تولی و تبری خط و مرزها را نشان می دهد/ جداشدگان از دین قلبشان برای آمریکا و اروپا میتپد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در مراسم عزای شام غریبان حسینی در حسینیه اعظم ثار الله ارومیه با اشاره به اهمیت مسأله تولی و تبری که جزء فروعات دین است، اظهار داشت: بر اساس این موضوع مهم دینی ممکن است انسان کار زشتی را انجام ندهد ولی با راضی شدن به آن عمل زشت خود را در آن کار شریک کند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: پیامبراکرم(ص) میفرماید؛ ای حسین خداوند لعنت کند کسی که تو را به قتل میرساند و لعنت کند بر کسی که خبر شهادت مظلومانه تو به او برسد و او به این کار خشنود باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی رضایت داشتن نسبت به انجام عملی را شراکت در آن عمل عنوان کرد و افزود: عملکرد ما در زندگی، سبک زندگی ما را مشخص میکند ما باید مشخص کنیم که با چه کسانی دوست و با چه کسانی دشمن هستیم، عمل چه کسانی را میپسندیم و از عملکرد چه کسانی بیزار هستیم.
انتخاب های به ظاهر کوچک خط و مرزها را مشخص می کند
امام جمعه ارومیه ظاهر هر فرد را نشانگر عقیده آن فرد دانست و گفت: ظاهر افراد از اعتقادات و علایقشان خبر میدهد، بر خانهای وارد میشوی و بر در و دیوار آن تصویری از آیات قرآن یا عکس امام(ره) و شهدا را میبینی این نشان میدهد که اینجا خانه یک فرد مذهبی است.
وی اضافه کرد: و یا بر خانه دیگری وارد میشوی و میبینی در و دیوار آن پر است از تصویر زنان و مردان هنر پیشه غربی که عامل شیوع فساد در جهان هستند اگر افراد این خانه به چنین اشخاصی عشق نمیورزیدند و عمل آنها مورد تاییدشان نبود چه دلیلی داشت که تصاویر بیحجاب آنها را بر در و دیوار خانهشان آویزان کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی به نامهایی که افراد برای فرزندانشان انتخاب میکنند اشاره کرد و افزود: یا از کسی سوال میکنی که نام فرزندت چیست مثلا میگوید حسین و یا علی و یا هر نام مقدسی که به ائمه اطهار(ع) تعلق دارد امام در مقابل کس دیگری نام یک شخصیت فاسد در اروپا را برای فرزند خود انتخاب میکند این افراد بسته به علایقشان نام فرزندان خود را انتخاب میکنند و همین انتخابهای به ظاهر ساده و کوچک خط و مرزها را در زندگی ما مشخص میکند.
وی به نگهداری از حیوانات در منازل اشاره و تصریح کرد: کسی که حیوانات حرام گوشت و نجس را مانند سگ در بغل میگیرد و با آن زندگی میکند از چه کسانی الگو میگیرد و چه سبکی را در زندگیاش انتخاب کرده است که تا این حد بیتوجه به مسایل دینی و اعتقادی رفتار میکند.
رییس شورای عالی حوزه های علمیه آذربایجان غربی به خطبه 12 نهجالبلاغه اشاره کرد و ادامه داد: در جنگ جمل وقتی پس از نبردی سخت طلحه و زبیر شکست خوردند و امام علی(ع) پیروز میدان شدند یکی از اصحاب امام علی(ع) به نزد امام آمد و گفت: دوست داشتم که شما را پیروز این میدان ببینم و حال از این پیروزی خوشحالم، امام به او فرمود که تو آیا برادر داری؟ گفت: بله، امام فرمود که آیا او هم از شنیدن خبر پیروزی ما خوشحال میشود؟ گفت: بله، امام علی(ع) فرمود که مطمئن باش که او هم با ما در این نبرد شراکت داشته واز ثواب آن سهم میبرد.
عزاداران حسینی در اجر قیام عاشورا سهیم اند
وی به شراکت عزاداران حسینی در واقعه عاشورا اشاره و خاطرنشان کرد: کسانی که به خاطر شهادت امام حسین(ع) و یاران با وفای ایشان داغدار هستندو بر ایشان اشک ماتم میریزند دلیل بر شراکت و همراهی شان با سالار شهیدان است و آنها در اجر عظیمی که ایشان به دلیل قیام حیات بخششان دریافت کردند شریک میسازد.
وی به بزرگی مقام جابر که در زمان حیات خود محضر پنج تن از امامان معصوم(ع) را درک کرده بود اشاره کرد و افزود: جابر یکی از یاران پیامبر(ص) بود که وقتی خبر ولادت امام حسین(ع) را شنید به نزدپیامبر(ص) رفت و ولادت ایشان را به حضرت زهرا(س) تبریک گفت و پیامبر(ص) به او فرمود که ای جابر تو میمانی و زمان حیات دو تن دیگر از فرزندان معصوم مرا درک میکنی هرگاه که به ایشان رسیدی سلام مرا به آنها برسان.
