پژوهشگران دینی هوشیار باشند اتقان در پژوهش مظلوم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید محمدکاظم طباطبایی، رییس دانشکده علوم و معارف حدیث دانشگاه قرآن و حدیث، امروز در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی استان اصفهان با اشاره به مقام علمی علامه حلی(ره) تصریح کرد: هویت صنفی مجموعه حوزه علمیه تنها تلبس به لباس مقدس روحانیت نیست بلکه آشنایی با معارف و علم دین ملاک برای روحانی بودن است.
وی در ادامه ابراز داشت: وجه تمایز حوزویان از آگاهی و آشنایی با قرآن و سنت بیش از دیگران است و بازگویی و حکایت گر قرآن و سنت بودن ویژگی خاص اهل حوزه است که باید به آن افتخار کنیم، برای داشتن نیروی متخصص در تمام زمینه ها می توان از پول برای جذب دانشمندان و صاحبنظران استفاده کرد؛ اما در معارف شیعی نمی توان وارد کننده بود و تنها باید تولید کننده باشیم.
حجت الاسلام طباطبایی با اشاره به ضرورت بالا رفتن فعالیتهای علمی و مطالعات دینی در حوزههای علمیه ابراز داشت: سطح مطالعات دقیق و صحیح در زمینه روایات و معارف شیعی در جمع حوزویان باید گسترش یابد وظیفه ما آشنایی با معارف دین است و در واقع این مسأله وظیفه جامعه فرهنگی و دینی ما است.
رییس دانشکده علوم و معارف حدیث دانشگاه قرآن و حدیث خاطرنشان کرد: افرادی که به معارف شیعه آشنا نیستند مسلما در دوره های تبلیغ نمی توانند نماینده فرهنگ ناب شیعی باشند، اهل سنت با وجود پایین بودن سطح منابع اهتمام ویژه به فراگیری روایات خود دارند و در دوره های آموزشی خود این برنامه های بسیار خوبی را جهت تعلیم روایات خود گنجانده اند.
وی با اشاره به اهمیت مجموعه کتب روایتی کافی تصریح کرد: کتاب کافی دارای اهمیت بسیار است که باید همواره مورد دقت و مطالعه طلاب باشد، رهبر انقلاب اسلامی به مباحث حدیثی و رجالی بسیار علاقه مند و یک متخصص علم رجال هستند و معتقدند کسانی که دوره کامل کافی را با دقت مطالعه کنند و رجال آن را با دقت بررسی کنند یک عالم علم رجال هستند.
حجت الاسلام طباطبایی با اشاره به روایتی در کتاب کافی اظهار داشت: اصل حاکم از این روایات این است که انسان باید همه کارهایش از روی اتقان و استحکام و دقت باشد، بسیاری از کارهای ما بر این مبنا صورت نگرفته است، اگر کار علمای دین متقن و مستحکم نباشد و پژوهشها و برنامههای علمی آنها بر این مبنا نباشد بنابر عقیده پیامبر، پژوهش و فعالیت علمی محسوب نمی شود.
رییس دانشکده علوم و معارف حدیث دانشگاه قرآن و حدیث در ادامه سیره نبوی را بر مبنای اتقان دانست و خاطر نشان کرد: علامه حلی شخصیتی است که در حوزه های متفاوت فکری و معرفتی کتاب های بسیاری نوشته است که اکثر آنها به عنوان کتاب مرجع شناخته میشوند و این ماندگاری آثار علامه حلی بیانگر این مطلب است که اگر کسی می خواهد اثر او ماندگار باشد باید کار علمی متقن انجام دهد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از منابع روایی و قرآنی در پژوهش تصریح کرد: متقن بودن کار شیعه لازم دارد که اثر بر مبنای قرآن و روایات باشد و اگر اثری دارای این شرط بود ماندگار و تأثیر گذار می شود و وظیفه مسؤولان حوزه این است که برای ساماندهی کردن پژوهش در حوزه های علمیه باید طلاب آشنا به کتاب و سنت باشند و برای این مسأله باید برنامه ریزی های بسیاری کرد.
حجت الاسلام طباطبایی گفت: اگر می خواهیم بتوانیم ادعای رهبری جهان بر پایه افکار شیعی را داشته باشیم باید تسلط و آگاهی بر متون دین و میراث حدیثی کهن و بسیار ارزشمند خود را بسیار بیش از پیش افزایش دهیم./939/پ202/س