۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۲۲۴۱۳۵

نشست «هفده دقیقه حرف حساب» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ چهارمین نشست «هفده دقیقه حرف حساب» با عنوان «قلم در جاده» در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.
پاينده

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، چهارمین نشست «هفده دقیقه حرف حساب» با عنوان «قلم در جاده» پیش از ظهر امروز در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با حضور حسین پاینده منتقد ادبی، محمدعلی اینانلو، سیامک گلشیری و مهدی قزلی برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، در این نشست، نسبت سفر و سفرنامه‌نویسی با داستان و داستان‌نویسی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

 

سه نشست قبلی «هفده دقیقه حرف حساب» که از نیمه‌ تیرماه آغاز شده به جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در ایران، تأثیرات جلسات نیمه رمضان بر جریان شعر معاصر، و زندگی حرفه‌ای جلال آل‌احمد پرداخته است.

 

حسین پاینده در این نشست گفت: سفر کردن در طبیعت بیرونی سبب می‌شود تا طبیعت درونی انسان بیدار شده و در مبارزه با نفس به بسیاری از واقعیات درونی خود پی ببرد در واقع سفر استعاره‌ای از تحول و دگرگونی و تغییر بوده که انسان به بخش‌های تاریک درون خود سفر کرده و خود را می‌شناسد.

 

وی افزود: در ادبیات کهن ما سیر و سلوک شکلی از تحول روحی و روانی است در چنین سفری شخص باید موانع و مشکلات را از سر راه بردارد، در همه متون ادبی فائق آمدن به مشکلات چشم انسان را باز کرده و رابطه تنگاتنگ بین سفرنامه و خود شناسی وجود دارد.

 

مهدی قزلی یکی دیگر از سخنرانان این نشست در سخنانی بیان کرد: سفر کردن نویسنده را به تجربیاتی بکر می‌رساند در سفر با ضریح امام حسین(ع) به تجربیات نابی دست یافتم که با ابزار رسانه‌ای نمی‌توان به آن دست یافت.

 

قزلی گفت: سفر باید بخشی از سبک زندگی نویسنده باشد خداوند در سوره نحل آیه 69 به زنبور عسل وحی می‌کند که سفر کرده و در مکان‌های بلند خانه‌سازی داشته و راه خدا را فرمانبردارانه برود از همه نعمت‌های الهی استفاده کرده و عسل رنگانگی را که شفا برای مردم است تولید کند سبک زندگی نویسنده و هنرمند نیز باید مانند زنبور عسل باشد تا بتواند مطلبی را برای مردم بنویسد که سبب شفا و روشنی دل آنها باشد./807/پ202/ب4

ارسال نظرات