۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۸
کد خبر: ۲۱۱۹۰۰
استاد حوزه علمیه:

اختلاف یکی از بیماری های جامعه است / پرهیز از اختلاف سبب پیروزی جامعه می شود

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: بیماری نوعی عوارض است که فهم از آدم ها می گیرد اما در عین نفهمی خودشان را فهمیده می دانند که این حالت برای کسانی که دارای پست و جایگاهی هستند خطرناک است.
حجت الاسلام  سيد مهدي طباطبايي

به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی، استاد اخلاق جمعه شب در هشتمین سالگرد رحلت آیت الله سید مهدی یثربی در مسجد حبیب ابن موسی(ع) شهرستان کاشان از فهم و وهم به عنوان واژه کلی در فهمیدن و درست درک کردن متوهم در خیالات نام برد و افزود: وقتی اختلاف بین دونفر باشد، افراد فهمیده می‌گویند این دو نفر با هم تفاهم ندارند نه این که نفهمیده باشند و دچار توهم باشند.

 

وی افزود: وای بر خانه ای که به جای فهم، وهم داشته باشند نه خودشان در آسایش هستند و نه همسایگان آنان آسایش دارند لذا فهم به قدری دارای ارزش است که خداوند به سلیمان پیامبر می گوید ما به شما گفتار پرندگان را فهماندیم، لذا جن و انس در برابر او خاضع بودند و آنها حرف سلیمان را می فهمیدند و سلیمان نیز حرف آنها را می فهمید.

 

به گفته وی ما در زمان حاضر کسی را نداریم به غیر از ولی عصر(عج) که آن نیز زمانی خواهد آمد که زمینه کمال فهم در جامعه بالا رفته باشد اما سلیمان پیامبر زمانی بود که موجودات زنده به این درجه از کمال فهم نرسیده بودند.

 

استاد درس اخلاق در ادامه با اشاره به این که خداوند گفت در سه مورد ما به سلیمان فهماندیم یادآورشد: یک مورد آن که قابل توجه است زمانی بود که سلیمان به خودی خود نمی فهمید چرا که هم سیلی خورده عالم است و هم کسی که سیلی زده  عالم است اکنون قاضی چگونه درک کند کدامیک درست می گویند.

 

حجت الاسلام طباطبایی با اشاره به این که  در حال حاضر نیز کسانی که بیشتر می فهمند ارزش آنها بالاتر است افزود: مقداری از فهمیدن ذاتی است و هر انسانی مقداری علم ذاتی دارد.

 

وی افزود: عوارض نوعی بیماری است که وارد می شود فهم از آدم ها گرفته می شود و در عین نفهمی خودشان را فهمیده می دانند که این حالت خطرناکی است به ویژه برای کسانی که دارای پست و جایگاهی باشند.

 

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران در ادامه با اشاره به این که  نفهمی ها، آدم را به کاری هایی می کشاند که دیگران نمی توانند  بعدا آن را جبران کنند گفت: یکی از بیماری های جامعه اختلاف و جدا کردن مردم، به هم ریختن مردم و خبرهای ناهنجاردادن است.  

 

به گفته وی، یکی از عوامل فهم ذاتی آموزشی و آمیزشی است و هرکس دارای علمی شد، علم او آگاهی او است اما فهم نمی آورد و در عین این که آگاه است اما فهم آن را ندارد.

 

حجت الاسلام طباطبایی گفت: هرکس هرچه دانست، دانستن قدرت آور نیست زیرا بسیاری از مدارج عالی و مدارج اجتماعی این گونه نیست که فهم به دنبال داشته باشد باید بندگی فهم کرد تا فهیم باشیم.

 

 وی افزود: امروز لازم است توجه کنیم در هرموضعی که هستیم خوب بفهمیم و درست تصمیم بگیریم اما زود تصمیم نگیریم و آنچه در این زمان ما را پیروز کرده است درک و فهم و پرهیز از اختلاف است.

 

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، اختلاف در مسائل را اجتناب ناپذیر خواند اما اختلاف با چاشنی خصومت برای برهم زدن اوضاع را ناپسند خواند و برحفظ چهار مؤلفه مهم، حفظ نظام، حفظ مرجعیت و رهبری، حفظ دستاوردهای نظام وحفظ حرم وحرمت ها تأکید کرد.

 

حجت الاسلام طباطبایی ازحفظ نظام به عنوان اولین مؤلفه نام برد و با اشاره به این که عظمت  نظام اسلامی برای قدرتی است که اسلام دارد گفت: حفظ نظام همیشه و در همه حال بر ما واجب است و نباید در حفظ نظام اختلاف باشد و صدمه به انقلابی زده شود که از خون هزاران شهید آبیاری شده است.

