۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۱۲
کد خبر: ۱۹۱۱۰۳
حجت الاسلام عالی:

خداباوری رمز حل مشکلات دنیوی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: اگر ما باور داشته باشیم که خدا چاره‌ساز و مسبب الاسباب است دیگر از هیچ چیز نمی‌ترسیم و وقتی که به او اعتماد داشته باشیم دیگر حتی غصه روزی خود را نمی‌خوریم، چرا که می‌دانیم خدایی که روزی کوچک‌ترین موجودات را می‌دهد و حتی کافر را بی‌نصیب نمی‌گذارد، امکان ندارد که بندگان م‍ؤمن خود را فراموش کند.
حجت الاسلام عالي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام مسعود عالی، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته نهم آذر، در حسینیه چهار انبیای قزوین، لزوم فراگیری درس توحید از محضر امام سجاد(ع) را مهم دانست و گفت: اگر توحید انسان درست شود، تمام مشکلات، گرفتاری‌ها و درگیری‌های بشر حل خواهد شد.

این استاد دانشگاه تهران در ادامه افزود: خداوند در هر قطره باران ملکی گمارده که آن را به سمت زمین هدایت می‌کند، یعنی هیچ چیز کوچکی در این دنیا بدون مدیریت حق تعالی صورت نمی‌گیرد.

وی با بیان این‌که این عالم، عالم اسباب است و هر چیزی به‌وسیله اسباب مادی و معنوی به انسان می‌رسد، اظهار داشت: این حکمت خداست که همه‌چیز را با واسطه به دست بندگان خویش می‌رساند و امتحان بندگان نیز با همین واسطه‌ها است، آیا در پس این اسباب، مسبب الاسباب را می‌شناسد؟ و به او ایمان می‌آورد؛ یا این‌که تنها اسباب ظاهری را گره‌گشای کار خود می‌داند؟.

این کارشناس رسانه ملی در ادامه بیان داشت: در مقابل افرادی که از مسبب الاسباب غافل‌اند و تکیه بر اسباب ظاهری دارند، گروهی از افراد هستند که درست در نقطه مقابل آنها قرار دارند و به اسم توکل به مسبب الاسباب، از اسباب و وسیله‌هایی که خداوند برای رسیدن به حوایج قرار داده است، استفاده نمی‌کنند.

حجت الاسلام عالی با بیان این‌که گاهی انسان‌ها توکل را با تنبلی اشتباه می‌گیرند، اظهار داشت: قرار نیست تمام مشکلات ما با ذکر و دعا حل شود؛ در حالی که سنت الهی برای رفع حوایج، استفاده از اسباب  و وسایلی است؛ که خداوند تعیین کرده.

وی در ادامه افزود: در کتاب جامع السعادت مرحوم نراقی داستان یکی از پیامبران الهی نقل شده که برای درمان مریضی خود از داروهای گیاهی استفاده نکرد و به خدا توکل کرد، وقتی از شفا نگرفتن خود به خداوند شکایت کرد، از طرف پروردگار ندا آمد که تو با توکلت می‌خواهی حکمت ما را باطل کنی.

این استاد حوزه علمیه با بیان این‌که انسان باید اسباب و واسطه ها را ببیند، بشناسد و آن‌ها را به کار گیرد، ابراز داشت: آدمی نباید به غیر تکیه داشته باشد؛ بلکه باید واسطه‌ها را فیض الهی و از جانب خداوند حکیم بداند. حضرت نوح(ع) هنگامی که خواست اصحاب خود را سوار کشتی کند به آن‌ها فرمود سوار کشتی شوید اما بدانید که این اسم خداست که بالا می‌برد و پایین می‌آورد.

این کارشناس دینی در ادامه بیان داشت: وقتی یکی از فداییان امام علی(ع) خواست روی صندلی بنشیند، پایه تخت شکست، او بر زمین افتاد و سرش شکست، امام علی(ع) سرش را بست و فرمود، «الحمد لله که خدا در همین دنیا به شیعیان ما بابت اعمال‌شان رنج و سختی می‌دهد، سپس در پاسخ به شکایت او فرمود، هنگامی که خواستی روی تخت بنشینی بسم الله نگفتی، به‌همین دلیل افتادی».

حجت الاسلام عالی با بیان این‌که باید در زندگی خود باور کنیم که خداوند در پس همه اسباب همه کاره است، تاکید کرد: اگر ما باور داشته باشیم که خدا چاره‌ساز و مسبب الاسباب است دیگر از هیچ چیز نمی‌ترسیم و وقتی که به او اعتماد داشته باشیم دیگر حتی غصه روزی خود را نمی‌خوریم، چرا که می‌دانیم خدایی که روزی کوچک‌ترین موجودات را می‌دهد و حتی کافر را بی‌نصیب نمی‌گذارد، امکان ندارد که بندگان مومن خود را فراموش کند.

این استاد حوزه علمیه و دانشگاه ابراز داشت: آیت الله جوادی آملی و چند نفر از شاگردان علامه طباطبایی  به محضر علامه طباطبایی رفتند و گفتند، قصد داریم به مکه برویم اگر می‌شود توشه‌ای به ما بدهید که در این سفر همراهمان باشد، علامه طباطبایی گفت، معنای این آیه شریفه را که می‌فرماید «فاذکرونی اذکرکم» را می‌دانید؟ معنایش این است که خداوند می‌فرماید به یاد من باشید تا من خدا که همه کاره این عالم هستم به یاد شما باشم و پشت و پناه شما در همه جای عالم باشم.

این کارشناس دینی در پایان گفت: اگر ما در زندگی روزمره، خودمان باور کنیم که خدا هست و بندگی او را کنیم و به دستورات وی عمل کنیم، خداوند هم دست‌گیر خواهد بود و انسان‌ها را از مشکلات نجات می‌دهد؛ حتی اگر جایی اسباب حل مسأله نبود، جای هیچ نگرانی نیست، چرا که خداوند حکیم چاره‌ساز و سبب‌ساز است./955/پ202/س

ارسال نظرات