فرد مخلص ضعفهای مدیر را بیان میکند/ آسیبهای کار جمعی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی دوره ولایت استانی بسیج دانشجویی خراسان رضوی، حجتالاسلام محمدجواد نظافت در جمع دانشجویان بسیجی دوره ولایت استانی به بیان آسیبهای وارد بر سازمانها و تشکلها و همچنین موانع رسیدن به نتیجه در فعالیتهای جمعی پرداخت.
وی بابیان اینکه نیاز به بالا بردن امتیازهای یک مجموعه نیست، گفت: اگر امتیاز یک مجموعه کم باشد اما همان امتیاز بدون عیب باشد باعث پیشرفت آن مجموعه خواهد شد.
این استاد حوزه و دانشگاه، آسیبهایی که یک مجموعه و تشکیلات را تهدید میکند برشمرد و اظهار داشت: اولین آسیب در یک مجموعه، عدم مقبولیت یک مسؤول در آن سازمان است.
وی، لازمه ایجاد مقبولیت را محبوبیت و بزرگ بودن در چشم سایر افراد دانست و اضافه کرد: در زیارت امینالله، امام چند حاجت از پروردگار درخواست دارد که یکی از آنها محبوبیت است، چرا امام میگوید مرا محبوب کن؟ زیرا اگر بین مردم محبوب باشد حرف او را میپذیرند و زمانی که انسان مؤمن باشد و عمل صالح انجام دهد خداوند محبت او را در دلها مینشاند.
متکبر در دلها و چشمها خار و منفور است
حجتالاسلام نظافت، بزرگ بودن در چشمها را دیگر عامل ایجاد مقبولیت عنوان کرد و بیان داشت: بزرگ بودن به این معنا که دیگران برای او ارزش و عظمت قائل باشند؛ در روایت داریم که تواضع در این امر خیلی مؤثر است درحالیکه اگر کسی ریاستش را وسیله بزرگ شدن قرار دهد بیشتر خار میشود؛ متکبر در دلها و چشمها خار و منفور است.
وی با اشاره به اینکه فرمانده در تشکیلات اسلامی هم مدیر است و هم مربی، خاطرنشان کرد: در یک تشکیلات اسلامی، فرمانده علاوه بر هدایت و فرمانده، مربی است، یعنی وظایف تربیتی را به عهده دارد و لزوم وجود چنین خصوصیاتی در چنین فردی بیش از سایرین احساس میشود.
لزوم تقسیمکار و نظارت در کار
این استاد حوزه و دانشگاه، تقسیمکار را دیگر بُعد مدیریتی دانست و اضافه کرد: بین افراد و مدیر باید تقسیمکار منظمی صورت گیرد همانطوری که امیرالمؤمنین به مالک اشتر فرمودند باید در کارها تقسیمکار صورت بگیرد، باید توجه داشت اخلاص، دوستی و صمیمیت نباید با تقسیمکار و نظم تداخل داشته باشد.
وی، بخشی نگری را دیگر آسیب وارد به مجموعهها دانست و ادامه داد: اصل اخوت، برادری و عقل اقتضا میکند که در کار به یکدیگر یاری برسانیم یعنی در کنار تقسیمکار، بخشی نگری را از کار حذف کنیم.
حجتالاسلام نظافت بابیان اینکه نداشتن رابطه صمیمانه کارکنان با یکدیگر، یک سم در تشکیلات است، تصریح کرد: یکی از عذابهای الهی تفرقه است که افراد نسبت به یکدیگر با سوءظن صحبت میکنند. غیبت، تهمت و سخنچینی از نشانههای وجود تفرقه است.
بهترین دوست انسان از او انتقاد میکند
وی یادآور شد: دلسوزی، بیان نقطهضعف و تحمل در مقابل شنیدن نقاط ضعف از اموری است که در یک مدیریت لازم است که در این رابطه امام علی به مالک فرمودند: «نزدیکترین فرد کنار دستت کسی را قرار بده که عیبت را خیلی گویا و تلخ به تو میگوید»؛ او فردی مخلص است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به خطبه 113 نهجالبلاغه، بیان داشت: امام بابیان 4 دلیل نداشتن تواضع، خیرخواه یکدیگر نبودن، عدم صادق بودن و پنهانکاری و همچنین نداشتن جدیت در انجام کار از یاران خود گله کردند و گفتند شما به دلیل باطن پلید و خبیث تفرقه دارید.
وی اصل دیگر در انجام موفق کار را کوچک شمردن آن عنوان کرد و یادآور شد: در انجام یک کار ابتدا باید کار را کوچک شمرد، سپس آن را کتمان کرد، یعنی اول کار را انجام دهد و بعد در مورد آن تبلیغات و هیاهو ایجاد کند.
حجتالاسلام نظافت با تأکید بر اینکه نباید دین را فدای دنیا کرد، خاطرنشان کرد: چیزی که امروز دنیای اسلام را تهدید میکند، شریعت زدایی است که این امر هم در شیعه وجود دارد و هم در سنی؛ میگوید جهاد نکاح، میگوید در برخی موارد میتوان شراب هم خورد، با این فتاوا شریعت را تغییر میدهند./9315/د101/ب4