450 حوزه علمیه در سطح کشور فعالیت می کنند
حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم فرحانی، معاون آموزش و امور حوزه های علمیه سراسر کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه با اشاره به فعالیت 450 حوزه علمیه در کشور افزود: در سطح کشور 65 هزار طلبه مشغول فراگیری علوم دینی هستند البته این آمار بدون در نظر گرفتن طلبه های آزاد است.
وی تصریح کرد: با توجه آمار جمعیت کشور، نیاز روز افزون جامعه و علاقه مندان به علوم اهل بیت تعداد طلبه و روحانی کم است و کشور با کمبود مواجه است.
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی اظهار داشت: توسعه فضاهای آموزشی حوزوی در سطح کشور در چارچوب مصوبات شورای گسترش و شورای عالی است اما باتوجه به عدم وابستگی حوزه های علمیه به بودجه دولتی و تکیه بر مساعدت های خیرین لازم است علماء بلاد با جلب مشارکت های مردمی و خیرین در راستای توسعه مدارس علمیه، حوزه را یاری کنند.
وی تأکید کرد: درحال حاضر بر اساس طرح آمایش و توسعه واحدهای آموزشی در حوزه اعم از مدارس علمیه، مراکز تخصصی و مؤسسات آموزش عالی حوزوی این امکان وجود دارد که در شهرستان های بالغ بر 75 هزار نفر جمعیت حوزه های علمیه راه اندازی شده و یا توسعه یابند البته این امر منوط به تقاضای مردمی، روحانیت و همچنین فراهم سازی بسترهای لازم از طریق جلب مشارکت های خیرین است.
معاون آموزش و امور حوزه های علمیه آذربایجان غربی گفت: در هر شهرستانی با جمعیت بالای 75 هزار نفر که شرایط و امکانات فراهم باشد مجوز تأسیس و یا توسعه حوزه علمیه از طریق شورای گسترش و شورای عالی صادر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی با بیان این که برای ارتقاء سطح حوزه های علمیه محدودیت نداریم، اذعان داشت: این آمادگی را داریم که حوزه های علمیه شهرستان ها در صورت برخورداری از فضای آموزشی، امکانات بهداشتی و امکانات علمی نظیر استاد، مدیر و درس قابل قبول تا سطح درس خارج ارتقاء دهیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون حوزه های علمیه چهار سطح درسی دارد که سطح یک تا پایان لمعه و اصول فقه، سطح دو تا پایان پایه نه بخش زیادی از رسائل و مکاسب وبخش اول کفایه و مکاسب، سطح سه با اتمام مکاتب و کفایه است و سطح چهار درس خارج است.
وی از آمادگی حوزه علمیه کشور برای ایجاد رشته های تخصصی خبر داد و گفت: استان های می توانند با فراهم کردن شرایط نسبت به ایجاد رشته های تخصی شامل تفسیر، نهج البلاغه، تاریخ، کلام، فلسفه، مهدویت و تبلیغ با گرایش های مختلف که درحال حاضر در حوزه علمیه مطرح است، اقدام کنند.
ظرفیت های لازم برای توسعه مدارس علمیه در آذربایجان غربی وجود دارد
معاون آموزش و امور حوزه های علمیه کشور ظرفیت و پتانسیل لازم برای توسعه مدارس حوزوی در آذربایجان غربی را خوب ارزیابی کرد و گفت: آذربایجان غربی بسترهای مناسبی برای توسعه دارد که امیدواریم با جدیت مسؤولان به زودی شاهد تحول چشم گیر حوزه های علمیه در این استان باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی هم مرز بودن استان با سه کشور همسایه را از ویژگی های آذربایجان غربی خواند و گفت: با توجه به مرزی بودن استان و نیاز کشورهای همسایه به گسترش فرهنگ غنی شیعه آذربایجان غربی می تواند مکانی مناسب برای پاسخگویی به نیازهای کشورهای همسایه باشد.
وی در ادامه آذربایجان غربی را محلی مناسب برای تربیت طلاب خارجی عنوان کرد و گفت: اخیرابا همکاری جامعه المصطفی در استان های مرزی برای تقویت فرهنگ شیعی مدارسی دایر شده است.
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی ابراز امیدواری کرد: شورای حوزه های علمیه در استان، مدیریت حوزه و علماء آذربایجان غربی با پشتیبانی مردم در راستای ایجاد بسترهای لازم برای ایجاد حوزه های علمیه طلاب خارجی تلاش کنند تا مجوز های لازم نیز صادر شود.
وی با بیان این که گسترش فرهنگ شیعی مرز جغرافیای نمی شناسد، خاطرنشان کرد: موافقیم با همکاری جامعه المصطفی زمینه های لازم برای پذیرش و تحصیل طلبه های خارجی را در استان فراهم کنیم چراکه این اقدام بهترین روش برای توسعه فرهنگ اسلامی است./936/ت302/ب