چند خبر کوتاه از خوزستان
به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز، اسماعیل قدیریان، کارشناس قرآنی اداره اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان این که اعتبارات قرآنی اداره کل اوقاف برای اجرای برنامههای یک ساله برنامهریزی و تدوین میشوند، گفت: تاکنون همه شهرستانهای خوزستان مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف را برگزار کرده و تنها شهرهای آبادان، خرمشهر، ماهشهر و سوسنگرد موفق به برگزاری این مسابقات نشدهاند.
وی افزود: دلیل برگزار نشدن این مسابقه ها در این شهرستان ها نیز نبود اعتبارات کافی قرآنی بوده زیرا در این شهرستان بقعه یا موقوفه قرآنی وجود ندارد.
کارشناس مرکز قرآنی ادارهکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان این که دو درصد درآمد بقاع متبرکه اختصاص به فعالیتهای قرآنی دارد، افزود: شهرستانهایی در خوزستان هستند که از نظر اعتبارات قرآنی حاصل از بقاع متبرکه با هیچگونه مشکلی مواجه نیستند و در اغلب اوقات بودجه مازادی را به سازمان اوقاف ارجاع میدهند.
قدیریان با تأکید بر این که دادن بودجه به شهرستانهای که دارای بودجه قرآنی نیستند باید با دستور مستقیم رییس سازمان اوقاف همراه باشد، گفت: بر این اساس برای برگزاری هر چه سریعتر این مسابقه ها بیش از 80 درصد مکاتبات اداری با سازمان اوقاف جهت تأمین اعتبار برای شهرستانهای ذکر شده انجام شده که بر اساس وعدههای مسؤول مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف این اعتبارات تا 18 آذر تحویل شهرستانهای مربوطه خواهد شد.
وی با اشاره به این موضوع که اگر سازمان اوقاف موفق به اعطای بودجه جهت برگزاری مسابقات قرآن در شهرستانها نشود این موضوع از اختیارات ادارهکل استان خارج میشود، گفت: برای بهبود وضع موجود و پیش نیامدن این گونه مشکلات، میطلبد که خیرین به کمک فعالیتهای قرآنی آیند و مبالغی را در این زمینه صرف کنند.
کارشناس مرکز قرآنی اداره اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به این که وضعیت وقفهای قرآنی خوزستان بسیار ضعیف بوده، افزود: وضعیت ضعف در موقوفات قرآنی نه تنها در خوزستان بلکه در کل کشوراست.
وی افزود: بر این اساس ادارهکل اوقاف خوزستان همزمان با هفته وقف انجمن خیرین قرآنی را به صورت رسمی راهاندازی خواهد کرد.
قدیریان با بیان این که این انجمن جهت رایزنیهایی با سایر خیرین کشور راهاندازی شده ، گفت: با توجه به شواهد موجود در خوزستان با مشکل زمین جهت احداث یا راهاندازی مراکز قرآنی مواجه هستیم که بسیاری از محلهای قرآنی خوزستان به صورت وابسته فعال هستند که این مشکل باید توسط خیرین برطرف شود.
عبور و مرور آرام زائران خوزستانی از گذرگاه های مرزی
عبدالحسن مقتدایی در مراسم همایش ملی گردشگری سلامت، اظهارداشت: در زیارت اربعین در خوزستان تصمیم گرفته شد تا بدون توجه به مرکز عوارض خروج از بین برود که اگر میخواستیم معطل سازمان حج و زیارت باشیم و برای پرداخت عوارض اگر حداقل 10 دقیقه برای هر زائر گرفته شود، برای 150 هزار زائر بسیار وقتگیر بوده و نارضایتی به وجود میآید.
وی ادامه داد: حرکت وزارت امور خارجه عراق که مبلغ ویزا را از 80 دلار به یک دلار کاهش داد بسیار تحسین برانگیز بوده و این نتیجه هماهنگی بین امور خارجه ایران و عراق است که باعث شد با یک تصمیم درست آرامش به زائران داده شود.
مقتدایی گفت: در تصمیم های محلی اگر بخواهیم معطل مرکز باشیم هر اقدام به چند ماه دیگر موکول میشود؛ نمونه آن افتتاح بندر شادگان بوده که با تصمیم شجاعانه و سریع افتتاح شد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در خوزستان برای اهمیت دادن به بحث گردشگری پنجشنبهها را با اختیار خودمان تعطیل کردیم؛ همچنین تردد خودروهای پلاک اروند برای افزایش میزان تردد و بحث گردشگردی را در استان آزاد اعلام کردیم.
