۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹
کد خبر: ۲۱۲۱۲۰
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری:

جایگاه ماه رمضان در فعالیت‌های فرهنگی و هنری ضعیف است

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: ضعف بزرگی در جامعه هنری ما وجود دارد و این امر باعث تأسف است که به جز ادبیات، هنرمندان و سایر هنرها، کارهای مهم و فراگیری درباره ماه میهمانی خدا انجام نداده‌اند.
جایگاه ماه رمضان در فعالیت‌های فرهنگی و هنری ضعیف است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، جواد کارگران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، عصر امروز در بازدید از نمایشگاه شعر و هنر ویژه ماه مبارک رمضان حوزه هنری این استان، روزه را زمینه‌ساز آراسته شدن انسان به زیور تقوا و پرهیزگاری دانست و افزود: تقوا معنای گسترده‌ای دارد که مهم ترین آن توجه به گوهر وجودی خویشتن و صد البته حرکت به سوی کمال است؛ روزه عاملی است که انسان می‌تواند به‌واسطه‌ آن این مسیر را با سرعت بیشتری طی کند.
 
کارگران با اشاره به تأثیرات و شاخصه‌های فرهنگی روزه روی انسان‌ها و جوامع، تصریح کرد: روزه‌داری فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست بلکه باعث هوشیاری و توجه انسان نسبت به مواردی می‌شود که ماه‌ها از آن غافل بوده است.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری درباره جایگاه ماه رمضان در فعالیت‌های فرهنگی و هنری، اظهار داشت: در حوزه فرهنگ و هنر عمده کارهای صورت گرفته در زمینه ادبیات بوده است، شاعران و ادبای فارسی زبان در طول سال‌ها تلاش خود را جهت انعکاس این فرضیه الهی در اشعار و متون به کار گرفته و موفق شده‌اند.
 
این مقام مسؤول افزود: در کانون‌های مساجد و مؤسسات قرآنی نیز فعالیت‌های فرهنگی متعددی در ماه رمضان انجام می‌شود اما ضعف بزرگی در جامعه هنری ما وجود دارد و این امر باعث تأسف است که به جز ادبیات، هنرمندان و سایر هنرها، کارهای مهم و فراگیری درباره ماه میهمانی خدا انجام نداده‌اند.
 
کارگران ادامه داد: هنرمندان غافل هستند که هنر ودیعه‌ای الهی نزد آن‌ها است که به وسیله آن می‌توانند این فریضه واجب را به اشکال و طرق مختلف به مردم، به‌ویژه جوانان جامعه امروز عرضه کنند تا به این وسیله قدم‌های مثبتی جهت ایجاد اشتیاق برای روزه‌داری در جامعه بردارند.
 
وی با بیان این که تولیدات ادبی درباره ماه رمضان از لحاظ کمیت با هزار سال گذشته برابری می‌کند، خاطرنشان کرد: اگر کمی عمیق‌تر به مفاهیم برجسته ماه رمضان تأمل کنیم همه ادبیات را آکنده از مفاهیم اخلاقی و انسانی می‌بینیم که صرف پالایش روح انسان از ناپاکی‌ها، زشتی‌ها و بدی‌ها می‌شود.
 
وی تأکید کرد: همانطور که رمضان، تمرین خویشتنداری و ارتباط با خداوند و کمک به همنوعان در طول یک ماه است و باید تلاش شود تا این تمرین یک ماهه در تمام سال، جریان یابد، شاهد هستیم که این مفاهیم عمیق در لایه‌های سوم و چهارم هنر و ادبیات ایرانی مشاهده می‌شود./9457/پ203/ب
ارسال نظرات