جهاد بانوان حفظ سنگر خانواده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، خانم حسین زاده، کارشناس مسائل خانواده، امروز در سلسله نشست های حلقه های معرفت حرم مطهر رضوی که در رواق دارالاجابه با موضوع «اخلاقی- تربیتی» برگزار شد، افزود: اولین و مهم ترین فایده نماز این است که مانع فساد و گناه می شود؛ خداوند در 45 سوره عنکبوت می فرماید: «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ، نماز [آدمى را] از زشتکارى و ناشایست باز مىدارد».
وی به ارزش و جایگاه انسان اشاره و ابراز کرد:خداوند از روح خود در انسان دمیده است؛ از این رو روح انسان طالب نور و زیبایی است و باید مراقب بود که این روح پاک، آلوده به گناه نشود؛ چرا که گناه و اشتباه انسان را از اصل خود دور می کند.
حسین زاده با اشاره به این که جهاد بانوان، حفظ سنگر خانواده است، گفت: کارهای منزل برای بانوان عبادت است؛ از این رو اگر بانوان فرزندانی خوب و صالح تربیت کنند بهشت بر آن ها واجب می شود.
این کارشناس مسائل خانواده با اشاره به آیه «لاَ یُکَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا کَسَبَتْ وَعَلَیْهَا مَا اکْتَسَبَتْ» گفت: قدر گوهر وجودی خود را بدانید، خداوند متعال متناسب با ظرفیت وجودی افراد از آن ها انتظار دارد؛ از این رو از همه بندگان به یک میزان انتظار ندارد.
وی اظهار کرد: وقتی می بینیم مادر چقدر فرزند خود را دوست دارد که اگر فرزند او بد و ناخلف بشود، باز مادر او را دوست دارد؛ به طریق اولی خداوندی که خالق جهان هستی با این عظمت است، بنده هایش را بیشتر دوست دارد؛ از این رو امر و نهی های خداوند به مصلحت بنده ها در نظر گرفته شده است.
آموزه های دین، چراغ هدایتگر انسان ها هستند
حسین زاده افزود: انسان در زندگی با خطرات و وسوسه های درونی و بیرونی بسیاری روبرو است و برای تشخیص راه حق از باطل نیاز به برنامه و چراغ هدایت دارد که اگر این برنامه و نقشه راه نباشد راه را گم کرده و به هدف نمی رسد و این آموزه های دین هستند که برنامه و چراغ هدایت انسان ها هستند.
وی با اشاره به آیه «إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّـیِّئَاتِ»، ابراز کرد: کار خیر سبب می شود، بخشی از آثار گناه از بین برود و در مقابل گناهان باعث می شود، بخشی از کارهای خیر از بین برود. در حالیکه انسان باید متخلق به اخلاق حسنه شود، اما عالی تر این است که این اخلاق حسنه ثابت و پایدار بماند.
این کارشناس مذهبی ابراز کرد: همیشه در مقابل نعماتی که خداوند به شما عطا کرده، شکر خداوند را به جا بیاورید و اگر کسی در حق شما بدی کرد او را ببخشید؛ چرا که نبخشیدن دیگران و داشتن کینه باعث می شود که انسان در گذشته بماند و فایده ای بر او ندارد و حتی موجب افسردگی او نیز می شود؛ از این رو بهتر است انسان به وضعیت حال خود نگاه کند و برای آینده خود تلاش کند.
این کارشناس مسائل خانواده گفت: با مشکلات زندگی مدارا کنید؛ ویژگی ها و شاخصه های زن و مرد با یکدیگر متفاوت است، از این رو خانم ها مراقب باشند همسر خود را با زاویه نگاه خود نبینند و با معیارهای خود نسنجند که منجر به قضاوت نادرست درباره آن ها بشود.
با شیوه غیر مستقیم نکات اخلاقی را به فرزندان آموزش دهید
حسین زاده به اهمیت وظیفه والدین اشاره کرد و افزود: والدین باید نیاز فرزند خود را بشناسند و او را راهنمایی کنند؛ ذات فرزند زمانی که متولد می شود پاک است، تربیت پدر و مادر است که باعث می شود شخصیت آن ها شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: تربیت صحیح فرزند باعث می شوند که والدین در ثواب نسل صالحی که به واسطه این فرزند بوجود بیاید، شریک باشند و برعکس اگر فرزند ناخلف تربیت شود؛ والدین در گناه نسل ناخلفی که از این فرزند تربیت می شود نیز شریک هستند.
وی افزود: سعی کنید مأمن امن فرزند خود باشید؛ فرزند شما در دوران نوجوانی، می خواهد به استقلال شخصیت برسد، امر و نهی والدین و تحکم آمیز برخورد کردن جواب مثبت نداده و تأثیری بر او ندارد و حتی باعث می شود از آموزه های دین فاصله بگیرد؛ از این رو با اخلاق خوش با او مدارا کنید و با شیوه غیر مستقیم، به طور نمونه در قالب داستان، قصه و حکایات نکات اخلاقی را به او آموزش بدهید.
این کارشناس مسائل خانواده گفت: گاهی والدین برای نیاز مادی فرزندان تلاش می کنند و بهترین امکانات را فراهم می کنند، اما از نیازهای روحی، روانی و تربیتی او غافل می شوند،در حالیکه بخشی از مهم ترین وظیفه آن ها همین مسأله مهم است؛ لذا در نظر داشته باشید که همانطور که والدین می توانند فرزندان را عاق کنند، فرزندان نیز می توانند والدین خود را عاق کنند./1309/پ202/ب6