وی افزود: مردمی کردن بحث گردشگری و توجه به فعالیتهای مردمی در این زمینه از دیگر اقدامات بوده است که هفت NGO در زمینه گردشگری فعال شد.
مقتدایی چنین نشستهایی را تاثیرگذار دانست، به شرطی که تصمیمات واگذار شود و هر دستگاهی تصمیمگیری جزو اختیاراتش باشد.
استاندار خوزستان با بیان این که باید کاری کرد که گردشگر در این کشور احساس آرامش کند و با احترام با او برخورد شود، یادآور شد: در تحویل بیماران خارجی باید یک کار ملی صورت گیرد و در این زمینه باید مسیری تعیین کرد چرا که این مسائل فرابخشی است.
وی افزود: به اقتضای شرایط هر استان باید اختیاراتی تفویض شود که مجبور نشویم در یک سال چندین تخلف داشته باشیم؛ اگر رضایت مردم در کارها باشد از مرکز نیز با من کاری نخواهند داشت.
اجرای شبیه خوانی وقایع مهم تاریخ نهضت حسینی در شوش
بر اساس این گزارش، اجرای تعزیههای میدانی، یکی از برنامههای مهم کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد شوش دانیال در ایام سوگواری اربعین حسینی بوده که به زبان عربی و فارسی در نقاط مختلف شهر و روستای این شهرستان اجرا خواهند شد.
60کانون فرهنگی، هنری مسجد در شهرستان شوش دانیال فعال هستند که غالب این کانونها در آستانه اربعین موضوعات تاریخ کربلا همچون شهادت حضرت رقیه(ع)، حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) پس از عاشورا، شهادت حضرت ابوالفضل(ع)، شهادت علیاصغر(ع)، دفن شهدای کربلا، ورود اهلبیت(ع) به مدینه را در قالب تعزیههای میدانی به اجرا میگذارند.
کانونهای فرهنگی ـ هنری سعادت مسجد ابوالفضل(ع)، موعود مسجد صاحبالزمان(عج)، جامع مسجد جامع روستای سید محمد، النبی(ص) روستای سیدراضی، امام خمینی(ره) مسجد امام خمینی(ره)، الهادی(ع) مسجد امام هادی(ع)، فاطمیون مسجد قمربنیهاشم، رایهالهدی مسجد جامع، دانیال نبی مسجد قمربنیهاشم، معرفت مسجد ابوالفضل(ع)، وحدت مسجد سالار شهیدان روستای سرخه، عترت مسجد ثامنالحجج(ع)، انصارالله مسجد ابوالفضل(ع) و رضوی مسجد امام رضا(ع) از جمله کانونهایی هستند که تعزیههای میدانی را در نقاط مختلف شوش اجرا میکنند.
اعزام 750 دانش آموز شادگانی به مناطق جنگی
لطفالله دورقی، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شادگان، اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون، 750 دانشآموز این شهرستان در قالب کاروانهای راهیان نور به مناطق عملیاتی اعزام شدهاند.
این مسئول گفت: این اعزام با هدف افزایش بصیرت در بین دانشآموزان و آشنا شدن آنان با فرهنگ جهاد، شهید و شهادت صورت میگیرد.
وی این حرکت را به عنوان حرکتی تربیتی و نگهدارنده ارزشهای دفاع مقدس دانست و افزود: اگر چه زمان سفر کوتاه است اما آثار آن بر منظومه تعلیم و تربیت ابدی خواهد بود.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شادگان ادامه داد: ارزشهای دفاع مقدس باید همواره در جامعه متجلی باشد و همه ما باید با فرهنگسازی مناسب در این امر تلاش کنیم.
دورقی درباره اهمیت و ضرورت توجه به اعزام این کاروانهای بهویژه برای قشر جوان، متذکر شد: کاروانهای راهیان نور به دلیل انتقال فرهنگ ایثار، شهادت و جهاد به نسل حاضر بسیار حیاتی و مهم است.
وی در پایان همچنین بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین نسل امروز تأکید کرد و اذعان داشت: اعزام دانشآموزان به مناطق عملیاتی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش اساسی دارد./9452/پ203/ب2