کسب معرفت نسبت به امام زمان از وظایف اجتماعی منتظران است
حجت الاسلام ابوالفضل احمدی، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با بیان این که مهدویت رمز حیات و هویت تشیع است و همه ما وظیفه داریم بخشی از سرمایه خود را به نشر این موضوع اختصاص دهیم، گفت: امروز جهان تشنه تشیّع و مهدویت است چراکه مهدویت تنها مکتبی است که برای آینده جهان برنامه دارد.
وی ادامه داد: فرهنگ مهدویت و انتظار بخشی از آرمانهای نظام اسلامی و مکتب تشیّع است و همواره در طول تاریخ پژوهشگران و دانشمندان بزرگ اسلامی برای تبیین آن تلاش کردهاند.
این کارشناس دینی با بیان این که عاشورا و مهدویت حافظ اسلام در طول تاریخ هستند و به نوعی روح جاری در دین اسلام محسوب میشوند، عنوان کرد: امروز پاسداشت اندیشه مهدویت یک ضرورت مهم در جامعه اسلامی محسوب میشود که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام احمدی با اشاره به گسترش شبهات در مسئله مهدویت، ایجاد کانونهای مشاورهای برای پاسخگویی به شبهات مهدویت را ضروری دانست و بیان کرد: در دنیای امروز هر روز شبهات و سؤالات جدیدی درباره ابعاد مختلف دین مقدس اسلام برای قشرهای مختلف بهویژه جوانان مطرح میشود، از این رو ضروری است در کانونهای بحث و انتقاد مذهبی به این شبهات و سؤالات پاسخ داده شود.
وی با بیان این که افرادی که در این کانونها به شبهات و سؤالات مختلف پاسخ میدهند ضمن استفاده از روشهای نوین و بهروز بودن باید به عمق اندیشه اسلامی آگاهی کافی داشته باشند، گفت: اگر در پاسخگویی به شبهات بهروز نباشیم و استدلالهای خود را بر اساس منطق و برهان ارائه ندهیم برخی در جامعه به اسلام بدبین میشوند.
این مدرس حوزه و دانشگاه، پایبندی به فرهنگ مهدویت و انتظار را شاخصترین مؤلفه مقابله با هجمههای دشمنان عنوان کرد و افزود: حفظ وحدت و اعتقادات ارزشی در پایبندی به فرهنگ مهدویت و انتظار میتواند سدّ محکمی در مقابل توطئههای دشمنان و هجمههای فرهنگی باشد.
این مقام مسؤول در ادامه سخنان خود، کسب معرفت نسبت به امام زمان(عج) را از وظایف اجتماعی منتظران حضرت دانست و اظهار داشت: منتظران تنها با کسب معارف مهدوی میتوانند گرفتار کفر، نفاق و جاهلیت نشوند.
حجتالاسلام احمدی درباره رشد فرقههای انحرافی در جامعه هشدار داد و عنوان کرد: در عصر غیبت کبرا بهویژه عصر آخرالزمان بلاهایی مردم را احاطه کرده که اکثر شیعیان جزو کسانی که تسلیم امر پروردگارند در آن دوران گرفتار انکار میشوند.
وی افزود: در زمان ظهور عدهای در اندیشه انحراف افکارند تا به این وسیله مردم را از راه درست دور کنند و همه این مسائل آزمایش الهی در سنجش میزان ایمان افراد است؛ بنابراین باید با تأسی به رهنمودهای امامان معصوم(ع) و آیات قرآن به دنبال خروج از این فتنهها باشیم.
این کارشناس دینی با اشاره به تلاش دشمنان برای گسترش فرقههای ضاله، به نقش اساسی طلاب، روحانیان و نیز تشکلهای دینی در مبارزه و پاسخگویی به شبهات مهدویت اشاره کرد و گفت: وظیفه همه است که بستر و فضایی را ایجاد کنند تا معارف بلند مهدوی برای آحاد جامعه تبیین شود.
مدرس حوزه علمیه شهرکرد عنوان کرد: معنای انتظار این نیست که یک گوشه بنشینیم تا زمان ظهور فرارسد، بلکه در فرهنگ انتظار تحرک، پویایی و ظلمستیزی حرف نخست را میزند و منتظران واقعی کسانی هستند که زمینهساز ظهور حضرت مهدی(عج) باشند؛ بنابراین باید تلاش کرد تا فرهنگ انتظار و مهدویت در جامعه نهادینه شود.
حجت الاسلام احمدی با تأکید بر این که روحانیان باید با عمل خود دین را تبلیغ کنند، تصریح کرد: مردم دین و احکام دینی خود را از عمل روحانیان میگیرند؛ در عصر حاضر پاسخ شبهات نیازمند کسب مهارتهای مختلف است و اگر مبلغ بخواهد در همه بخشها پاسخگو باشد، باید همه علوم آن را فرا بگیرد.
وی با اشاره به این که جامعه همواره تحت تأثیر عمیق فرهنگ است، یادآور شد: حیات هر جامعه در گرو فرهنگ آن جامعه است و جامعه زنده و پویا، فرهنگ پویا دارد، از این رو باید برای شکوفایی جامعه فرهنگ خود را پویا کنیم./9457/ت302/ب