۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۵
کد خبر: ۲۶۱۰۳۳
در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛

نشستی با تبیین اندیشه های فقهی آیت الله مهدوی کنی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشستی با عنوان تبیین اندیشه های فقهی آیت الله مهدوی کنی در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
آيت الله مهدوي کني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حسین علی سعدی رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق (ع) در نشستی با عنوان تبیین اندیشه های فقهی آیت الله مهدوی کنی که بعد از ظهر امروز به همت دانشگاه امام صادق (ع) در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، در رابطه با ابتکارات و نوع آوری در فقه گفت: طرح کلان نظام اسلامی مبتنی بر فقه و ولایت فقیه است.

 

وی در رابطه با نگاه های منفی افراد متفاوت در رابطه فقه گفت: برخی نگاه ها این است که فقه با تمدن تعارض دارد و برخی نگاه ها هم نظارت بر فقه را مطرح می کنند و معتقد هستند که فقه تمدن سازی نمی کند.

 

رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: در صحیفه نور امام، امام خمینی(ره) نگاه این افراد را مورد انتقاد قرار داده است و معتقد بودند که این افراد قصد دارند که فقه را با تمدن مدرن ادغام کنند و آن رابه جامعه القاء کنند.

 

حجت الاسلام سعدی با اشاره به نظر مرحوم آیت الله مهدوی کنی در رابطه با فقه حکومتی گفت: این فقه تمدن ساز معتقد بودند که اگر بخواهیم بر اساس نظریه ولی فقیه، تمدن سازی کنیم نمی توان امور ممکلت را با ظاهر را درست کرد.

 

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) معتقد به نظر شهید امام موسی صدر در رابطه با فقه بودند، ابراز کرد: تعریف امام خمینی(ره) از فقه حکومتی این بود که تفسیر مرحوم آیت الله مهدوی کنی بهترین تفسیر است و ایشان بهترین دوران عمر خویش را در دانشگاه امام صادق (ع) هزینه علم و دانش کرد.

 

رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: فقه فردی یعنی فقیه ای که شخصیت حقیقی افراد را مشخص می کند و اگر فقیه تنها سراغ فقه برود این فقه فردی است و شخصیت حقوقی فعل اعمال افراد است و این متفاوت از شخصیت فرد است.

 

حجت الاسلام سعدی خاطرنشان کرد: اگر دولتی بخواهد فقهی عمل کند باید در اعمالش حجت شرعی داشته باشد.

 

وی با اشاره به صحبت مرحوم آیت الله مهدوی کنی گفت: وی می گفت که فقیه مبداء نظریه نیست، بلکه فقیه آن را کشف می کند و این صحبت در فرمایشات امام خمینی(ره) هم است.

 

رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه آیت الله مهدوی کنی معتقد بود که امام خمینی(ره) به عنوان فقیه دنیای مدرن را خوب شناخته است، افزود: وی معتقد بود امام خمینی (ع) یک فقیه و عالم به معنای کلمه بودند.

 

حجت الاسلام سعدی بابیان اینکه اگر فقه نهادهای مدرن را نشناسد نمی توان آن را به درستی ارائه کند، ادامه داد: امام خمینی(ره) معتقد بودند که کار فقه اداره حیات بشریت از گهواره تا گور است.

 

وی با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) در رابطه با دولت اسلامی گفت: ایشان می فرمایند که وقتی دولت، دولت اسلامی باشد باید نهاد های حکومتی مبتنی بر فقه طراحی شود.

 

رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به فرمایش امام (ره) گفت: ایشان فرمودند که حکم حکومتی، حکم اولی است و جزء تفسیر مرحوم آیت الله مهدوی کنی این صحبت امام (ره)  به خوبی توجیه نمی شود.

 

حجت الاسلام سعدی اظهار داشت: تعریف  مرحوم آیت الله مهدوی کنی از فقه حکومتی عمیق است و وی با این نگاه بلند دانشگاه امام صادق (ع) را تأسیس نمودند تا تولید علوم اجتماعی انسانی بر بستر فقه حکومتی را مهیا کنند.

 

وی در پایان افزود: از ابتکارت آیت الله مهدوی کنی مسأله طراحی فقه حکومتی بود که در واقع ایده امام خمینی (ره) و آیت الله بروجردی بود و امام خمینی (ع) را به عنوان فقیه قبول داشت./818/پ202/ح

ارسال نظرات