با ترویج فرهنگ قرآن جوانان شکار بیگانگان نمیشوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، آیت الله سید علی اکبر قرشی، نماینده خبرگان رهبری، شب گذشته در آیین اختتامیه مسابقات استانی قرآن کریم آذربایجان غربی به اهمیت و جایگاه قرآن در نزد پیامبر اسلام اشاره و اظهار کرد: تمام تلاش پیامبر این بود که قرآن در متن جامعه قرار گیرد، ایشان هر شب قبل از خواب سوره های حدید، حشر، صف، جمعه و تغابن را که معروف به یسبحات است و نزدیک به یک جزء قرآن را شامل می شود، قرائت می کردند.
وی با بیان این که پیامبر(ص) بدون خواندن قرآن هیچ وقت استراحت نمیکردند، ادامه داد: اگر رسول خدا وقت کمتری داشتند، سوره ملک را قبل از خواب میخواندند.
آیت الله قرشی تصریح کرد: پیامبر از هر جایی صدای قرآن می شنیدند می ایستادند و با تمام وجود گوش می کردند و به اصحاب خود میگفتند«برای من قرآن بخوانید چرا که دوست دارم از دیگران صوت قرآن را بشنوم.»
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری، درجه و عظمت انسانها را در نزد پیامبر به قرآن خوان و قرآن دان بودن آنها دانست و افزود: هر کس قرآن می دانست از نظر پیامبر اسلام مقرب بود، به گونه ای که در تعیین فرماندهان و مسؤولان نیز بدون توجه به سن افراد، کسانی را که قرآن می دانستند انتخاب می کرد.
آیت الله قرشی گفت: روزی در جایی از شهر آشوب بود، پیامبر خواست عده ای را بسیجیان را برای سرکوب آشوب بفرستد، جوانی را که از همه بیشتر قرآن بلد بود به عنوان فرمانده انتخاب کرد، صحابه به جوانی و بی تجربه بودن او اعتراض کردند، پیامبر فرمودند«چوان قران می داند لیاقت دارد فرمانده شما باشد.»
وی تاکید کرد: در زمان پیامبر اسلام(ص) با وجود میان سالان و پیران کارکشته جوان ها به مأموریت های بسیار بزرگ می رفتند و علت آن دانستن قرآن بود.
عضو شورای حوزه ها علمیه آذربایجان غربی در ادامه به حدیث ثقلین اشاره کرد و یادآور شد: باید به قرآن و عترت پیامبر توجه شود.
آیت الله قرشی به روایتی از پیامبر که فرموده اند«بهترین امت من کسانی هستند که در راه تعلیم و تعلم قرآن هستند.» خاطرنشان کرد: اگر این معجزه جاویدان در متن جامعه و بر مردم حاکم باشد بسیاری از مشکلات جامعه به خودی خود از بین می رود.
وی با بیان این که خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اشاعه فرهنگ قرانی توجه ویژه ای شده است، اظهار کرد: اگر ملت را قران خوان و قرآن دان کنیم از هر لحاظ موفق هستیم، اگر نماز و قرآن خوانی در جامعه ترویج یابد اغلب مشکلات جامعه حل می شود.
به گفته استاد اخلاق حوزه، در میان افراد ضد انقلاب، کسانی که پولهای زیادی برای اسقاط نظام اسلامی خرج می کنند و وطن فروش ها و منحرف شدگان تهاجم فرهنگی یک نفر نماز خوان و قران خوان وجود ندارد بنابراین کسانی که زبان وحی آشنا هستند منحرف نمی شوند.
آیت الله قرشی تاکید کرد: حکومت و دولت های اسلامی هر اندازه برای ترویج و اشاعه فرهنگ قرآنی تلاش و هزینه کنند بازهم کم است، چرا که با این اقدام جوانها و مردم ما دیگر شکار بیگانگان نمی شوند و همیشه در اختیار ملت، دولت و اسلام خواهند بود.
گفتنی است، مسابقات استانی قرآن کریم پس از سه روز، شب گذشته با تجلیل از نفرات برتر استان در رشته های حفظ، قرائت، ترتیل، ابتهال، تواشیح و جمع خوانی و اذان به کار خود پایان داد.
این دوره از رقابت های قرآنی با حضور 300 نفر در دو بخش خواهران و برادران و در دو رده سنی شکوفه ها و بزرگسالان برگزار شد./936/پ202/س