبلغان مبنی بر این‌که اگر با جوانان کار می‌کنند، حتما به مطالعه کتاب‌های ادبی بپردازند، اظهار کرد: آفتاب در حجاب، پدر عشق پسر، آیینه‌داران آفتاب دکتر محمدرضا سنگری، سقای آب و ادب، قطعات ادبی جواد محدثی از کتاب‌هایی است که توصیه می‌شود، مبلغان بخوانند./914/پ202/ج

ارسال نظرات