نشست انتقال تجربه فعالان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی در تهران برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ سلسه نشست های انتقال تجربه اساتید، نخبگان و فعالان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی با موضوع حلقه تجربه در مؤسسه علمی - فرهنگی مسیر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد حمزه زاده، مدیر انتشارات سوره مهر در سلسه نشست های انتقال تجربه اساتید، نخبگان و فعالان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی با موضوع حلقه تجربه که سه شنبه 30 دی ماه در مؤسسه مسیر برگزار شد، در رابطه با سابقه حوزه هنری گفت: حوزه هنری قبل از انقلاب و به توصیه مقام معظم رهبری تشکیل شد.
وی افزود: حوزه هنری قبل از انقلاب توسط طاهره صفار زاده و در زمان مبارزات قبل از انقلاب در مواجه با مارکسیت ها و تفکر غیر اسلامی به وجود آمد.
مدیر انتشارت سوره مهر با اشاره به افرادی که تحت تأثیر افکار چپ و مارکسیتی و ادبیات و هنر آن دوران قرار گرفته بودند،اظهار کرد: برخی از این افراد توبه کردند و برخی هم تفکرات مارکسیستی را رها نکردند.
حمزه زاده حوزه هنری را در چند گروه هنری معرفی کرد و خاطرنشان کرد: حوزه هنر های تجسمی و ادبیات این گروه ها در مکان های مذهبی از جمله مسجد جوادالائمه وجود آمد.
وی افزود: مرحوم امیر حسین فردی، رییس حوزه هنری بودند و فعالیت حوزه با تولیدات متنی از جمله ادبیات و فیلم نامه با تیراژ 10 عنوان کتاب شروع شد.
رییس حوزه هنری با اشاره به انشقاق بین هنرمندانی که در سال 66 حوزه هنری را ترک کردند، گفت: بعد از جنگ آقای سرهنگی از روزنامه جمهوری به حوزه هنری آمدند و انتشارات حوزه شکل یافت و شهید آوینی هم در زمینه مطبوعاتی فعالیت خود را آغاز کردند.
حمزه زاده با اشاره به حجم بالای مخاطبان در دهه شصت و عکس این موضوع یعنی حجم پایین مخاطبان در دهه هفتاد اظهار کرد: این به این دلیل است که در زمینه ادبیات داستانی و شعر در دهه هفتاد تولید محتوی دفتر مقاومت به بخش حوزه کودک نوجوان رفتند و در حوزه چاپخانه کمی تصرف شد.
وی با اشاره به روزهای افول انتشارت در آن روزها افزود: وضعیت ناامید کننده ای درباره کتاب بود و برخی مسؤولان عقده داشتند که ما هم مثل انتشارات سروش خط و خوشنویسی و کتاب های نفیس تولید کنیم، معتقد بودند که کتاب های ما مثل جزوه است و به درد کتابخانه ها می خورد.
مدیر انتشارت سوره مهر همه اتفاقات در حوزه کتاب را در انتشارت سوره مهر مربوط به 13 - 14 سال اخیر دانست و اظهار کرد: فضای بعد از جنگ و تاثیرتی که سیاستمدارن و نگاه های توسعه ای داشتند باعث شده بود که کمتر به حوزه کتاب توجه شود.
حمزه پور گفت: انتشارت در حوزه تولید محتوا، برنامه ریزی در دفتر ادبیات مقاومت و پژوهشگاه است، مرکز مطالعات انتشارت سوره مهر آماده سازی، چاپ و تولید کتاب را به عهده دارد اما ناشران دیگر کتاب ها را انتخاب می کند، اما حوزه هنری خودش برنامه تولید و توزیع کتاب ها را به عهده دارد.
وی تیراژ کتاب را بالغ بر یک میلیون و 250 نسخه دانست و اظهار کرد: در انتشارت کتاب تولید و در 30 نمایندگی فروش می رسد، همچنین بیش از 70 درصد کتاب ها حوزه انقلاب و دفاع مقدس است.
رییس حوزه هنری آنچه را باعث شده که انتشارت سوره مهر در جایگاه کنونی قرار گیرد حاصل تجربیات دانست و افزود: تولید و ترویج تجربه های گذشته در جهت استاندارد سازی، تولید محتوا، تولید آثار و توزیع آثار است.
