بهره مندی از رمضان در گرو شناخت میزبان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، رییس مؤسسه روایت سیره شهدا امروز قبل از نماز مغرب و عشاء در سلسله نشست های «دین نشاط زندگی» که در صحن جمهوری اسلامی برگزار می شود، با تبیین «ماه رمضان؛ بهترین مهمانی» اظهار کرد: هرگاه انسان به وسعت وجودی میزبان شناخت پیدا کند، می تواند از پذیرایی او بهره ببرد بنابراین پذیرایی هر کس در هر مهمانی به اندازه معرفتی است که نسبت به میزبان دارد.
وی تصریح کرد: به هر میزان که میزبان را بشناسیم از او طلب پذیرایی داریم؛ میزبان بندگان در ماه مبارک رمضان خدای متعال است، خداوندی که ستّارالعیوب، کافی، رازق، واسع و جبّار است و هزاران اسم دیگر که در دعای جوشن کبیر می خوانیم.
کارشناس دینی رسانه ملی بیان کرد: اگر ویژگی های میزبان ماه مبارک رمضان که خالق هستی است را بدانیم خیلی بهتر پذیرایی می شویم، مشکل ما این است که این ویژگی ها را ترویج و به فرزندان خود منتقل نمی کنیم و آن ها را با میزبان ماه رمضان آشنا نمی سازیم.
اسامی خدا؛ بالاترین ذکر هنگام نیاز
حجت الاسلام ماندگاری عنوان کرد: بالاترین ذکر این است که هنگام نیاز هر یک از اسامی خداوند را یاد کنیم به طور مثال برای جبران خطایی یاد اسم جبّار به معنای جبران کننده، هنگام درخواست روزی یاد رازق بودن خدا، برای مخفی ماندن عیبی یاد ستّار بودن خداوند بیفیتم و او را با این اسم صدا بزنیم.
رییس مؤسسه روایت سیره شهدا افزود: بهترین ادب مهمانی را امیرمؤمنان(ع) بیان می کنند: انا عبدک الذلیل، ضعیف، مسکین، فقیر و...، ؛ هر چه بیشتر در درگاه خداوند و نزد اهل بیت(ع) خود را بشکنیم و کوچک تر کنیم، ارزش و قیمت ما بالاتر می رود.
وی با بیان این که میزبان ما در حرم رضوی امام رضا(ع) است، خاطرنشان کرد: برخی گمان می کنند امام رضا(ع) تنها شفا دهنده بیماری های جسم است در حالی برخی افکار بزرگتری دارند و می دانند شفادهنده امراض روح هم هست و از ایشان در خواست درمان گرفتاری هایی چون کینه، سوءظن، زخم زبان یا نداشتن کنترل چشم را دارند.
حجت الاسلام ماندگاری حجت الاسلام ماندگاری اظهار کرد: در زیارت امام رضا(ع) عارف به حق بودن مورد تأکید قرار گرفته است که منظور از آن شناخت ایشان است و بهترین معرفی نامه ائمه اطهار(ع) زیارت جامعه کبیره است.
وی با بیان این که آداب مهمانی اهل بیت(ع) سه مرحله دارد که شامل قبل، حین و پس از زیارت است، گفت: قبل از زیارت باید کسب آمادگی کنیم از سه طریق طهارت، معرفت و کسب اجازه از مظهر آن ها در حین زیارت که مهمان اهل بیت(ع) هستیم باید مراقب باشیم که مبادا با اعضا و جوارح خود مرتکب عمل ناسزایی شویم و حفظ آثار زیارت و ارتباط با ائمه(ع) نیز مرحله پس از زیارت است./1308/پ202/ب4