وی شخصیت جابر را یک شیعه خالص عنوان کرد و گفت: جابر شیعه خالص بود و وقتی در زمان حجاج از شر ظلمهای او به شهر مرسل رفت حجاج دستور داد تا حاکم مرسل او را دستگیر کند و وادار به سب امام(ع) کند و در غیر این صورت چهارصد تازیانه به او بزند که جابر آن یار با وفای خاندان نبوت حاضر به دشمنی با امام علی(ع) نشد و با آن تن پیر و چشمی نابینا چهارصد ضربه تازیانه را تحمل کرد.
دبیر کل ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی اظهار کرد: جابر وقتی خبر شهادت امام حسین(ع) را شنید خود را به کربلا رساند و نقل است که در روز اربعین به کربلا رسید و بر بالای مزار شهدا ایستاد و گفت: قسم به خدایی که محمد(ص) را به حق به پیامبری مبعوث کرد ما هم در جنگی که شما در آن کشته شدید شریک هستیم.
وی جمله جابر را برگرفته از مسأله تولی و تبری دانست و ادامه داد: جابر از این لحاظ خود را شریک با شهدا میدانست که از زبان پیامبر اکرم(ص) شنیده بود که هر کس به عمل قومی راضی باشد در آن عمل شریک است و از آن سهم میبرد.
حاشیه نشینان دین قلبشان برای آمریکا و اروپا می تپد
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی اهمیت مسأله تولی و تبری را به حدی دانست که علاقهمندان به هر چیز و هر شخص در قیامت با همانان محشور میشوند.
وی بیان کرد: کسی که به شهادت امام حسین(ع) در کربلا رضایت دهد در قیامت با یزید و یزیدیان محشور میشود و همان جایگاه را به او میدهند.
حجتالاسلام و المسلمین قریشی به علاقه برخی از افراد به جوامع غربی اشاره کرد و گفت: رییس جمهوری ایران با نخستوزیر کشور انگلیس دیدار میکند و عدهای در داخل به خاطر این اتفاق نزدیک است از شدت خوشحالی سکته کنند آنان که بخاطر آمریکا و اروپا قلبشان میتپد مطمئن باشند که از موازین دین اسلام فاصله گرفتهاند و در قیامت با همانهایی که به آنها عشق میورزند محشور میشوند.
اقامه نماز شب حضرت زینب در کنار خیمه های سوخته
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی به شام غریبان حضرت زینب(س) در کربلا اشاره کرد و افزود: کسی از ما به ظور دقیق نمیداند که در شام غریبان در آن صحرای سوزان و پر عطش و خیام سوخته و به غارت رفته بر حضرت زینب(س) و دیگر بانوان و کودکان حاضر در آن معرکه چه گذشت.
وی مصیبت اصلی در کربلا را پس از شهادت امام حسین(ع) و یاران ایشان دانست و اظهار کرد: مصیبت اصلی در کربلا پس از شهادت امام حسین(ع) شروع میشود آن زمانی که آن انسانهای بسیار پست پس به خیمهها هجوم میآورند و آتش زدن خیمهها و غارت اهل حرم میپردازند.
امام جمعه اومیه ادامه داد: وقتی انسانهای شقی خیمهها را آتش زدند شخصی روایت کرده که دیدم دامن دختر بچهای آتش گرفته به سمت او رفتم تا آتش دامنش را خاموش کنم ولی آن کودک از من ترسید و فرار کرد اما وقتی به او رسیدم و آتشش را خاموش کردم و آن کودک متوجه شد که من قصد آزار او را ندارم دستانش را به معنی اینکه تشنهام بر روی لبان خشکیدهاش گذاشت واز من درخواست آب کرد.
وی افزود: راوی میگوید؛ وقتی از اندک آبی که در مشکم بود به آن کودک دادم آب را نخورد و به من گفت که اجازه دهید این آب را به خواهرم ببرم که او از من تشنهتر است.
نماینده ولی فقیه به بزرگی مقام تمام افرادی که با امام حسین(ع) در کربلا بودند اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت زینب(س) پس از آتش زدن خیام همه زنان و کودکان را در محل خیمههای سوخته جمع کرد و به هر طریقی که ممکن بود توانست آنها را آرام کند و در حالی که رمقی در پاهایش نمانده بود باز از مسأله نماز شب غافل نماند و به صورت نشسته با آن احوال پریشان نمازش را خواند و با خدای خود راز و نیاز کرد./936/پ201/ب4