حمزه پور مزیت کتاب ها را محتوای آن دانست و خاطرنشان کرد: تولید آثار در سال های بین 70-80 ضعیف بوده است و این به دلیل این است که به محتوا و نیاز جامعه توجه نمی شد.
وی با بیان اینکه کتاب 70 عنوان کاب انتشارات سوره مهر مورد توجه مقام معظم رهبری است، گفت: این کتاب ها مربوط به سال های اخیر است و رهبری فرمودند که باید این امر ترویج شود.
مدیر انتشارات سوره مهر افزود: رهبری در رابطه با کتاب های دفاع مقدس تاکید دارند و مهم ترین خطابشان به نویسندگان شما کشور را از ادبیات وارداتی بی نیاز کردید.
حمزه پور با بیان اینکه مخاطبان سوره مهر کسانی هستند درآمد مستقل ندارند، یعنی دانش آموزان و دانشجویان هستند، خاطرنشان کرد: تلاش است تا در چهارچوب نشر کشور به این سلیقه اکفتا شود و زمینه سازی برای ایجاد جبران این موضوع کرده باشیم.
وی با اشاره به اهمیت نشر الکترنیک در حوزه کتاب اظهار کرد :با گسترش تکنولوژی و دسترسی اینترنتی می توان کتاب ها را توزیع کرد.
مدیر انتشارت سوره مهر در رابطه با بخش بین الملل سوره مهر گفت: در بخش بین الملل هم 200 عنوان کتاب ترجمه شده است و ترجمه به زبان انگلیسی و عربی و اردو در دست بین الملل است.
حمزه پور با اشاره به وضعیت توزیع کتاب در کشور و نظام مطالعه و مشکلات آن گفت : یکی از مهم ترین شیوه ها برای تربیت افراد جامعه مطالعه است، بر این اساس توزیع کتاب و دسترسی برای مطالعه آن یکی از مهم ترین مسایل است.
وی با اشاره به وضعیت نشر در کشور اظهار کرد:صنعت نشر کشور در طول 100 سال دچار مسایل و مشکلاتی بوده است و در انحصار عده خاصی بوده است.
مدیر انشارات سوره مهر افزود: نشر در کشور بر اساس فعالیت چند خانواده قدیمی فعال بوده است و رابطه خانوادگی این افراد با مسوولان وقت بوده است و به معنی سنتی و خانوادگی بوده است و صنعت نشر در کشور معتبر و صنعتی نبود.
حمزه پور گفت:صنعت بر نامه ریزی و تولید محصول با اتکا به شبکه توزیع و فروش برای رسیدن به دست مخاطب است.
وی با اشاره به اینکه برخی ناشران بدونه تولید محتوا کار می کنند، خاطرنشان کرد:کار ناشران برنامه ریزی تولید محتوا و چاپ کار باید باشد اما در حال حاضر کار ناشر در انبار چاپ خانه تمام نمی شود و تازه برای توزیع کتاب شروع می شود.
مدیر انتشارات سوره مهر مداخلات دولتی را در حوزه کتاب دخیل دانست و گفت: در کشور دو تا سه هزار ناشر فعال وجود دارد و 50 هزار عنوان کتاب که برنامه ای برای آن صورت نگرفته است.
حمزه پور نیاز به مطالعه را تحت تاثیر نظام آموزش پروش دانست و خاطرنشان کرد: آنچه در رابطه با آمار و سرانه مطالعه می گویند را خانواده ها آن را قبول ندارند و مطالعه کتاب های درسی را هم جز مطالعه می دانند.
وی مطالعه توسط رسانه های جدید را اشتباه و کاذب دانست و اظهار کرد: مساله مطالعه در کشور در توزیع کتاب نیست در تولید محتوای آن است.
رییس انتشارات سوره مهر گفت: مداخلات دولت در حوزه نشر و مطالعه است و بعد از تولید توجهی برای توزیع صورت نمی گیرد، مثل فعالیت های صنعتی و تجاری به توزیع اهمیت داده نمی شود.
حمزه پور با یان اینکه تلاش و سرمایه گزاری در حوزه کتاب احساس نیاز نشده است، اظهار کرد: عملکرد وزارت ارشاد مثل وزارت بهداشت است، اما مثل وزارت صنعت و معدن حوزه نشر یک اتاق برای تعامل ندارد وقتی دچار بحران کمبود کاغذ می شویم، بازاهای سرمایه ای و بورس بانک ها کمک مالی به کمک به ناشر نمی کنند./818/پ201/ب6
ارسال نظرات