 

وی همچنین حفظ مرجعیت و رهبری را مؤلفه دوم اعلام کرد و گفت: برگزاری چنین مراسم باشکوهی بعد ازگذشت  8 سال از رحلت آیت الله سید مهدی یثربی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان بیانگر این است که حرمت یک عالم و یک مجتهد بعد از سال ها نیز بر ما واجب است.

 

حجت الاسلام طباطبایی گفت: باید توجه داشته باشیم علما و فقها چشم و چراغ مسلمین هستند و احترام امامان جمعه و آنهایی که شایسته و بایسته منصوب هستند و امر ولایت فقیه دارند بر ما واجب است.

 

وی از حفظ دستاوردهای انقلاب به عنوان سومین مؤلفه و همچنین حفظ حرم و حرمت ها به عنوان چهارمین مؤلفه نام برد و افزود: حرمت ها که شکسته شود ارزش های اجتماعی لطمه خواهد خورد لذا انسان های خوب را خراب نکنیم.

 

استاد اخلاق گفت: بکوشید تا بدانیم و بفهمیم تا به خود و دیگران صدمه نزنیم و برای افزایش فهم درب خانه علما و فقها را رها نکنیم و به آدم های فهیمده بیش از دیگران توجه کنیم.

 

به گفته وی وقتی خداوند فهمتان را بالابرد خیلی جاها درگیری و دعوا نمی کنید و در خیلی مواقع ناراحت نمی شوید و آرامش تان را حفظ می کنید اما فهم که گرفتار غم و غصه زیاد می شود توهم به گونه ای او را می گیرد که او به خودکشی می کشاند اما با فهم درست راه را پیدا می کند.

 

 حجت الاسلام طباطبایی در ادامه با اشاره به این که دعاهای ماه رمضان فهم را افزایش می دهد گفت: در ماه رمضان همه میهمان خدا هستید و خداوند دو جا برای پذیرایی از ما دعوت کرده است یکی در مکه است که زمان انجام اعمال حج همان کاری را می کنید که ملائکه انجام می دهند، اما افرادی که نمی توانند به حج بروند در ماه رمضان به میهمانی خدا دعوت هستند و در این ماه همه به ملائکه نزدیک می شوند.

 

گفتنی است، آیت الله یثربی در سال 1302 در کاشان به دنیا آمد و پس از فراگیری مقدمات علوم حوزوی در کاشان به قم هجرت کرد و از محضر استادانی همچون حضرات آیات عظام بروجردی، امام خمینی، گلپایگانی، مرعشی نجفی، اراکی، محقق داماد، طباطبایی کسب فیض کرد.
 
ایجاد نخستین دفتر اعزام مبلغ، احداث حوزه علمیه در کاشان، قمصر، مشهد اردهال و برزک، تأسیس صندوق قرض الحسنه ایجادخوابگاه بزرگ دانشجویی در تهران، تأسیس درمانگاه و زائرسرا در مشهد مقدس، ساخت دهها مسجد و حسنیه و حمام در شهرها و روستاها، از جمله خدمات ارزنده مرحوم آیت الله سید مهدی یثربی است.
 
 این عالم فرزانه از آغاز نهضت امام خمینی از حامیان بنیانگذار جمهوری اسلامی بود و با صدور بیانیه در مناسبت های مختلف و شرکت در راهپیمایی ضدرژیم ستم شاهی حرکت انقلاب را در منطقه هدایت می کرد. آیت الله یثربی  علاوه بر این که در دوران 8 سال دفاع مقدس با حضور در خط مقدم صحنه های نبرد موجب دلگرمی رزمندگان اسلام می شد در 3 دوره مجلس خبرگان رهبری نمایندگی مردم استان اصفهان را به عهده داشت.
 
 این عالم فرزانه پس از یک عمر خدمت به حوزه های علمیه و جامعه اسلامی در ششم رمضان سال 1427 هجری قمری برابر هشتم مهرماه سال 1385 پس از مدتی بستری در بیمارستان پارس تهران در اثر بیماری ریوی ناشی از مصدومیت شیمیایی دوران دفاع مقدس در سن 83 سالگی دارفانی را وادع و به ملکوت علی پیوست.
 
لازم به ذکراست، در این مراسم که در مسجد جامع حبیب ابن موسی (ع) شهرستان کاشان برگزارشد، جمعی از طلاب ، روحانیون ، ائمه جمعه و جماعات منطقه کاشان و مدیران دستگاههای مختلف شهرستان و اقشار مختلف مردم کاشان حضور داشتند./1307/پ202/ب

ارسال نظرات