آرامش و امنیت امروز مرهون جانفشانی و از خودگذشتگی شهدا است
حجت الاسلام سیدابوالحسن فاطمی، مدیر حوزه علمیه شهرکرد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، در حاشیه برگزاری یادواره شهدای کارگری کشور به میزبانی این استان، با تبریک سالروز ولادت امام نهم ولایت حضرت جوادالائمه(ع)، گفت: جای بسی افتخار است که نسل جوان ما که جنگ را لمس نکردهاند امروز یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس را زنده نگه داشتهاند.
وی همچنین با تشریح آیه 154 سوره مبارکه بقره تصریح کرد: چنانچه در معنی این آیه خداوند تبارک و تعالی با صراحت بیان می کند که هرگز کسانی را که در جهاد در راه خدا کشته می شوند با لفظ اموات نام نبرید چراکه آنان زندهاند و با اموات تفاوت دارند.
حجت الاسلام فاطمی خاطرنشان کرد: از مفهوم این آیات شریفه در مییابیم آنان که با خدا معامله کردهاند و راه شهادت و ایثار را انتخاب کردهاند نزد خداوند جایگاهی ویژه دارند که ما به عنوان کسانی که به آنان مدیونیم باید این جایگاه را درک کنیم.
مدیر حوزه علمیه شهرکرد یادآور شد: از این بیان سه نکته استنباط میشود، که نخستین آن زنده بودن شهداست که ما به دلیل عدم توانایی در درک این استدلال عاجزیم و درک جایگاه شهید در ذهن ما نمی گنجد.
این مقام مسؤول ادامه داد: نکته دیگری که از این آیات و روایات استنباط می شود حیات جاویدان شهدا و جایگاه آنان در رستاخیز است که باید از دید معصومان آن را دریافت و به آن ارزش داد.
به گفته وی، باتوجه به معنی دعاهای شریفه به ویژه در ماه رجب از خداوند می خواهیم تا خیر دنیا و آخرت را نصیب ما کند حال آنکه این خیر دنیایی به معنای مال و مقام و مسائل مادی نیست بلکه عزت و شرافت داشتن در دنیا و با عزت یافتن در آخرت است.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: مصداق کامل آن شهدا هستند چرا که خیر دنیا را از خداوند خواستند و به آنان رحمت داده شد که به جهاد فی سبیلالله بروند.
امام جمعه موقت شهرکرد با استناد به بیان امام راحل(ره) که فرمود: مقام شهدات اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنوی است بار دیگر بر ارزش و جایگاه ویژه شهدا صحه گذاشت.
وی گفت: طبق فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست؛ بنابراین باید از مقام شامخ شهدا و خانوادههای معزز آنان تجلیل در خور و شایسته به عمل آید.
حجت الاسلام فاطمی با بیان این نکته که ارزش گذاری به مقام شهدا تنها با برگزاری این جلسات و فراموش شدن آن پس از گنگره ها و همایش ها محقق نمی شود، افزود: باید نام و یاد شهدا در همه مراحل زندگی مان ادامه دار باشد که لزوم رسیدن به این مهم در درک عمیق معنای شهادت و ایثار خلاصه می شود.
وی خاطرنشان کرد: شهدای ما در زمان جنگ پس از درک موقعیت دریافتند که عرصه مبارزه و جهاد با ظلم و استکبار است پس به میدان نبرد رفتند و جانانه مبارزه کردند و آنچه حاصل شد پیروزی شکوهمند ایران اسلامی بود.
مدیر حوزه علمیه شهرکرد جنگ نرم امروز را جهاد اکبر و جهادی بسیار بزرگتر از جنگ تحمیلی عنوان کرد و افزود: اکنون زمان جنگ مسلحانه تمام شده و ما باید به پاسداشت جان فشانی شهدای هشت سال دفاع مقدس امروز با جنگ فرهنگی که غرب آغاز کرده مبارزه کنیم.
این مقام مسؤول با تأکید بر این که آرامش و امنیت امروز کشور مرهون جانفشانی و از خود گذشتگی شهدا است، تصریح کرد: حراست از دستاوردهای شهدا، تکلیف شرعی، دینی و وظیفه ای الهی است که همه نسبت به آن باید دغدغه داشته باشیم.
حجت الاسلام فاطمی مبارزه فرهنگی را جنگی نرم و با ریزه کاری های دقیق و برنامهریزی شده عنوان و اظهار داشت: باید ما نیز با بصیرت و آگاهی این خلل را شناسایی و با آن مبارزهای دقیق و مثبت داشته باشیم تا پیروز و سربلند باشیم./9457/ت302/ب4ب